Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:57

slniecko chci ti poděkovat za tip na ty magneziové sáčky, co se sypou rovnou do pusy. Používám je asi týden a mám dojem, že mi to výrazně vylepšilo kvalitu života - ve dne jsem méně unavená a v noci spím  

Offline viktorka_od splavu
48808 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 12:59

monis to mi uplne neprijde jako pms

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 13:03

viktorka_od splavu tak jeste je moznost, ze na mne neco leze, ale uz jsem to ve slabsi podobe pri pms bohuzel parkrat mela

Offline viktorka_od splavu
48808 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 13:13

monis jo to verim, ale zasla bych s tim k doktoru, muze to byt chudokrevnost nebo kdeco, vcetne treba slabsi deprese, ony to ty hormony akorat zvyrazni, ale nezapricini

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 13:23

Jitka77 Upřímnou soustrast a tatínkovi lehké spočinutí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2025 13:49

monis taky se mi to úplně nezdá.

Mně se po dětech zhoršily nálady, den dva před bývám docela protivná Jsem malinko unavenější, ale že bych musela trávit dny na gauči a nemohla fungovat, tak to ani vzdáleně.

Offline Ginger
1209 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 14:34

Jitka77uprimnou soustrast. Takovou podporu rodiny by si zaslouzil kazdy.

Offline zelene.oko
647 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 15:16

monis Mě na tohle pomohl pupalkový olej.

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 15:21

zelene.oko ja jsem ho taky bravala ale po zlepseni jsem ho pred mesici z lenosti vysadila a mam to tady zas a jeste horsi

Dneska jsem ho vyhrabala z hlubin lednice a uz si dala panaka.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 16:38

monisholky mají pravdu,já bych zašla k praktické a nechala si nabrat alespoň základní odběry. Může to být nějaká chudokrevnost, málo železa. Lehce řešitelné a bude ti líp za pár dní. 

Pupalka ti asi neublíží, ale asi by bylo lepší znát příčinu. 

Offline zelene.oko
647 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 19:04

monis Jo, já ho taky vysadila, pms se vrátilo v plné síle, tak zase poctivě beru a je mi fajn. 

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 20:34

zelene.oko a beres ho behem mesice nonstop nebo jen pred ms? Ja ho brala tak obden, ale nikde jsem to nevycetla, proste jsem si to vymyslela sama

Offline zelene.oko
647 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 21:11

monis Já beru kapsle,  mají se brát dvě denně, beru jednu každý den. Myslím, že uškodit nemůže a jako vedlejší účinnek mám pevnější nehty a lepší vlasy

Offline slniecko admin
19258 příspěvků moje polička 12. srpna 2025 21:59

Mohučanka jé, to sa teším

Online Jitka77
1843 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 09:03
Reakce na monis:

Jitka77 uprimnou soustrast

Je mi blbe ted nabouravat takove vazne tema, ale uz nemuzu. Taky se vam kolem 35 roku rapidne zhorsil pms? Jako ja uz nevim, ale tento tyden vazne uvazuji ze zacnu zase brat HA, ac jsem radikalni odpurce. Zmeny nalad, nespavost a depresivni stavy ok, s tim uz umim pracovat, ale ta silena slabost, ze jsem skoro nedosla na nakup mne uz vazne desi. Ja dneska zvladnu jenom lezet a nechci vedet, jak to bude probihat, az se vratim do prace.

​V pohodě, já jsem zase nechtěla nabourávat čerstvé probírání zneuctěného zahradního domku ve Stěžovacím  Střídání témat je zdravé, stejně jako střídání různých rozpoložení... jak se na něčem moc ulpívá, není to většinou dobré. Taky myslím, že to u tebe nebudou jenom hormony. Držím palce, ať se podaří přijít tomu na kloub. 

Online Jitka77
1843 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 09:22
Reakce na Ginger:

Jitka77uprimnou soustrast. Takovou podporu rodiny by si zaslouzil kazdy.

​Nad tímhle přemýšlím. Myslím, že úplně každý by to takto třeba ani nechtěl, přijímat osobní péči od příbuzných je v něčem ošemetné. A zažila jsem u nás doma, jaký dopad na celou rodinu má obětování se za hranu - prababička byla úplný ležák celých 35 let. (Bez polohovací postele, bez plen, bez terénní pečovatelské služby, celou dobu všichni doma bez jediné pauzy...) Je to složité, má to své velmi temné stránky a nejmíň ze všeho bych chtěla posilovat dojem, že vzít si umírajícího či nemocného k sobě je nejlepší a nejsprávnější.

V tomto případě to šlo a vlastně si to tatínek opravdu zasloužil tím, jaký celý život byl a co dělal pro druhé. Že přes únavu, stres a různé přirozené napnelismy opravdu nikdo neměl vnitřní problém (pokud mohu soudit) to pro něj udělat, opravdu chtěl dát maximum možného. Možného podtrhuji, každý si mohl též vybrat pauzu.

Já jsem s ním o samotě byla párkrát na dvě tři hodiny a všimla jsem si kupříkladu, jak strašně lákavé je začít s ležícím člověkem jednat jako s nesvéprávným, mluvit s ním jinak, začít dělat rozhodnutí za něj i tam, kde to třeba ještě nutné není. Tady ta hranice respektu a zodpovědnosti se strašně těžko balancuje, člověk, který je v pečující roli dlouhodobě, fakticky lehko začne i jiným kecat do života, ona ta váha opravdu hodně leží na něm. Bude myslím dost zajímavé, jak se teď všechno zase usadí, jestli se všem podaří plynule ubrat plyn, zklidnit, nebo to někde křísne.

Offline Allysa
871 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 09:32

Jitka77 Díky za tenhle pohled

Offline Lenka22
2519 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 09:44
Offline moora
8619 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 10:53
Reakce na Jitka77:

​Já jsem s ním o samotě byla párkrát na dvě tři hodiny a všimla jsem si kupříkladu, jak strašně lákavé je začít s ležícím člověkem jednat jako s nesvéprávným, mluvit s ním jinak, začít dělat rozhodnutí za něj i tam, kde to třeba ještě nutné není. Tady ta hranice respektu a zodpovědnosti se strašně těžko balancuje

​přesně, jak onemocněla máma a prohodily se ty rodičovský role, musela jsem se kolikrát taky hlídat. ono stačí, i když člověk jen zestárne, už není tak schopnej a rychlej. snažím se dávat si na to pozor.

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 13. srpna 2025 14:00

Jitka77

35 let!!! To si neumím představit.