"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 22:29

Sairon Ty jo, ja jen nekde cetla, ze v susicce se nema susit nevyprane obleceni...ale nevim, sama to nedelam. Mozna proto, ze to zasmradne? 

Jinak neporadim, jen mozna - nesetri. Ja mam kombinaci a setrila jsem a vysledek je, ze mam susicku ve ktere nejse susit a to se vyplati!!:-D

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 22:30
Reakce na Sairon:

ty mezikusy jsou univerzální,takže nemusím mít oboje od stejného výrobce, nebo je nemáš na sobě?

​Univerzální nejsou - a nemusí vždychky pasovat na sebe pračka se sušičkou, přestože jsou od jedné značky (mým rodičům se to stalo u Bosch). Je potřeba se radši předem ptát.

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 22:34
Reakce na Mrakoplas:

Myrtila sušičku bohužiaľ nevlastním a práčku mám vstavanú, vyberali sme čo najnižšiu hlučnosť, toto ma vôbec nenapadlo pozerať, myslela som, že je to samozrejmosť. 

​Taky by me nenapadlo se na tohle zamerit, cekala bych to jako samozrejmost. 

Offline viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 22:42

Karja u toho nevypraného se to spíš zanese, vždyť se nemá sušit ani prádlo prané s aviváží, aby to nezapatlalo ten vnitřek, natož špína

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 23:30

jerry viděla jsem prodávat i nějaké universální mezikusy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 23:32

Sairon já bych sušičku taky brala, ale my budeme muset trochu bourat, tak se nám do toho moc nechce.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 07:33

viktorka_od splavu ja mám Bosch sušičku už 10 rok (asi?) a tak rozmýšľam, čo tie dnešné môžu vedieť naviac, než tie staršie. Unpracieknchapem, že tam sú stále nové funkcie, ale u sušičky? Máš prehľad?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 07:40

Sairon tak som si pozrela tú svoju sušičku a tepelné čerpadlo má. Žiadnu špeciálnu dennú údržbu ale neprovozujem.

48807 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:35

paktofonika o nicem nevim:-) tak at nam vydrzi!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:37

viktorka_od splavujá len že či tie nové nevedia náhodou to prádlo už i poskladať. Bude musieť teda ešte vydržať

48807 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:38
Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:00
Reakce na Karja:

Sairon Ty jo, ja jen nekde cetla, ze v susicce se nema susit nevyprane obleceni...ale nevim, sama to nedelam. Mozna proto, ze to zasmradne? 

Jinak neporadim, jen mozna - nesetri. Ja mam kombinaci a setrila jsem a vysledek je, ze mam susicku ve ktere nejse susit a to se vyplati!!:-D

S tím sušením nevypraného - některé fleky teplem  zafixuješ a už nevypereš. 
Mokrou bundu bych klidně usušila, blátivou bych tam ale nestrkala. Může se kdoví kam dostat, pak pak nafoukat do další várky prádla. Plus zanést a ucpat něco v sušičce.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:21

viktorka_od splavu nebylo to zadání,  brala jsem to jako automatický, že je má na sobě většina lidí. 

Karja Sweet Potato neplánuji v tom sušit špinavé, plánují ale.díky tomu více prát teď když přijde příšerka z venku jako blátivá koule, tak to nestihnu vyprat tak aby to bylo druhý den suché a použitelné,  i když máme doma sucho,tak některé ty zimní věci přes noc neuschnou.  A když přijde jak prase z venku 2x za den, tak už jsem v koncích. Celé suché teplé léto vzorně venku jezdila na odrazedle. Teď v tom humusu co venku je,se válí po mezích,  běhá po poli a skáče mezi hromady listí. Když to tak po sobě čtu, tak se budu muset zaměřit na předepírku. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:26

Evaeva jo to věřím, že se vám do bourání nechce. Já na susicku místo mám a chci ji už dlouho,ale chci ji kupovat zároveň s pračkou a ta stará pořád slouží, tak jsem to pořád odkládala.  Teď už jsem ale z pračky 2x vytáhla smrdicí ručníky, tak už mi nebude líto ji odstavit. 

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:27

Sairon Tak to pardon, špatně jsem to pochopila.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:32

Sweet Potato já na psaní příspěvků nemám moc prostoru, tak se snažím psát rychle a stručně a je to na úkor srozumitelnosti

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:34

Sairon Já to taky blbě pochopila. Na tohle je to ideální a zvládne to i moje sušička, co jinak nesuší:-D. Ona zvládne usušit jeden dva kousky, ale rozhodně ne, celou várku prádla. Takže furt věšim a věšim! Takže hodně štěstí při vybírání!:-D

Offline SunEclipse
3381 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:47

Sairon   Někteří výrobci už nabízejí rovnou set pračka +sušička + mezikus, ale není to nutné, klidně můžeš mít každý kus od jiného. Jediný požadavek je, aby sušička nebyla širší než pračka. A k tomu mezikus pro příslušnou šířku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:18

Sairon víš, ono je to složitější;) My máme na sušičku v koupelně přípravu od rekonstrukce, akorát že to na stavbě buď blbě změřili nebo nevím a nás taky nenapadlo to zkontrolovat a do toho prostoru se vejde akorát pračka a sušička 55x50, což mám teď. Takže to znamená vybourat kousek pár let nové koupelny, doplnit tam dlaždičky a podlahu. Ale už to nepůjde odkládat, kdyby se pračka rozbila, tak jsme nahraný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:21

Sairon já se teda přiznám, že ty dětské věci peru, až když to fakt nelze. Zvlášť mladší má ty věci třeba jen v jednom vydání a pokaždé, když ho vyndám z kočárku, je totálně obalený. I tak to teda vychází na praní 1x až 2x týdně. Naštěstí ty softchellové věci schnou celkem rychle.