rozarka
Děkuju moc, to je milý vzkaz! :-)
Postřehy z Japonska
Garfie No, to zkus. Můj šéf je i baseballový trenér a říká, že je to fakt událost. Úroveň japonské ligy je prý už je téměř stejně vysoká jako té americké.
Ma Dao Cheng Gon! jak jsem se včera naučila od Číňanek. Začala oslava nového lunárního roku (pro vás pořád dnes), rok koně by měl být dobrý pro ženy, tak snad to vyjde! :-) Mně věštba poradilo mimo jiné, že cestování mi přinese good luck, tak to od té chvíle předhazuju manželovi. ![]()
Bohužel včera byla taková kosa, že jsem vzdala původní záměr vyrazit si do Chinatownu, ale oslavy budou pokračovat celý měsíc, tak doufám, že nějaké fotky pro vás ještě ulovím.

Garfie díky, že pro nás půjdeš lovit!
V rádiu jsem zaslechla, že někde v Číně v továrně šili plyšové koně k Roku koně a našili jim omylem obráceně pusu. Ale "smutní" koně se stali hitem u mladých lidí, takže továrna musela pokračovat a našívat tu pusu dál obáceně. ![]()
Tadyo tom píše BBC. Tak kdybys je někde potkala... ![]()
Tabea Jo, o tom jsem četla na nějakých českých stránkách!
Ale myslím, že se prodávají jen v Číně...
Garfie tak leda podvolit se věštbě a vycestovat ![]()
Zrovna vyhazuju nějaké staré papíry a padl mi do ruky notes, který dostávají děti každý rok ve škole, loňský má krásný obal (návrh jednoho ze studentů), musím vám ho ukázat.

A taky jednu povedenou fotku z ranní procházky. :-)

A do třetice všeho dobrého (či možná zlého v tomto případě), v Okayamě se včera konala tradiční Hadaka Matsuri, festival nahých mužů. Pořádá se už více než 500 let a považuje se za jeden z nejstarších festivalů v Japonsku. Celodenní program, bubeníci, vystoupení, hluboký rituální význam, blablabla, v podstatě jde o to, že zhruba tisícovka téměř nahých chlapů oděných jen v bederní roušce (navzdory chladu, momentálně v Okayamě sněží) se pokouší v setmělém chrámu (akce vrcholí kolem desáté večer, poté co kněží zhasnou téměř všechno osvětlení) chytit posvátné tyčinky, těch je celkem sto, ale hlavní bitka se strhává kolem dvou speciálních, které přináší štěstí a prosperitu.
Skoro každý rok se tam stane nějaké neštěstí, včera skončilo šest chlapíků v nemocnici, tři z nich jsou stále v bezvědomí....před deseti lety tam dokonce jeden z účastníků zemřel. Vyvolává to velkou diskuzi o zachování "tradičního průběhu" versus "větší bezpečnostní opatření".....
Možná si to zapíšu do kalendáře a zkusím se tam někdy podívat! :-)

Garfie to je šílený! ![]()
Garfie Tam tě nepustěj, tam budeš muset poslat muže ![]()
Garfie Magoriáda.
DruI No toho nedonutím! ![]()
Sweet Potato Že se jim chce, viď.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“