Mulen tak ono by asi pomohlo i správně posilovat. Si řešila tu posilku? Tak bych řešila nějaké kompenzační cviky na ruce.
Ordinace 24/7
Mulen jako fyzicky je namáháš? No bude to asi dočasné, pak si je zase namůžeš, pokud je nebudeš mít silnější, nebo nezměníš nějak ten druh pohybu...Nepomáhá ti k tomu taky mobil? Mě vždycky chytá loket na začátku léta (před daněma) z toho klikání na myši 10 hodin denně, a vždycky se snažim v těch náročnějších týdnech aspon omezit mobil, protože to pak cejtim vždycky i svaly až někde na lopatce, když ho vezmu do ruky:D. Jinak praktická ti napíše normálně rhb asi i na tohle a můžete to tam probrat, jaké dělat kompenzační cvičení, pokud děláš ten a ten jednotvárnej pohyb a tak:-)
continuity jdu ve čtvrtek, tak se možná zeptám.
Karja jj fyzicky, teď dělám s hlínou, šutrama, tahám těžší věci (stavební laboratoř) z počítače jsem to nikdy neměla. Nejdřív jsem myslela, že jsou to karpály, protože mě v noci brní ruce, ale vyšetření bylo v pořádku a pak se přidal ten loket. A bolelo to fest, že jsem přes sebe ani nemohla v noci přetáhnout peřinu. Já nevím, asi bych měla v práci tu ortézu mít preventivně? Tam ten pohyb prostě nezměním.
Mulen Loket mi po obstřiku vydržel bez bolesti asi půl roku, pak začalo peklo znovu. Dostala jsem druhý obstřik a varování, že ještě jednou a pak operace. Po druhé injekci už se mi bolest nevrátila a tento stav trvá už tak čtyři roky.
Ale teda sama ta injekce je maso![]()
Mulen Já bych s tím šla na fyzioterapii, oni ti poradí jaké dělat cviky, jednak abys to jakoby zrehabilitovala po té námaze, plus by ti měly poradit i cviky na posílení, abys vydržela víc, že ty ruce budou silné prostě.
Když mám vykazané vyšetření MR Angiografie a zároveň MR mozku a byla to MR bez kontrastní látky, tak to je asi špatně, že?
To je správně. MR angio mozkových tepen /intrakraniálního řečiště, ne těch úseků na krku/ se dělá bez kontrastní látky, jsou na to speciální sekvence.
Často se to dělá zároveň s MR mozku, které pokud není důvod, stačí bez KL.
Mulen prý tenisový loket jsem měla taky, bolelo mě to míň, ale zato trvale a otravně. Teď už skoro vůbec, ale trvalo to měsíce. U mě připadá v úvahu jen klikání. Mudra mě diagnostikovala ve dveřích a řekla, ať neklikám. Tj.super, takže ty měsíce se mám živit čím..?
Ale vlastně to píšu jen proto, že ortéza mi velice moc nepomohla, resp. jakmile nepoužiješ loket, tak zapojuješ jiný svaly a mě z toho chytly záda..
Spíš jsem ji využila až po x týdnech, když jsem si troufla lehce na kolo, tam pomohla, jakože otřesy eliminovala..
mirajodíky!
Mulen Na to trpěla moje šéfová (taky laboratoř, jen jiný typ), a jak píše Pavlena , když ruku šetřila, přesunulo se jí to jinam. Pomohla jí rehabilitace, sice se jí to vrátilo, ale až po několika letech (teď zase chodí na rehabilitaci). Kdyžtak můžu dát tip na konkrétního fyzioterapeuta, kam chodila a chodí. (My jsme na tu kliniku párkrát šli pak k někomu jinému s prvním miminem a taky jsme tam byli spokojení.)
já jsem teda taky aktuálně v tématu. Byla jsem dneska u lékaře, já trpim už roky na ty záněty u kyčle, ted se mi to za poslední rok zhoršilo, že to vyvolá kdeco, bolí to tak nějak permanentně už i mimo námahu...No a co, takže vim, co jsem věděla. Cvičit,cvičit,cvičit, posilovat, posilovat, zpevňovat, jiná cesta není,. Takže to jsem věděla jakoby, ted když to vim i od primáře, tak už jako vim, že to jinak nelze a nepujde. OMG. Jenže mě to tak nebaví, bavila mě max tak joga a běhaní, a to rozhodně dělat nemám.
Pavlena taky bych si neuměla představit mít tu ortézu u počítače. Mě právě pomáhala, bolelo to s ní v práci míň. A ulevovat té ruce mi moc nešlo.
Řvousenka no jako překvapilo mě to, ještě že jsem nevěděla do čeho jdu![]()
Karja asi jo. Jinak já mám pocit, že furt lítám jen po doktorech, ale nic mi vlastně není. Myrtila dáš prosím tip na fyzioterapeuta?
Mulen Tento pocit mám taky:D:D:D
Mulen ja to mela taky z fyzicke namahy, a pomohlo protahovani zapesti (cviky ted uz vidim vsude, ja si tehdy hledala na YT bylo jich par jen v aj), behem dne pokazde, kdyz jsem si vzpomnela, a ty svaly proste posilit. jak pise Karja jina cesta neni (teda mne naopak tvrdil ortoped, ze jinak nez operaci to vyresit nejde, ale to
, z doktoru nejvic verim fyzioterapeutum
(projistotuupozornujumimosmajlikajestevyslovne-je to VTIP!:-)
Karja nechceš si vyvolat Dadoo? Tenkrát psala, že se s tím dostala k nějakému fyzioterapeutovi, který jí pomohl. Držím palce, ať najdeš něco, co ti pomůže.
Tabea Jj, kdysi jsme se o tom bavily spolu. Sice jsem byla u jiného ale s obdobnou metodou, myslím ale, že to bude práce hlavně pro mě...
Mulen Píšu SZ
Tabea napsal ti někdo Omeprazol?
Omeprazol je v ČR tuším volně prodejný. Nevím, jak na žaludek ale na reflux mi zabíral absolutně jakože okamžitě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“