A po soudobých sněhulácích taky trocha historie, yukidaruma je velkou součástí japonské kultury, nejdete ho na starých obrazech ukiyo-e i na dobových fotografiích. :-)

![]()

A po soudobých sněhulácích taky trocha historie, yukidaruma je velkou součástí japonské kultury, nejdete ho na starých obrazech ukiyo-e i na dobových fotografiích. :-)

![]()

Garfie ti nasvícení snehulaci jsou fakt roztomilí. ![]()
Tady už budeme brzo úplně bez sněhu.
Garfie Ty holky v těch kimonech jsou nádherný :-).
A taky dnes máme Den dospělosti, státní svátek, takže všude dvacátníci v kimonech (hlavně holky teda
).
Ve včerejším vydání Metra byla na první stránce obrovska fotka dvacátnic v kimonech s informaci o oslavách Dne dospělosti v Japonsku.
Je tady poslední období této mikrosezony, Kiji hajimete naku, bažanti začínají plakat….znamená to čas, kdy se poprvé ozývají bažanti a to zvukem, který připomíná pláč. To dalo také vzniknout japonskému výrazu kenmnohoro-znamenásamiček tohle první kokrhání přináší spíš odmítnutí a ve skutečnosti se bažanti páří až později. To dalo také vzniknout japonskému výrazu kenmnohoro-znamená to právě bažantí odmítnutí, ale přeneseně se používá k popisu odmítnutí nebo strohého chování.
Sezónní zeleninou je tuřín, který se v Japonsku konzumuje i s listy. V Japonsku existuje velké množství druhů a také mají často různé názvy, podle toho, v které oblasti se pěstují. Sezónní rybou je mořský ďas. Japonci ho využívají na léčbu anémie a je dobré ho jíst v tuto dobu, protože čím větší, tím lepší, ale na druhou stranu, jakmile dokončí na jaře tření, jejich chuť se změní a pokazí. Původně se tato ryba jedla jen v oblasti Kantó, ale zvěsti o její lahodnosti se rychle rozšířila do celé země. Tím ovšem vzrostla poptávka a dnes domácí zdroje nestačí a musí se dovážet z Číny. Zvlášť ceněná jsou játra (ovšem jen ta z domácího rybolovu), dokonce se často přirovnávají k foie gras.
A přichází čas zimního Doyo, tedy přípravy na další sezonu, čas přípravy na jaro. Nesmí se sahat do půdy, abyste nerozhněvali bohy.
Garfie moc diky za zimni povidani i fotky! To "zatepleni" kimon vypada to moc krasne. Jake jsou v zime vrstvy pod kimonem? Stare fotky a obrazky jsou taky moc hezke, zabavne z naseho pohledu jsou ty drevacky ve snehu, zvlast se mi libi ty prvni dva obrazky, jak jim padaji z nohou. Jak vypadala poradna zimni obuv? Vzdyt zvlast na severu toho snehu byva hodne, jiste museli mit nejake poradne valenky.
Kokoska No víš co, vlastně pokud vím, tak ani moc ne! Ze skanzenu si pamatuju, že vyráběli takové vysoké boty ze slámy a vlastně je pak jen vycpávali látkami zevnitř. A taky že i proto bývaly ty venkovní dřeváky hodně vyoké, aby se s nimi dalo vyběhnout i do sněhu. Na začátku 20. století už se začaly dělat i různé gumové podrážky, ale pořád to hlavní teplo vytvářely vycpávky uvnitř slaměných bot. Něco jako tohle
Jinak pod kimono se v zimě nosí víc vrstev a taky teplejších a potom přehoz přes kimono.
Garfie tak na prebehnuti v suchem snehu asi dobry, ale co lovci nekde v pustine? Jiste si balili nohy do kozesin! No ale urcite byli lidi odolnejsi nez ted :)
Kokoska Tak oni to nepřehání ani teď, že jo! ![]()
Garfie Ty fotky se sněhuláky se mi moc líbí, hlavně ta poslední, z té úplně prosakuje pocit nějakého příběhu.
Tak jsem zase konečně byla po dlouhé době na večeři! ![]()
Začala jsem zdravě

Ale jako vždy se to trochu zvrhlo...brambory v těstíčku

bramborový salát...

pečený bůček....

grilovaná játra...

a syrová játra, která muž miluje a já si vždy dám kousek na ochutnání a někdy ani to ne...

A nakonec avokádo sashimi, které si balíte do řasy nori....

Garfie vypadá to výborně!
Co to vidím v tom zdravým salátu (kterej bych si zfleku dala!) - kousky něčeho podobnýho jako fuet salámek?!
barbucha Ty máš oko! (nebo spíš čuch
) Je to tak, nic se nemá přehánět, ani zdraví!
Vidím to jako po všech stránkách vyvážený! ![]()
barbucha No vlastně bílkovina, že jo! ![]()
jerryjá jsem ve Španělsku a tato informace mi chyběla!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.