Garfie ta příroda je nádherná
Postřehy z Japonska
Garfie ty bys měla napsat knihu, něco jako S kontejnerem do Japonska!
Garfie To je nádherná příroda....jaké tak bylo na tom vylete počasí? Musíme si to umět představit úplně live...jsme tady zvyklý hodne jako hodně to mít živé ty zážitky:-D
Fakt nádhera.
moora
Tu jí koupil koupil tatínek, aby si ji koupil...
Karja Jako úplně live si představ, že je vedro jako prase, ale to bahno pod kolem se pořád propadá...
Jako bylo tam rozhodně příjemněji než tady v okolí Tokya, jsou to hory, ale peklo pořádně a už jsem rezignovala a koupila jsem si UV rukávy s nákrčníkem, tak ty jsem měla na sobě a byla jsem ráda. Ale když jsme pak druhý den vyjeli nahoru k těm černým vajíčkům, tak už byla chvílema v triku skoro zima.
Nádherné fotky, fakt, kochám se moc. Parádní zážitky, určitě. Japonsko je pro mě taková exotika... opravdu. Jsem ráda, že sem píšeš, je toho tolik,co o té zemi ani netuším.
Garfie nádherné fotky, tá príroda, ale aj architektúra je úchvatná. A tie vaše zážitky sú super.
a vďaka tejto téme si ma konečne nakopla sa predsa tej japončine venovať aspoň rekreačne pár minút denne. Už niekoľko rokov mám doma české učebnice japončiny, ale táto téma ma konečne naštartovala, a už pár dní skúšam aspoň duolingo, a verím, že ma to chytí tak, ako som vždy plánovala.
Garfie možná už o tom byla řeč, ale proč vlastně spí na zemi a nemají postele?
monr Duolingo je překvapivě super, hlavně na písmo!
Ale nic si z toho nedělej, já jsem tady a taky se skoro nejsem schopná dokopat, ani okolí mi nepomáhá. :-( A neleze mi to do hlavy, když jsem tu byla poprvé, tak to docela šlo, ale teď nejsem ani na té úrovni co tehdy!!
Lenka22 Jednak je tam určitě historický kontext a jednak hlavně kvůli prostoru. Oni mají ty interiéry opravdu malé, takže každé ráno futon sbalí do skříně. V každém bytě a domě už jsou předem vestavěné hluboké úložné skříně a dole mají právě prostor pro tohle. My teď máme postele, ale v minulém bytě jsme spali na tatami, já je teda neuklízela (v ložnici vůbec a dětské jsem házela ráno na sebe a přiryla dekou). Hele, dám to sem na chvilku, tohle jsou děti v jednom z tokyjských bytů (moc hezký, žádná díra), kde jsme kdysi spali. Fotím to doslova nalepená na zdi, vidíš ty složené futony vzadu, stoleček u kterého sedí je skládací, na noc se složí a rozloží se futony. Jako normální realita. V těch větších domech, jako jsem třeba teď dávala, by postel asi šla, ale zase by ses vlastně připravila o různé možnosti posouvání těch stěn, mají na tom interiéry hodně postavené, na variabilitě jednoho prostoru.
Kan notna Ještě k tomu tetování-zrovna tady pročítám pokyny od školy k novému školnímu roku a tam výslovně upozorňují, že jakékoli tetování, i malé, včetně dočasných je přísně zakázáno a v rozporu s konzervativními postoji školy. Platí pro všechny, včetně studentů High school, tedy už v podstatě dospělých lidí.
Garfie a to jako delaji osobni prohlidky, jestli nekdo nema na zadku vytetovanou mouchu?
Garfie Díky.
Kokoska To asi ne, spíš tak v principu ta myšlenka. Nevím, co by se stalo, kdyby někdo přišel s viditelným tetováním? Jestli by došlo k vyhazovu, nebo by to musel nějak skrýt....
Garfie to by me taky zajimalo. Kdyz pises, ze do onsenu se to prelepuje, treba by to slo i do skoly, pokud teda by to tetovani uz z principu nebrali jako skodlivy a nepripustny svetonazor. Zrovna na me vybehla nejaka reklama na makeup, kterym se tam pretiralo tetovani, tak kdo vi.
