žluťásek od té máme doma Medvěda Flóru. Dcera to chce často číst. ![]()
Postřehy z Japonska
Tabea já ji úplně nekriticky miluju, je to moje asi úplně nejoblíbenější česká autorka. Příběhy mají hloubku a zároveň jsou tak krásně jednoduché a srozumitelné i dětem. Z Haló, Jácíčku se mi chce úplně brečet, jak je to krásný. Plus ještě ty ilustrace, ach.
žluťásek já se teda přiznám, že se mi ten Medvěd celkem špatně předčítá, jak jsou to jen jednoduchý a krátký věty.
Tabea jo, zrovna ten medvěd je asi spíš na prohlížení a první samostatné čtení. Seženete Jácíčka, ten je nej ![]()
Garfie Ach ta Balada pro banditu?! Moc-li stojí?
Garfie kdy prijede priste? Ze bychom mu nabalily prebytky z pudy :))
Sweet Potato Něco přes 900 korun, ale dovést se mi ji asi nepodaří!
Je to tam fakt super, pro nás úplná oáza, děti by tam strávily klidně celý den!
Lenka22 Jé, ten trik se zastrkáváním do stonků taky děláme! :-)
Jinak já se dnes pokoušela sehnat dárek pro miminko, co máme v rodině a to mě přivedlo do dětského oddělení knihy a byla jsem překvapená, že velká část knih pro úplně malé děti byla o jídle!!!

Docela mě dostala knížka o sushi, kde na jedné straně byly ryby a na další sushi, co se z nich dělají...tolik druhů nedokážu ani pojmenovat!

A výborná byla tahle kniha, když se správně natočila stránka, vytvořila hotový talíř! (každá stránka se takhle zrcadlová)

Docela mě překvapily knihy O kůzlátkách a Veliké řepě...

A zdejší děti by určitě byly nadšené, kdože to má doma tu knížku o hovínku? ![]()
Tady o hovínku a o prdu!!

žluťásek Haló, Jácíčku čteme teď před spaním a hned je to uspávání mnohem krásnější.![]()
Sweet Potato Něco přes 900 korun, ale dovést se mi ji asi nepodaří!
Je to tam fakt super, pro nás úplná oáza, děti by tam strávily klidně celý den!
Lenka22 Jé, ten trik se zastrkáváním do stonků taky děláme! :-)
Fakt? Myslela jsem, že je to nějaká zkratka pro široké masy :-)
Lenka22 No neděláme to tímhle způsobem (taky jsem si v duchu říkala, že to by naši sensei asi štrajchlo
), ale využíváme širší část stonku (nebo jiné rostliny) pro zasunutí tenoučké, která by se neudržela v kenzanu, vyfotila jsem ti to v ikebaně co mám zrovna doma. Ale je to třeba max. centimetr.

Garfie Dětské knížky mají super teda :D Já teď někde zahlédla japonský obrázek jak zahnat to jejich říční strašidlo Kappu? Si v některých věcech libuji asi.
Sweet Potato mají ho v Terryho ponožkách :)
Sweet Potato no koukám, že skoro lepší pro plakát zajet do Japonska ![]()
edit: ale vlastně jo, vždyť jsou to skvosty (projela jsem zase po roce plakáty ze 60. let
)
Garfie ty knížky
mimochodem, jsou to celkem poklady, některé ty staré dětské jdou tady v CR do vyšších stovek korun
andulka01 Mně tam dost věcí přišlo jako poklad, i na české poměry. Tak očividně už to sbírá dlouho a moc kupců asi nemá....Ale ceny jsou vysoké i tam, třeba ten Zeman stojí v přepočtu asi dva tisíce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“