Garfie Cibule jsou fakt hezké. Mně by se líbilo, kdybys do dalšího kurzu šla, ale i jestli nepůjdeš, tak věřím, že najdeš něco dalšího, čím nás tu budeš obohacovat ;)
Postřehy z Japonska
DruI Víš co, já asi budu pokračovat v tom kurzu, co vede ve škole, i když ani ten není úplně levný (vzhledem k tomu, že většina těch kurzů je zadara, haha), ale ona nás posouvá do profesionálního, nebo spíš dělat postupně ty různé certifikáty....
Karja a hele, kolik? To by mě docela zajímalo. Problém je, že ikebanu nenaučíš za dvě hodiny, leda tak pár fíglů, jak to napíchat do kenzanu.
Kokoska To vlastně ani není kurz, spíš jednou měsíčně v sobotu jedeš do Tokya a absolvuješ "kurz" na jeho konci dostaneš hodnocení a pak certifikát, pokud projdeš. Ale ztratíš celý den každý měsíc a je to dost drahé, postupně každý ten certifikát (i třeba já za ten začátečnický jsem platila víc než tisíc korun, jen za papír, ne za lekce), kolegyně z pokročilých teď dostala certifikát za cca 4 tisíce korun, trvá to několik let, než můžeš učit....
A zapomněla jsem se pochlubit, že mi asistentka z ikebany přinesla dárek. Speciální nástroj na čištění a narovnáváni kenzanu.
Přinesla jsem jí minule Pilsner, zbytek z Food fairu, protože byla na dovolené v ČR a pořád vzpomíná! :-)

Byli jsme na večeři s kolegy od muže, bylo to super, ale vůbec jsem nefotila, jen sýr, který vypadal jako mořský ježek.
A majitel hospůdky (kamarád od jednoho kolegy) si s námi povídal o jídle a pak nám (na základně rozhovoru) připravil tatarák. I s topinkami a česnekem! To bylo tak strašně milé....![]()

Garfie oni to neznají?
Zrovna tatarák bych si v japonsku dala ráda.
continuity Oni mají něco podobného, jen ho podávají jinak, vůbec ho nedochucují, podávají milkroskopické množství a pochopitelně bez topinky a česneku. Ale vidíš to velmi zřídka, spíš ti to syrové maso dají v tenkém plátku než škrábané.
Vůbec nemůžu uvěřit, že jsem vás ještě nevzala do Háčku! Třikrát jsem projela historii, abych se ubezpečila, že ne!
V Tokyu existuje obchod, který se specializuje na starý československý design, je to super zážitek, vzala jsem tam děti a byly u vytržení! Zvláštní je, že majitel je Japonec, nemá žádnou vazbu s Českem, nebo Evropou vůbec, je to prostě jen fanoušek. Do ČR jezdí 2x ročně a obchází bazary....vůbec nechápu, jak se může uživit!!

Tuhle jsem jako malá milovala! ![]()

Pokračování příště, mám hromadu úlovků! ![]()
Garfie To jsou poklady!
Garfie ja si dokonce myslelim, že o pánovi, co jezdí za úlovky do ČR si už tady i psala, jen nevím, jestli to byl stejný krámek.
Ale je to super. ![]()
continuity Já myslím, že jsem tady o něm psala, že jsem to objevila a chystám se tam....ale pak se toho nakupilo nějak moc a zapomněla jsem vám napsat, že už jsem tam byla. :-)

Garfie to je super! Takže pro věci z dětství člověk musí do Japonska ![]()
bublifuk No viď!
O tomhle mi ségra napsala, že na tom můžeme vydělat majlant, že má těch sešitů plnou půdu....![]()

A tyhle talíře máme u našich!!!!

A něco pro místní parfemačky!

Garfie to je neuveritelny
..ty sklenicky, knizky, igracek
Garfie Já pořad přemýšlím, jak se může ten obchod uživit.
Garfie teda ale tam bych si vybrala
jsem u vytržení z té knihovny rozdělené jmény autorů v češtině i japonštině. Vidím Daisy Mrázkovou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“