Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline DruI
5350 příspěvků moje polička 12. května 2024 10:14

Garfie No tak můžou hrát s papírem v ruce kolegiálně všichni a nebude vadit, že číňanky neumí svoje texty! ;o)

A kolegovi přeju, ať se z toho dostane.

Online Garfie
27870 příspěvků moje polička 12. května 2024 12:04

DruI Ehm...no jak bych to....ono totiž dvě nich nejsou schopné ani číst....ani přibližně....

Ale příběh pokračuje....všichni naši manželé nás logicky poslali do háje , učitel dramatu taky, ale prý ví o někom, kdo by nás mohl zachránit....je to loňský absolvent, kluk, který hrál drama celou školu a loni v High school drama exceloval. Takže ho oslovil, kluk si nechal poslat script a dnes odkývl, že to teda bere. Klobouk dolů, protože v podstatě vůbec nesleze z pódia, zemře jako první a celý zbytek hry zůstává na podiu a komentuje dění....toho textu je strašně moc. 

Takže my oslavujeme, problém je, že kluk studuje univerzitu ve Washingtonu a do Japonska se vrací 30.5., tedy pět dní před představením.

Takže s námi bude cvičit online, problém je časový posun, který je 13. Všichni k tomu mají pochopitelně spoustu povinností...

Nemocný kolega s ním bude mít schůzku a vysvětlí mu všechny pohyby po jevišiti (není šance, ale udělá maximum)....no prostě komplikace se jen vrší!!! 

Offline DruI
5350 příspěvků moje polička 12. května 2024 12:15

Garfie Teda ale to jsou fakt dramata s tím vaším drama klubem! 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 12. května 2024 12:16

Garfie je to napinavy a moc drzim palce! Verim, ze to dobre dopadne :) a pokebalova konvicka je nununu

Online Garfie
27870 příspěvků moje polička 12. května 2024 12:16

DruI Zrovna dneska jsme s Rumunkou vzpomínaly, jak jsme si loni myslely, že horší už to být nemůže, když jsme celou hru zkusili poprvé tři dny před představením!

moora

Offline Kokoska
33996 příspěvků moje polička 12. května 2024 13:18

Garfie to je ale situace, to nevymyslis. 

Offline Lenka22
2519 příspěvků moje polička 12. května 2024 13:26

Garfie uf teda, sotva se něco zdolá, už se objeví další komplikace.

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 12. května 2024 16:32

Garfie no tyjo, to jsou dramata mě se o tom vašem divadle předevčírem zdálo, už si to ale samozřejmě nepamatuju

Offline Tabea
7505 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:45

U nás byl dnes každoroční japonský festival v botanické zahradě. Fotky mám jen s jídlem, představení jsme všechny zmeškali, kromě juda.  A navíc jsme museli jít dřív, než bychom chtěli, protože jsem na odpoledne měla lístky na dětský hudební festival. Asi budu muset koupit matcha prášek pro děti.

Online Garfie
27870 příspěvků moje polička 13. května 2024 00:48

andulka01 Haha, to jsem ráda, že nejsem jediná, pro koho je to jedna velká noční můra!

Tabea Ty se máš, moje děti matchu nesnáší, stejně jako rybu, přežít s nimi v Japonsku je trochu výzva! Vypadá to krásně, hlavně ta gyoza!! Jen teda závitky jsem v Japonsku v životě neviděla (jen v čínské a thajské restauraci). My zase náhodou narazili na havajský festival, ale fotky žádné nemám, možná škoda, protože tanečnice byly super! :-)

Offline Tabea
7505 příspěvků moje polička 13. května 2024 05:47

Garfiesyn se radoval, že může do Japonska, že mu chutnají ty závitky. Já to radši nekomentovala.
Okonomiyaki nechtěli ani zkusit, že to smrdí rybinou. A

Offline 999
19403 příspěvků moje polička 13. května 2024 07:57

Garfie Mně na celé té blbé situaci přijde super, jak to nevzdáváte :-). Držím vám palce, myslím, že nakonec to bude velký úspěch :-).

