Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 27. března 2023 06:35

Garfie ach!

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 27. března 2023 07:40

Garfie to je nádherné město!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. března 2023 07:49

Garfie Nádherné Kurashiki. Do tý rikši bych asi nevylezla.

Online Miru
16043 příspěvků moje polička 27. března 2023 08:00

Garfie 

...prosím, jeden blbý dotaz:

dočetla jsem se, že je dobré, zdravé(a proč) shirataki. Tak jsem si na zkoušku koupila jeden pytlíček se shirataki ve tvaru rýže. Ale na obalu jsem se dočetla, že se to má hodně zapíjet, aby se člověk neudusil.?.

To je pravda.? Nebo, prosím, napíšeš mi něco k té potravině, jestli máš zkušenost.?

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 27. března 2023 08:26

Garfie tyjo, to je uplne jiny a fantasticky

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 27. března 2023 08:28

Garfie parádní fotky, Japonsko je opravdu zvláštní a zajímavá země. No pro ně jsme asi zas exotika my :D. Máte opravdu velké štěstí,že tam můžete žít a takhle si ho prohlížet.

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 27. března 2023 09:17

Garfie to je moc hezke misto! Ta kimona jsou kvuli sakuram, byla nejaka slavnost? Ty prvni dve maji nejaky divny uzel vzadu, vzdycky jsem videla spis takove ploche. 

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 27. března 2023 10:01

Koukala jsem se teď na MS v krasobruslení, které bylo v Saitamě (snad to píšu správně) a ti Japonci v hledišti byli úplně skvělí. Když jsem to pustila, zrovna dojeli Američani, a cele hlediště mávalo americkými vlajkami, tak jsem si říkala, tyjo, Amíci tu mají tolik fanoušků. Pak jeli Kanaďané a hlediště plné kanadských vlajek, což mi začalo být podezřelé, a pak jeli Italové, tak zámořské vlajky zmizely a 3/4 Japonců v hledišti mavalo italskou vlajkoua manžel na to, že si myslel, že se to koná ve Francii, protože o den dřív jsem se koukala na chlapy, jel Francouz a hlediště bylo úplně pokryté francouzskými vlajkami

Možná ty vlajky fasovali k lístkům...

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 27. března 2023 10:11

Garfie to je krása.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 27. března 2023 10:31

Miru Vím že v Evropě existuje povinnost na to upozorňovat, je to podle mě hlavně proto, že u nás se jí při dietách a lidi mají tendence to přehánět s množstvím. Konjaku dokáže mnohonásobně zvětšit svůj objem, proto je důležité ho opravdu polknout. V Japonsku se jí konjaku hodně, ale ne nadměrně, je to prostě běžná součást jídla. 

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 27. března 2023 10:35

Kokoska Nějaká slavnost tam byla, ale přijeli jsme pozdě. Oni ta kimona ale nosí i bežně, zvlášť v těchto tradičních místech. Ze sakur v Tokyu mám jinou fotku. :-) Kvůli tomu uzlu jsem si je fotila, vůbec nevím, jestli to má význam, nebo to byla mizerná půjčovna.  Zkusím se ve škole zeptat jedné odbornice na kimona. Tady jsou ty sakurové Tokyjčanky.

Online Miru
16043 příspěvků moje polička 27. března 2023 11:26

Garfie 

...děkuju!.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 27. března 2023 13:20

V Kurashiki je taky další z veřejně přístupných tradičních japonských domů. Jde o městskou architekturu, dům bohatého obchodníka.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 27. března 2023 13:25

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 27. března 2023 13:30

A taky tady měli ještě pozůstatky Hinami matsuri

A vlastní malou svatyni

A studnu!

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 27. března 2023 15:05

Nádhera

pri nás je ulica, kde sakury kvitnú a vždy sa sem chodia každú jar fotiť dámy z rôznych ázijských ambasád v tradičmom oblečení

Apropó, tá jahoda, to je reklama na niečo, nejaký úlet, alebo proste strelené oblečenie do dažďa? (S tým dažďom ma to napadlo, lebo tu je momentálne pľušť, pred dvoma týždňami som sa vrátila s Amsterdamu, kde je počasie poväčšinou niekde na škále mokro - strašne mokro - ale fakt strašne mokro....a napadlo ma, že ako by som sa do tej jahody rada zababušila!!!)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. března 2023 15:09
Reakce na Garfie:

V Kurashiki je taky další z veřejně přístupných tradičních japonských domů. Jde o městskou architekturu, dům bohatého obchodníka.

​Ten stůl se židlemi tam působí tak nepatřičně. Ovšem i tak je to krásné a moc děkuji za možnost nakouknout Japoncům pod pokličku tvýma očima.

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 27. března 2023 21:23

U nas v ulici na rohu kvete krasna sakura, ovsem dneska na ni nasnezilo :(

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 27. března 2023 21:25

Garfie žáby na prameni?

Krasny dum, a ta ikebana v misce!