Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Akras
243 příspěvků moje polička 27. července 2022 15:18

Garfie miluju tohle vlákno! Je to lepší, než nějaký cestopis..❤️

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 28. července 2022 00:18

Garfie Jakože se změnily uniformy na nový školní rok? To je tak každý rok? Nebo jste se zrovna trefili do období, kdy došlo ke změně?

S tím tetováním je to zajímavé, to by mě vůbec nenapadlo. My jsme si nedávno dělali legraci, že je už spíš exotika nemit žádné tetování. Byli jsme s muzem ve společnosti cca 30 lidí jediní.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 00:51

Akras Děkuju!

notna Trefili jsme se do období, ale naštěstí je letos "přestupný" rok, kdy můžeš chodit v obou variantách. Stejně mě to trochu štve, protože jsem nakoupila starší dost triček právě s tím, že je pak mladší podědí. Nebo boty, teď jsou bílé-ke staré letní uniformě, ale k nové jsou černé, tak doufám, že je nebudou v září tlačit boty, protože zkombinovat to nemůžu! Ale oni to všichni věděli předem, jenom nikoho nenapadlo to zmínit, když jsme nastoupili my měsíc před koncem roku. Naštěstí jsem aspoň nekoupila tu zimní a "oficiální" variantu, i když jsem byla trochu pod tlakem, protože v ní dcera měla přijít na nějaký školní koncert, nakonec jako jediná mohla v letní. :-) 

S tím tetováním máš pravdu, proto jsou z toho expati vždycky tak na prášky. Tady ti američtí vojáci a námořníci se bez tetování prakticky neobejdou. :-) Ale prostě to tak je. Ona ale i ta Yakuza je taková dost zvláštní společnost, není přímo postavená mimo zákon, jen věci, co dělají. :-) Vlastní i podíl v některých velkých společnostech, určitě je prorostlá i do politiky. Ale třeba při velkém zemětřesení v Kóbě nebo při té velké tsunami, které zničilo Fukushimu velmi výrazně pomáhali, vlastně víc a rychleji než vláda. Poslali třeba do oblasti stovky náklaďáků s jídlem, vodou, dekami a hygienickým vybavením, poskytli i vrtulníky na pomoc, bez nějaké velké publicity. 

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:13

Garfie Ta uniforma je teda pech!

A Yakuzu jsem měla za mafii úplně mimo zákon. Klidně napiš víc, jestli se ti chce. Si to i zkusím vygooglit. Zajímavé moc to je.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:37

notna Ona to je mafie nejtěžšího kalibru, žádná romantika, obchod s lidmi, drogy, prostituce, vydírání, co si vzpomeneš. K tomu právě ty obchody na vyšší úrovni, jako třeba nemovitosti. Vláda se s nimi snaží bojovat, ne že ne, ale v podstatě mám pocit, že tady je taková tichá tolerance. 

Většinou jsou to rodinné klany s dlouhými prsty. A hodně členů se údajně rekrutuje třeba z japonských Korejců, ti jsou totiž trochu opovrhovaní a pořád vnímaní jako "cizí" i když se narodili v Japonsku, klidně třeba ve třetí generaci. Takže v Yakuze mají dobrou šanci na úspěšnou kariéru. 

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:49

No a jinak ještě něco málo z víkendu, byli jsme v oblasti Hakone, kousek od Fuji, u jezera Ashi, bohužel se v něm nesmí koupat, ale aspoň jsme ho z části objeli a porozhlédli se po okolí. Jako napsala jsem objeli, což by mohlo pobavit 711990 -věř nebo ne, kola se nakonec vešla, i když děti si seděly téměř na klíně a já přistrčená pod palubní desku.  Plánované objetí jezera skončilo dvěma marnými pokusy-jednou se stezka vydala prudce do kopce, podruhé jsme zapadli do bahna, takže i živitel naznal, že to nebyl úplně nejlepší nápad. Takže jsme se s nimi vydali do civilizace, k chrámu, kde jsme je většinou tlačili vedle sebe, protože všude bylo plno lidí ve svátečních šatech a slečny na podpatcích, my vedle nich špinaví a zpocení ve sportovním, no bezva výlet to byl!

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:50

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:53

A kromě jiných atrakcí je tam nádherný park, který vypadá jako v Hobitíně. 

A v něm zelené hovínko (říká syn)

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:54

Garfie nadherna ta priroda

Offline 711990
18258 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:57

Garfie teda to musel bejt vejlet za vsechny penizeale fotky nadherny!!!

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 10:58

711990 Jsem se prosím tě i styděla koupit si zmrzlinu u stánku!  Ale příroda jako nádherná, moora má pravdu! 

Offline 711990
18258 příspěvků moje polička 28. července 2022 11:07

Garfie jezis chudinko!!!!

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 28. července 2022 11:09

Garfie to je krásaA co je to za loď?

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 11:19

Mulen To je výletní loď, ještě tam jezdí jedna podobná, křižují jezero z jedné strany na druhou. :-)

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 28. července 2022 11:20

Garfie Já nic nepíšu, jen se kochám.

Offline viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 28. července 2022 11:47
Reakce na brrr:

Garfie Já nic nepíšu, jen se kochám.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 28. července 2022 11:54
Reakce na brrr:

Já nic nepíšu, jen se kochám.

Garfie 

Offline Ginger
1209 příspěvků moje polička 28. července 2022 13:02

Garfie to je krasa a mate stesti, ze zivitel souhlasil s navratem. Muk muz se skoro nikdy nevraci :)

tesim se na dalsi zazitky. Toto vlakno ctu vzdycky prvni.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 28. července 2022 13:35

Ginger Co souhlasil, potupně navrhnul!  Jsem si dala sakra pozor, abych nevypustila ani poznámku, stačila dcera...

A děkuju!

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 28. července 2022 13:42

Garfie kup ji zmrzlinu!