Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 14:01

Mha ne ne, nic na hlavě nenosi

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 14:07

continuity 

Dík, já jsem si vědoma,  že to není žádná tragédie. O čočkach se jdu radit za dva týdny.  

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 14:23

Raduza hele, jestli uz mas sedej zavoj, tak to na operaci je

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 14:37

moora ne moc, ale mám. Je to děsnej voser. Tak půjdu a snad uvidím líp. 

Online Emi
1114 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 18:02

Liesel Na lupy a pálení pokožky pod vlasy mi nejvíc pomohlo přejít na přírodní šampony bez SLS. Bohužel každému sedí něco jiného, tak mi nějakou dobu trvalo, než jsem našla ten pravý šampon. Fungovaly mi tuhé šampony Kvitok, tekuté Eubiona, Khadi, Urtekram bez parfemace. Když jsem byla v klidu doma, promazávala jsem si to bolavé místo krémy nebo oleji, ale pochopitelně to umastí vlasy.

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 19:06

Emi diky

Offline Černá kočka
1713 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 19:07

Liesel A objevilo se jí to až teď s příchodem podzimu a chladnějšího počasí? Já to tak mám, přes jaro, léto  je všechno v pohodě a s příchodem chladnějšího počasí se objeví problémy s lupy, nemusí to být hned kvasinky, ona někomu ta pokožka reaguje svěděním a zvýšenou tvorbou lupou právě když se ochladí.  Jinak souhlasím s @continuity a @emi, zkusila bych se zeptat v lékárně, poctivě sušit vlasy, aby pokožka nezůstala vlhká, ne moc horkým vzduchem. A šampon bych první nasadila nějaký na ty lupy (bývají dva typy, na suché a mastné lupy) a potom na prostřídání nějaký šetrný šampon. Ony některé ty šampony na lupy se mají používat pravidelně dva-tři týdny a potom třeba jenom jednou za týden na udržování stavu. Plus ta masáž olejíčkem, já používám ricinový. To byl v mém případě gamechanger.

Edit: zkoušela jsem i bahno z mrtvého moře a marocký jíl, ale to mi přišlo jako hrozná piplačka, ten olejíček měl výsledky a zabere to tři minuty párkrát týdně.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 19:18

Liesel dceři hodně pomohl tenhle šampon

a jak bylo už řečeno výše - vyfoukat

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 21:53

Černá kočka tvrdi, ze kdyz se ochladi, je to horsi. Ona si dost dava gel.na vlasy, ted to konecne omezila. Predam informace a snad si necha poradit, diky.

Peetra1 diky, ted jsem koupila nizoral, tak to zkousi, pry ji po tom hlava svedi/pali, tak uvidim. 

Vlasy si fouka, ma je temer po pas a bez vyfoukani by to neslo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 23:28

Liesel muži nejvíc pomohl tenhle šampon. Co ho znám, míval takové ty mastné lupy, svědilo ho, nepomáhalo nic. Po tomhle šampónu to má úplně dobré. 

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 07:19

Evaeva diky, pisu do seznamu

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 17:13

Když mám vykazané vyšetření MR Angiografie a zároveň MR mozku a byla to MR bez kontrastní látky, tak to je asi špatně, že?

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 08:16

Mám už pár měsíců z práce tenisovej loket. Ta speciální ortéza pomohla jen trochu, i obklady, a pod. Ale byla sem před dvěma týdnama na obstřiku (myslela jsem, že to bude něco jako lázeňská procedura ), ale ono to ty brďo pomohlo, mám pocit, že to úplně zmizelo. Snad je to trvalé...

Online Karja
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 12:53

Mulen Držim ti palce, jako ten obstřik mně uleví hrozně moc, ale moje fyzioterapeutka říká, že JÁ si ho už nemám dávat, protože mám opakující se problémy a na ty to není vhodné, že je tam nějaká látka, co ty svaly hrozně oslabuje/narušuje a hrozně se tomu divila, že mi to ten ortoped takhle dává pomalu jako vitamíny a i za sebou opakovaně, a že to už snad každej doktor ví, jen k nám na maloměsto to asi nedorazilo. Nicméně zrovna dneska jsem byla u primáře ortopedie a ten mi říkal, že obstřik v pohodě, at kdykoliv zajdu:D:D:D. Ale tim se asi nemusíš zabývat, když je to ojediněle. .Ale je to krásný, je to krásný, to máš pravdu.....Ale trvalé to není, pokud to máš z nějakého stereotypu pohybového v práci, tak musíš ten stereotyp změnit nebo posilovat svaly nějaké okolo, rehabilitovat, jinak se ti to objeví prostě znova. Bohužel.

Ale jdu sem s dotazem, mám poukaz na RHB, to se musí do 14 dní někde uplatnit že? Jakože zamluvit si termíny, že? 

Offline Makara
3538 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 12:56

Karja jo, do 14 dní se musíš objednat

Online Karja
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 12:57

Makara tak doufám, že něco splašim, ted jsem byla 4krát na fyzio, ale je to nějaký plný furt, vůbec nevím, zda bude brát další termíny...tech fyzioterapeutu u nás stále není moc...

Offline viktorka_od splavu
48808 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 13:17

Mulen no jak pise Karja, trvale to bude, pokud tu ruku nebudes stejnym zpusobem pretezovat..

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 13:24

Mulen Karja

Jop, obstrik opravdu není žádná lázeňská procedura, ale směs protizapalovych látek, hlavně tam vadí kortikoidy. 

Oslabují vazy, dost poškozují kloub. Jako asi má v péči nějaké místo, ale osobně to považuji za úplně poslední řešení z posledních řešení. 

Online Karja
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 13:32

continuity myslím, že tou lázenskou procedurou Mulen narážela na tu aplikaci, která k tomu má daleko. Ano ano, přesně tak to říkala ta fyzioterapeutka. 

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 13:40

continuity znělo mi to tak, ten název, nějaká vodní masáž prostě Karja

ty jo, ale to jsem nevěděla, že je to takovej dryák. Takže to, že mě to teď vůbec nebolí bude asi dočasné? Já v práci teď ty ruce namáhám pořád...