"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:29

Sairon já teda blátivé věci nechala oschnout a oklepala na balkoně.

By mě mrsklo to pokaždé prát, navíc se ten softshell od blata jen tak nevypere. cas rukavicek na topení a bot pod ním se blíží. Zlaté lego v obyvaku. .

Offline Potrefenáhusa
38120 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:31

Máme pracku Whirlpool a jde na ni nastavit všechno zvlášť , k programu donastavit teplota nebo predpirka a pamatuje si to, teď na ni mám to přídavný machani defaultne 

susicka bosch - suší, údržba krom vysypani filtru a vylití vody nula. V Praze k ni mám pracku a s tou taky nikdy nebyl zadnej problém, všechno na ni šlo prinastavit

Online viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:39

Potrefenáhusa ono to neni dane tou znackou ale je potreba dat bacha na konkretni model, myslim teda pracky-whirpool jsme taky meli a u ni treba ta predpirka byla pevne spojena s tim hlavnim ultra programem na 60-90°C, vyprat na 40 s predpirkou proste neslo (coz je imho zrovna na ty zablacene teplacky akorat)

Offline Potrefenáhusa
38120 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:42

viktorka_od splavu asi jo. Mne by tohle vůbec nenapadlo, ze to nějaká značka nemá a pátrat po tom, měla jsem asi vzdycky kliku

Online viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:43
Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:50

Mame doma bazarovou Miele (puvod z Nemecka) neb jsou jinak hodne drahe) a stejne pouzivam jen programy automatika, kosile a barevne pradlo, upravuju teplotu a otacky a az doted me nenapadlo pouzit symbol wasser plus . Ale pere teda skvele i tak.

Offline Potrefenáhusa
38120 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:54

viktorka_od splavu já měla na spotřebiče vzdycky stesti, první pracka i lednice mi vydržely 20 let, lednice šla do šrotu funkční, stejně jako 20 let stará rychlovarna konvice, kterou má teď máma na chatě. Já jedu u všeho teprv druhy kolo

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:58

Potrefenáhusa ono to neni dane tou znackou ale je potreba dat bacha na konkretni model

​A rok výroby. Pretože to je ako s mobilom, rok dva a model už je zastaralý a nemá to co sa aktuálne považuje za samozrejmosť. Práčku mám 6 rokov, vyšší model a niečo sa tam ako tak nastaviť dá, ale oproti dnešku je to hlúpa práčka no.

Offline Fiction
1619 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:07

Já bych k tomu řekla jen to, že při výběru nové sušičky jsem byla velmi náročná na skladbu programů.....a teď používám 2

Offline Dadoo
11613 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:08

Potrebuju se vybavit na venkovní procházky s Růžou.  Podzim-zima-jaro. 

Nikdy jsem žádné outdoorové věci nekupoval, vůbec tomu nerozumím. 

Začala bych asi botama. Nechci ale nic luxusního a drahého. Chodíme v okolí, lesy, louky, pole. Bláto. 

Koupily byste si tyhle boty? Nebo mi nějaké doporučíte? 

https://www.eobuv.cz/trekingova-obuv-grisport-13316s25g-grigio-3685.html

https://www.eobuv.cz/trekingova-obuv-grisport-13320sca8g-octane-scamosciato.html

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:18

Dadoo do blata bych si semis asi nekoupila.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:28

paktofonika u praček to právě byly takové vlny. Já nám pračku 11 let a vše, co potřebuji, si na ni můžu nastavit. 

Jediné, co bych možná ocenila, je parní prani, ale dokud pere, tak pere. 

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:32

Dadoo já ti nevím, sama hledám něco podobného. Když už tak hladkou kůži, ať touzes naimpregnovat. 

Něco jako https://www.eobuv.cz/trekingova-obuv-grisport-10309d69g-marrone.html

Ale značku neznám, to nemůžu komentovat. 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:36
Reakce na Sairon:

Sweet Potato kondenzační a co jsem se koukala tak asi s tím tepelnym čerpadlem, ale tam mě trochu odrazuje, že by to mělo být náročnější na denní údržbu. 

​Já mám kondenzační sušičku s tepelným čerpadlem už asi 10 let a nevím jaká údržba. Normálně vylívám vodu, opláchnu sítko a to je vše. Asi tak 4 roky zpět jsme jí jednou museli dát vyčistit pořádně. Odvezli ji do servisu, udělali servisní otvor a vyčistili. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:37

continuity že som ju kúpila vo vlne hlúpych práčiek? To naštve, lacná zrovna nebola.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:39

paktofonika ona je ta tvoje právě strašně inteligentní. já jsem vždy říkala, že nepotřebuji, aby za mě spotřebiče přemýšlely. 

Offline Catherinne
10691 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:42

Máme pračku i sušičku Bosch a supr teda. Pračka máchání navíc má, můžu si ho navolit.   

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:44

Dadoo Značku neznám, ale klidně bych brala i kombinaci se semišem. Ten se dá taky naimpregnovat. Mám trekové do hor se semišem a žádná hrůza, chodím v nich i v rozmočeném sněhu, blátě, přes kaluže,... Po 15 letech jsou teda trochu flekaté, ale stačí je nechat vyschnout, bláto oklepat, zbytek okartáčovat a naimpregnovat a pořád dobře slouží. Určitě je ale třeba dobré ponožky na zimní procházky. :-)

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:46

Alena_In a nemáš náhodou broušenou kůži?

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 11:46

Potrefenáhusa Já mám všechno koupené ve stejné době kuchyň a pračku. Dost se děsím, protože po dvaceti letech jedem pořád první kolo, mimo nedávno koupené nové myčky. Mám strach, že až to začne, tak to bude průšvih. 

Fiction Já jsem vybírala taky i podle programů, ale využívám je zrovna u sušičky dost. Zase u pračky jsou některé, kde nevím ani k čemu jsou.