Kolegovi držím palce, ať je to "jen" stresem. Ony by ty indicie tomu odpovídaly. Padesátník, sportovec, rodina na krku, určitě stres v práci, navíc v Japonsku... 

Online Karja
43573 příspěvků moje polička 13. května 2024 12:07

999 Garfie Já to taky vidím nadějně. Jako mně nejvíc představení, co se mi fakt kdy líbilo, bylo s místníma ochotníkama, hrozně jsem se nasmála, bylo to pěkné, situační, dobrá energie. Prostě ono to může publiku sednout i s tou horší přípravou;-)

Online Garfie
27870 příspěvků moje polička 13. května 2024 12:19

999 Děkuju i za ostatní, už tu káru nějak dotlačíme! Kolega je asi pod velkým stresem, oni sem navíc přišli kvůli práci ženy, on si našel místo až tady...a teď dostal nabídku doma ve Švédsku, hodně zajímavou, ale jeho ženě se moc nechce odcházet, má tu super pozici, do toho děti v pubertálním věku, nemají to jednoduché a jednu chvíli dokonce uvažovali, že se vrátí jen on...takže asi je tam i nějaký domácí stres do kterého nevidíme. 

Karja Jo, to se asi podařilo loni. :-) Letos se bojím víc, třeba dnes jsem byla pomáhat dvěma Číňankám, mají tam takový dialog, kdy jedna mluví a ta druhá do toho jen říká něco jako "hmmm", "realy?" "I see" a takové věci. Pochopitelně je těžké to trefit a když jo, zní to hrozně nepřirozeně, tak jsem jim navrhla, ať tak jedna prostě vede monolog a ta druhá do toho vstupuje tak náhodně, aby to znělo přirozeněj, ale to vůbec neprošlo, takže se snažili, zní to děsně, zkoušely to asi 10x, pořád se u toho v čínštině hádaly a já byla šťastná, že mám domluvený oběd s kamarádkou a můžu zmizet!

Online Karja
43573 příspěvků moje polička 13. května 2024 12:21

Garfie No, hele třeba se publikum v některých momentech pobaví i jinak;-)

Online Garfie
27870 příspěvků moje polička 13. května 2024 12:25

Karja No tak o tom žádná!!!

Zrovna dneska se mě jedna matka ve škole ptala, jestli to bude komedie nebo seriózní drama, tak jsem ji ujistila, že i kdybychom se pokusili hrát drama, byla by to pro publikum čirá komedie!

Offline Lenka22
2519 příspěvků moje polička 13. května 2024 13:01

Garfie....." Ehm...no jak bych to....ono totiž dvě nich nejsou schopné ani číst....ani přibližně...."

- co tohle vlastně znamená ?

Online Garfie
27870 příspěvků moje polička 13. května 2024 13:08

Lenka22 No prostě jedna z nich je trochu schopná číst text v angličtině, extrémně špatně, ale když víš co čte, tak rozumíš a druhá vůbec, prostě čte něco, co vůbec nepřipomíná angličtinu. Hele jako já mluvím dost mizerně a mám akcent jako hrom, takže mám pochopení, ale tohle je fakt moc. Třeba moje postava se jmenuje Signora Frappeli (všichni to vyslovují správně jako siňora frapeli) a ony tak různě...sina frpali, srapli, snapeli a různé další varianty, které si ani nedovedeš představit). A to je jméno postavy, teda něco co se opakuje pořád a pri zjednodušení se tak už i oslovujeme v civilu.

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 13. května 2024 13:53

Garfie tak.jestli z toho nebude komedie tak uz nevim

Jinak drzim palce vam i kolegovi!

Offline Lenka22
2519 příspěvků moje polička 13. května 2024 15:25

Garfie obdivuji vaši kolektivní trpělivost s takovým "materiálem". Mě to zvedá tlak, jen o tom čtu :-)