Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:03

jerry  Děkuji vám všem, jste na mě moc hodné! Za odměnu vám sem dám skvělé podzemní parkoviště nedaleko našeho domu, konečně se mi ho podařilo zachytit v provozu! Mám i video, ale to bohužel nejde sdílet. (mimochodem, paní u auta zamávala řidiči a šla domů, Stepfordská panička jak vyšitá!)

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:06

A taky tu mám úžasné dětské hřiště, hodilo by se to spíš do dětského vlákna, ale myslím, že i ta minule jsem dávala sem? Je to v rámci muzea v Hakone, až konečně promažu miliony fotek, taky vám sem něco dám, byl to zážitek! Zvenku vypadalo jako mraveniště (uvnitř se na těch kládách dá sedět) a uvnitř to byly různé spletité sítě, kam se vám dítě ztratilo a už nikdy jste ho nenašli! :-)

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:07

A pak tam měli skvělé bludiště, jediné, ve kterém jsem kdy opravdu zabloudila! Není to možná moc poznat, ale je opravdu hluboké, takže nevidíte vůbec ven....

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:10

Garfie Úžasný! Všechno!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:16

Garfie tak to je super, obidvoje! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:19

Garfie a ja tu premyslam nad tym podzemnym parkoviskom..co taka sranda musi stat? Je to shareovane medzi viac domácnostami? To nahore bude asi drahsie? Co ked sa to pokazi? No same otazky ako od mojho päťročného . Musim mu to zajtra ukazat, ale otazky asi zatrhnem!

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:25

Mrakoplas  To si zvaž, jestli riskovat! Jasně, že je to sdílené, patří to bytovce naproti. Nevím, jestli si můžeš vybrat, nebo je to nějak dělené podle konkrétního bytu. My k jednomu bytu, kde jsme se byli dívat, taky měli takové parkoviště, tuším druhé patro. Je to tady hrozně častý způsob, buď zajíždějí dolů jako tady, nebo jsou na patře a sjíždí, tenhle způsob bývá občas i na nádražích pro kola. Vůbec tady ty parkovací způsoby mají promyšlené, minule jsem zase viděla někoho vyjíždět z podzemních garáží, vyjela jsi nahoru v nějakém úhlu a pod tebou byla otočná podlaha a natočila tě přesně tak, abys vyjela rovně na ulici. 

O ceně jsme taky debatovali, muž říká, že nahoře stojí dražší auta, ale mně to zas nepřijde tak výrazné. Navíc tehdy jsme dostali přidělené jedno konkrétní místo a šlus, tak možná si to rozhodnou majitelé bytu při koupi? A když se to pokazí, to je otázka, na kterou už vůbec nedokážu odpověďět. Ale koukám na to parkoviště z terasy, tak to budu pečlivě sledovat!

Zase jsem si tady vzpomněla na toho Neználka ve Slunečním městě, jako už tolikrát! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 00:32

Garfie mna to uplne fascinuje (nielen to parkovanie ale cele Japonsko). Ked si to porovnam s tym ako to funguje tu, iny svet proste! 

Inak tie auta dole maju zas vyhodu, ze na ne neprsi, nepecie slnko. Ale ak potrebujes len rychlo vybehnut tak to musi byt otrava cakat nez ti vylezie auto zo zeme :)

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 02:19

Ounz A víš co je sranda? Řízek i ten salát je tady úplně normální-ale nejí se to spolu!

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 06:52

Garfie hustý, všechno

Online Ounz
20359 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 06:59

Garfie no to je dobry  mně to spolu dali, ale teda byla k tomu i ryze, fakt nezvyklá kombinace 

Offline MaeGandal
1628 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 07:00

Garfie ta fotka mraveniště hodně klame, myslela jsem si, že vevnitř bude prolézačka pro děti, ale to je vlastně obrovská hala. Klády tedy mají impozantní velikost. Ty sítě vypadají skvěle, musí to být velká zábava 

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 07:34

Garfie zistila aom ze som úplne blbá, ale ja som podľa fotky vobec nepochopila to parkovanie

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 07:58

Garfie to hřiště je úžasné. Z fotky to fakt působí jako malý domeček. 

Parkování taky super, někde jsem to už videla, treba to jednou dôputuje i k nám. 

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:06

Janulik03 No to je jasný, když jsi to nikdy neviděla, nemusí tě to hned trknout, to video by bylo názornější. Prostě to celé vyjede nahoru, pokud to nevíš, ani tě nenapadne, že je pod zemí další patro. 

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:07

Mrakoplas to je parkovaci zakladac, pouziva se to i u nas. Vybavuju si minimalne dva projekty, na kterych jsem spolupracovala, ktere zakladace meli. V nasich podminkach to tedy byly mnohapatrove bytove soubory s hodne byty, ktere potrebovaly velke mnozstvi parkovacich mist, ktere se ale nevesly na plochu suterenu. 

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:13

Garfie ahha, no vlastne nevidela. Ja len parkovacie domy s takym tym uzkym prudkym stupanim so spiraly z ktoreho mi je vzdy zle uz od pohladu. Proste holka z dediny

Offline viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 08:19

continuity v brne uz to nejakou dobu mame, uz jsem tam i parkovala jen to trochu zdrzuje, jinak fajn parkovaci dum na Kopecne

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:08

viktorka_od splavu Je to super, hlavně tady to fakt extrémně šetří místo.

Offline Dadoo
11613 příspěvků moje polička 02. srpna 2022 09:10

Garfie takový vytah na auta jsme měli v práci v centru Prahy. Parkovalo se ale na volné místo, ne že by měl někdo patro vlastní. Jo, karusel. 

Blbý je, když vypnou proud.