Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:04

moora

Muž teď taky absolvoval kolečko po očních a to ani brýle nepotřebuje já se chystám. Jsou i horší diagnózy než šedý zákal a některé se dají jen zpomalit. 

Jak už jsem si řekla, že v něm věku si radši odpustím kadeřnici než lékaře (otravuje mně to obojí tak podobně )

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:13

continuity jj ja vim, proto jsem to kolecko absolvovala (na jedno oko vidim na 15 cm), no co ti budu: ocni 1 optika - sedy zakal, ale na operaci to asi jeste neni, a ty doptrie vam tam nedam , to byste se zblaznila (jakojo, to se fakt nedalo). Ocni 2 obvodak - sedy zakal, odesilam vas na operaci, nechte si dat multifokalni cocku. Ocni 3 spital - sedy zakal tam tak moc neni, rozhodne ne k operaci, ale jestli na ni trvate, tak si zajdete na soukr ocni kliniku

nasrat :)) tak holt budu dal jednim okem koukat na blizko a jednim na dalku

Offline Zina
6317 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:22

continuity Oki,s dobře fungujícím léky to teda asi jde, já to brala podle sebe, kdy zvracím a netrefím dveře, a to si vůbec neumím představit.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:24

mooramuži teď dělali nějaký perimetr a ještě mu zkontrolovali oční pozadí. 

Jako šedý zákal je taková v podstatě sranda diagnóza, má to vcelku elegantní řešení a nehrozí žádné extra komplikace z prodlení. Ale máma měla kamaráda s utrženou sítnici a to je fakt maso. A je to následek jiných problémů, nestane se to většinou jen tak. Nebo taková makularni degenerace je taky super. 

No dobré s námi a zlé pryč. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:24

JankaM na očním ti zkontrolují oční pozadí a další věci, dokáží odhalit i úplně jiné nemoci než očí. Ale v životě mně ty oči nepřeměřili jako v optice. Takže osobně bych začala na očním a pokračovala v optice. 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:28

continuity jj, ja taky chtela vedet, proc na to jedno oko tak blbe vidim a furt se to zhorsuje, aktualne jsem se dopracovala na 5 dioptrii, navic mam kazdou chvili pocit, ze mi tam neco spadlo, no, nenasli nic

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:28

Zina no víš co, když máš ten záchvat 8x za měsíc, tak se naučíš jednak spolehlivě poznat, že to na tebe jde a vzít si ty prášky včas (já nemám ani auru a stejně to vím a bez prášků nevyrážím ani na delší procházku) a taky to představuje spoooustu příležitosti vychytat, jaké kombo člověku zabírá. 

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:32

moora no to je vlastně dobrá zpráva, že nic nenašli, když si to tady popisovala, jak se ti sbíhají ty okraje, tak jsem tě moc nechtěla strašit, ale docela jsem se lekla.

Muž taky říká, že vidí hůř, nicméně na brýle to není. 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 19:43

continuity tak uz nam neni 20, no :))

Offline Zu
2738 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 21:10

moora a tvůj očař ti dioptrie měřil? Tady u nás už spoustu let posílají jen do optiky, chodím na kontroly každý rok a měřením jen zkontrolují, jestli je nějaká větší odchylka, prý nejsou odborníci, že přesné dioptrie jen optometrista nebo jak se ten obor jmenuje.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 22:03

Zu meril

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:10

Tady se vi všechno.  Dcera ma v přední vlasove casti lupy az ji to svedi a trochu pali. Cim by se dala asi nejdriv pokozka zklidnit a pak ostranit/zalecit lupy. Sampon na lupy pouziva od Welly Profesionall. To mozna dotaz na Catherinne .Diky

Offline 711990
18258 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:15

Zina ono kdyz vcas poznas ze to prichazi a vezmes si leky, tak to jde...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:19

JankaM moora 

Já po mých současných zkušenostech bych raději to oční.  Je mi pade a sedy zakal mi našli na obou očích.  Tak čekám na operaci.  Vůbec nechci strašit,  ale pro jistotu.  

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:25
Reakce na moora:

continuity jj ja vim, proto jsem to kolecko absolvovala (na jedno oko vidim na 15 cm), no co ti budu: ocni 1 optika - sedy zakal, ale na operaci to asi jeste neni, a ty doptrie vam tam nedam , to byste se zblaznila (jakojo, to se fakt nedalo). Ocni 2 obvodak - sedy zakal, odesilam vas na operaci, nechte si dat multifokalni cocku. Ocni 3 spital - sedy zakal tam tak moc neni, rozhodne ne k operaci, ale jestli na ni trvate, tak si zajdete na soukr ocni kliniku

nasrat :)) tak holt budu dal jednim okem koukat na blizko a jednim na dalku

​ty jo, teď jsi mě lehce znejistela.  Já vidím ted fakt dost blbě,  takovej ten sedej závoj už tam je.  Koukat na pc je taky lahůdka.  Nebo proti světlu se taky nechytam..  Já čekám od operace když ne zázrak,  tak aspoň úlevu. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:29
Reakce na continuity:

Jako šedý zákal je taková v podstatě sranda diagnóza, má to vcelku elegantní řeseni.

No dobré s námi a zlé pryč. 

​Děkuju za tu větu,  já jsem z toho dost v nervu. 

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:32

Liesel to bude spíš infekce, pravděpodobně kvasinky. Zkusit šampon z lékárny a hlavně vlasy vždy po umytí vyfoukat. 

Méně pomáhá i Vichy na lupy na tyhle věci.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:40

Raduza

nebuď, je to zcela běžný zákrok a všichni v mém okolí, co ho absolvovali (a neměli jinou vadu než běžné dioptrické vady) si ho velmi pochvalovali. Viděli líp než předtím.

jenom se opravdu dobře poraď jaké čočky jsou pro tebe vhodné. 

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:42

continuity Diky, poptam se v lékárně. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:47

Liesel

A co čepice nebo čelenka? Nezhorsuje to? Pak by mohl dělat neplechu i práci prášek nebo aviváž.