Zarazily me ty uniformy, to je fakt zimni a letni tak odlisna, ze se kupuje cely komplet? Vzdycky jsem si myslela, ze se proste vymeni ponozky za puncochace a prihodi svetr nebo sako. A jeste je nejaka dalsi oficialni, to je co a kdy se nosi? Nebo jsem to spatne pochopila?
Garfie ty snímky jsou jak od profíků a pokoukáni teda famózní. Něco je jak z pohádky, ty vaše zážitky musí vyvážit i Josého, nebo klima. ![]()
Kokoska Já hlavně myslím, že tak přísná ta škola není, že prostě má jen nastavená pravidla velmi konkrétně pro případ nějakých sporů. Třeba kluci můžou mít vlasy max. 1 cm pod límec, ale pochybuju, že by tam někdo chodil s prvítkem. Nebo je zákaz přívěsků, dcera ale měla a nikdo jí nic neřekl. Podle mě se to dá, pokud nepřekračuješ pravidla nějak očividně a nejsi celkově prostě rebel.
Jinak zimní a letní uniforma je úplně jiná, kompletně. Nemůžeš mít něco ze zimní a něco z letní. Třeba u nás zimní je bílá košile + šedé kalhoty nebo kostkovaná sukně a černé společenské boty, letní je bílé polo tričko a pískové kalhoty (dlouhé nebo krátké) nebo sukně a bílé teniky. Takže si nemůžeš vzít třeba kostkovanou sukni a bílé tenisky.
Oficiální = zimní. Rsp. jedna je celoroční a v létě můžeš nosit letní variantu (nemusíš), opačně to nejde. Letní období je přesně stanoveno, s tím, že pokud nastanou vedra dřív nebo skončí později, škola dá včas vědět, že se doba prodlužuje.
A koukám, že nové uniformy nepovolují v létě holkám kalhoty nebo kraťasy, no to bude radosti. :-/
Garfie pekny vylet do minulosti
tjo, jste fakt statecni, pres ty vsechny krasy a uzasny jidla bych se pres toto proste neprenesla, asi by me vyhostili
viktorka_od splavu Našla by sis jinou školu. :-) Některé třeba nemají uniformy, ale vcelku je to asi hodně podobné. Naše škola je dost konzervativní, koneckonců ji založily jeptišky, ale zase reference od rodičů i absolventů má fakt perfektní, včetně podpory jakýchkoli názorů a podobně. Ona ta hranice mezi nastavením stejných startovních podmínek pro všechny a potlačením individuality na straně druhé je asi hodně tenká.
Hele, ale ty uniformy jsou ve spoustě zemí a všem to přijde normální? :-)
Jinak počkej až ti vylíčím zábavní park pro děti, kde jsme byli v pátek, to ti teprve spadne brada. To byl tak unikátní zážitek, že to teprve musím zpracovat, než vám to tady popíšu! ![]()
Garfie tesim se!:-))
jinak uniformy jako takovy mi prijdou v pohode, ale kalhoty jen pro kluky uz ne. byt kluk prisla bych natruc v sukni![]()
viktorka_od splavu No právě u starých si mohly holky vybrat. Kluci teda ne, aspoň myslím.
Ale teď to nejde, možná je to jen nějaká chyba, protože to fakt vyšlo teď čerstvě. K zimní mít kalhoty můžou.
Garfie do půlnoci jsem si tu četla, je to úžasné a děkuji, děkuji mnohokrát za zprostředkování Vašich zážitků.
A co myslíte, že jsem dělala v půl šesté ráno? Vařila onsen vejce. V termosce hodinu, voda na 75 C a bylo syrové. To druhé jsem tam dala znovu, ale bylo tam skoro 2 hodiny (nebyla jsem doma) a bylo přetažené. Bílek byl rosolovatý a výborný, žloutek trochu víc, než bych chtěla. Příště by to chtělo nejdřív termosku, a možná i vejce, vyhřát horkou vodou a vodu na 80 C? Zajímavý způsob, jak si připravit výborná vajíčka na snídani do práce - termosku s sebou
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“