žluťásek Dala jsem si tu chřipku. Na covid jsem se vykašlala, protože jsem ho měla teď na konci září. No a teď se tu dočtu, že ho někdo dostal po třech týdnech
Já nemám žádné nepříjemné reakce na očkování, naštěstí.
Ordinace 24/7
Chřipku jsem nikdy neměla a brala jsem ji jako takovou další virozu, než jsem si ji nadělila ke 40.narozeninám, pamatuju si doteď, jak když mě muž třetí den kontroloval a ptal se, jak mi je, mu říkám, že už se nedivím, že na tohle lidi umřou. Naivně jsem si myslela, že mám zas na čas vybráno, no loni jsme si ji dali všichni, navíc na dovolené v Alpách, tak to bylo obzvlášť bezva, menší syn pak měl i komplikace s myozitidou, nemohl chodit, nemohl se z toho vyhrabat, pak mu na to nasedla spála, paráda to byla. Letos jdeme na očkování všichni, zrovna ráno jsem mluvila s pediatrou, jestli už jsou naskladněné dětské vakníny do nosu.
Já jsem vymekla a domluvila si zítra očkování na žloutenku.
Musela jsem tím pádem posunout chřipku, no doufám, že epidemie udeří až po Vánocích.
Nemáte někdo zkušenost s dlouhodobou dysfunkcí Eustachovy trubice? Přechodila jsem na dovolené virozu /jestli covid, nevím/, plus perimenopauza a suchost očí, nosu...cca dva měsíce mi zaléhají uši, občas jedno tak, že je s tím těžké být. Do nosu stříkám, vč. lokálního kortikoidu, inhaluju, šetrnou HRT jsem začala brát...mám pocit, že nic nefunguje. Alergik nejsem. Na ORL jsem byla opakovaně, kromě dysfunkce ET nenašli nic. Na MR nemám ani oteklou sliznici v dutinách, nic. Je to hodně nepříjemné![]()
mirajo ja si myslim, ze ji mam, ale nemam to potvrzene doktorem. Ja uz jsem navstevy ORL vzdala. Zacalo mi to po zapalu plic a krome poskozeneho sluchu mi navic pri polknuti vzdycky "cvakne" v usich a casto mi v nich lupe. Nekdy je to horsi, nekdy lepsi. Kortikoidy jsem mela lokalni i systemove a bez efektu. Jak ti to diagnostikovali?
Jeste jsem chodila na hbot, ale to bylo kvuli tomu sluchu. Ale myslim, ze porucha eustachovy trubice je kontraindikace.
monis Ono je to celkem jasne. Usi jsou zalehle, jedno hodne, lupu a cvakam skoro porad, aby se usti ET trochu otevrely. Kdyz to zalehne uplne, tak neotevru nic. Na ORL vidi vpaceny bubinek, protoze je ve stredousi podtlak, kouknou kamerkou pres nos do nosohltanu, jestli tam neni nejaka viditelna pricina. Audiometrie prokaze jen prevodni poruchu sluchu, vnitrni ucho je ok.
Vcera jsem zkusila jine ORL, byli tam velmi prijemny, vymenili mi sprej do nosu s kortikoidy za jiny, ze Mommox nekomu sliznici vysusuje, coz nemusi byt optimalni. Bezne to je po infekci a letu par dni, s tim bych nesla, max. tydnu, ale muze to trvat i mesice. Kdyby to bylo lepsi jako dnes, tak to vydrzim, s uplne zalehlym uchem je to narocny. Tak doufam...
mirajo aha, tak to jsi trochu jiny pripad. Ja mam bubinky ok a ten problem s trubici jsem si diagnostikovala kvuli tomu cvakani a obcas lupani. Jinak to mam uz 11 mesicu, ze se to zlepsi uz nejak nedoufam. Blby je ze tyhle orl problemy casto spadaji do kategorie tak cekej a modli se
Pri posledni navsteve mi doktorka rekla nevime proc se to stalo, kde presne v uchu se to stalo a co s tim delat...
monis U tebe je asi vetsi problem ta porucha sluchu jako takoveho, ja az zpruchodnim trubice, tak zase normalne uslysim. Preju, at se to aspon pomalinku zlepsuje![]()
mirajo a zkousela jsi brat takovej ten lek na rymu s pseudoefedrinem? To mi pomohlo zazracne. Jen sem ted zapomnela jak se jmenuje
je jen na predpis a je to kombinace antihistaminika a pseudoefedrinu
711990 Clarinase?
Sweet Potato jo! Dekuju:D
711990 Zkousela hned na zacatku. Nepomohl mi vubec
Pak jsem zkousela jina antihistaminika, ted mam treba desloratadin, nemam pocit, ze na to maji vliv.
mirajotak to me mrzi:(
711990 Ona asi ta zatracena perimenopauza hojeni mekkych tkani a mizeni otoku moc nesvedci. Vlastne je to krome unavy jediny problem, ktery ted opakovane mam. Slachy na rukach. Pak plantarni fasciitida. Oboji se hojilo mnoho mesicu. Ale pata uz skoro uplne dobra! Tak ted jsem pretizila usi. Objela jsem s virozou Island. Ale bylo to krasny![]()
mirajo tak hlavne ze byl Island dobrej![]()
mirajo dekuji, uz jsem se s tim nejak naucila fungovat
no a ten zakrok s trubickami v bubinku pro tebe neni vhodny nebo ti to nedoporucili?
Jitka77 Nejake masaze uz delam, kouknu na to, dekuju za odkaz![]()
monis To by udelali, kdyby byla ve stredousi tekutina, mivaj to casto deti, ona se tam chronickym neprovzdusnenim vytvori. Zatim ji tam nemam, tak se do diry do bubinku nechce me ani doktorum.
Ale dnes lepsi, tak treba pomuze vymena spreje s kortikoidem, to by bylo super! Nebo se tu daj nemoci chytit, ale i odlozit![]()
Nemáte prosím tip na neurologii v Praze? Dceři doporučila lékařka, kvůli migrénám.
berush Mozna jen doplň, jestli je dcera už dospělá, nebo ještě spadá do kategorii dítě, neurolog pro dospělé dítě nevezme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“