JankaM urcite, uz dvakrat se mi stalo v praci ze si to nekdo privez z dovoleny v Tunisku a pak se resilo jestli nas ten clovek mohl nakazit.
Ordinace 24/7
Mrakoplas na krece v noci mam tento, funguje vyborne:
https://www.brainmarket.cz/performance-magnesium-1000-mg-100-tbl/
ale v clankku o rozdilech fungovani jednotlivych druhu magnesia tam pisou na psychickou pohodu doporucuji tento, ale ten jsem nezkousela:
baltik dakujem, tie vyzeraju nadejne.
Viete mi odporucit magnezium vhodne pri uzkostiach/depresiach, ale aby nemal prehanacie ucinky (takze asi nie citrat?).
Ja mam vyborne skusenosti s Magnesium Sticks, myslim, ze od Dr.Max mame teraz. Kupuje to muz kvoli dlhym trekom a ked som to prvykrat vyskusala, bola som chytena. Nielenze mi z toho nic nie je, ale nastupi to neuveritelne rychlo. Takze uz rizmaznane mam po jednom pohotovostnom sacku aj v kazdej kabelke, lebo tym, ze to netreba zapit tak si to mozem dat fakt hocikedy potrebujem.
Už si nepamatuju, kde jsem příběh mužova tatínka rozepisovala - asi ve stížnostech, ale tohle vlastně stížnost není, spíš završení. Dnes brzy ráno tatínek zemřel. V bytě, kde dlouho žil, s nejlepší lékařskou i osobní péčí, jaká byla možná. Večer dostal silný lék proti bolesti a odešel ve spánku, klidně. Měl čas se rozloučit i vyjádřit přání ohledně pohřbu: místo věnců a kytek chce svazek větviček ze zahrady na chalupě, kde měl kořeny a kde až do půlky března žil, než si cestou na lavičku špatně nazul botu (pád, nic mi není, druhý den kolaps, zlomeným žebrem propíchlá plíce. Na plicním v Brně z něj udělali ležáka, dožil v péči domácího hospicu, před měsícem byl dva týdny hospitalizovaný v odlehčovací péči). Bylo mu přes osmdesát, organismus už slábnul delší dobu, i duševně, to bylo znát. Vlastně se pečujícím ulevilo, když přestal mít sílu zvedat se.
Strašně bych mu přála, aby zemřel zničehonic ve spánku na chalupě, ale z reálných možností byla nakonec asi tahle nejlepší. Ovšem bylo v tom angažováno šest dospělých z rodiny - jeden vyklidil místo pro polohovací postel a oběhal půl města kvůli akutnímu receptu, druhý dělal řidiče a třetí dohled, když se jelo na nákup, atd. O celodenní osobní péči a komunikaci s lékaři a pečovatelkami, kteří docházeli téměř denně, nemluvě. A všichni jsou grogy, přitom to bylo pět měsíců. Tuhle šichtu s výhledem na neurčito nemůže zvládnout jeden člověk sám, vážně ne.
Jitka77 upřímnou soustrast ![]()
Asi to byl celkem "hezký" odchod. Dělali jste, co jste mohli.
Víc se udělat nedalo, reálně ne. Bylo znát, že ten člověk odchází, úplně se fyzicky ztratil, poslední týdny hodně pospával, i vědomí odcházelo plynule.
Ve chvíli, kdy je jasné, že k uzdravení nesměřujeme, se paradoxně otevře spousta možností, co ještě se dá udělat. Viz návštěva sousedovic psa z chalupy. Přestat na starých známých způsobech života lpět, když jiná cesta už není, je osvobozující.
Jitka77 ach![]()
Jitka77upřímnou soustrast. ![]()
Krásně napsáno.
Jitka77 úprimnú sústrasť.
Jitka77 udelali jste to uplne skvele a uprimnou soustrast![]()
Moc díky všem ![]()
![]()
![]()
Jitka77 uprimnou soustrast![]()
Je mi blbe ted nabouravat takove vazne tema, ale uz nemuzu. Taky se vam kolem 35 roku rapidne zhorsil pms? Jako ja uz nevim, ale tento tyden vazne uvazuji ze zacnu zase brat HA, ac jsem radikalni odpurce. Zmeny nalad, nespavost a depresivni stavy ok, s tim uz umim pracovat, ale ta silena slabost, ze jsem skoro nedosla na nakup mne uz vazne desi. Ja dneska zvladnu jenom lezet a nechci vedet, jak to bude probihat, az se vratim do prace.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“