Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:16
Reakce na Evaeva:

DruIpro mě je mytí nádobí nejvíc nenáviděná činnost už od dětství.

Máme teď pračku se sušičkou 2v1, ale využívám to jen teď v zimě miminu na spacáčky. Jinak sušák furt furt... ale stejně, když si vezmu, že peru i meju nádobí stiskem tlačítka... zázrak.

Offline Myrtila
5023 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 16:29

Když jsem tu začala řešit tu sušičku, tak doplním ještě takový mezivývoj. Nadhodila jsem to muži, souhlasí, tak jsme se spolu šli podívat do koupelny, no a směju se, trochu škodolibě směrem k mému muži a trochu smutně směrem ke mně. Když nám zdili zeď, která odděluje sprcháč od mezery na pračku a sušičku, která tam byla od začátku plánovaná, tak se mi ta mezera na pračku zdála úzká. Muž se 2 chlapy zedníky (jeden byl zároveň instalatér) mi svorně odpověděli, že místa je tam dost, pračka se vejde. Ano, vejde, ale kvůli konstelaci přívodů a odvodů vody a zásuvkám se nad ni nevejde ta sušička! Takže pokud chci sušičku, budem v naší 6 let staré koupelně muset přesekat elektřinu. Jupí jupí jej!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2025 16:35

Myrtila no vítej v klubu. Nám tu mezeru udělali tak malou, že jsme museli zrušit polopříčku mezi WC a pračkou. Jako moje chyba, měla jsem si to zkontrolovat. Ta firma, co nám to dělala, to bylo něco. Ale ty dva Ukrajinci, co na to naběhli, to udělali parádně, zachovali, co se dalo... Taky byla tak šest let stará.

Offline Karja
43572 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 17:15

Myrtila My jsme si taky v koupelně zkurvili, co se dalo, ale nějak zrovna nedávno jsem si řekla, že jsme si toho zkazili zhruba tak stejně jako by to zkazila firma a ještě jsme to měli levnejsi:D:D. Nám se vejde sušička, ale už se nám ti pádem vůbec nevejde třeba místo na mop, vysavač, úklidové věci...asi si to hodím ke kabatum:D. Jinak kámoška má nějakou dražší 2v1 a je s ní spokojena moc, já mám nějakou levnější a nejsem vůbec, nesusim v tom...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2025 17:24

Karja haha, tak vysavač a mop jsou v panelákové domácnosti dost často u kabátůMy je teda máme v chodbě v budoucí komoře, co bude až zmizí kočár, takže momentálně všem na očích. 

Offline Zu
2738 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 17:37

Karja jsem strategickej génius a nechala jsem si vyrobit na wc skříň na mop (na kyblík je dole větší prostor a pak až nahoru do 3/4 šířky poličky, takže po straně místo na násadu). Sambo byl děsně proti, že to může být ve sklepě, na to jsem pokejvla, že klidně, ale bude uklízet výhradně on

ale teď je za ní velmi rád a chlubí se jí

Offline Myrtila
5023 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 17:51

Evaeva Taky jste sekali zásuvku jinam? 
Jako hlavně kdyby nebylo úplně jedno, jestli ten sprchový kout bude o 10 cm užší nebo ne, místa by tam i tak bylo dost no muži to dost šrotuje hlavou, pak jsem uspávala mimino a jenom jsem slyšela, jak v koupelně cvaká svinovací metr, ale bohužel, nevejde se, asi o 3 cm

Karja 2v1 pořizovat nechci, to by mi zas tak moc nepomohlo, to kdyžtak přikoupím další sušák buď budem sekat, nebo holt sušička nebude. 
My tu máme naštěstí strašně málo takových věcí, co jsou blbě, takhle z hlavy si vybavím už jenom balkonové dveře na terasu, měli jsme dát normální na kliku, a pak bych si docela usnadnila úklid, kdyby ve sprše na zemi byla velkoformátová dlažba jako v celé koupelně a ne malé kachličky, jako jsou na jedné stěně ve sprše, ale jinak asi nic. Akorát teda zrovna sekání do dlažby dost zamrzí, no. 

Offline Myrtila
5023 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 17:54

Zu My jsme si nechali udělat komoru pod schody, vstup je z koupelny jakoby zboku pod ty schody. Z koupelny to vypadá jako dveře do skříně, je to jak přístěnek pro Harryho Pottera a je to moc šikovný, dáváme tam i špinavé prádlo a cokoli, co je potřeba schovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2025 17:58

Myrtila zásuvku jsme přesouvali z boku na geberit, upravovala se trochu voda a odpad. Jako elektřinu jsme vyloženě nesekali, akorát se sundavala asi čtvrtina obkladaček a dodělával podlaha.

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 18:52

Pridávam sa do klubu, máme kvázi technickú miestnosť (to som si tak sama nazvala) , susedí s kúpeľňou. Plánovali sme tam aj práčku, je tam el zásuvka, prívod vody, len tak blbosť, cez dvere neprejdú, sú 50cm široké

Offline Myrtila
5023 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 20:39

Evaeva No tak to taky byla pěkná práce! Ani jsem nevěděla, že se dají dlaždičky sundat? Nebo jenom z nějakého povrchu?

Janulik03 Tak vítej mezi námi ani slim pračka by neprošla? Kdysi jsme ji měli, byla hluboká asi 34 cm, pokud si to pamatuju dobře. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2025 20:45

Myrtila sundat se jakoby dají, ale vždycky je riziko, že prasknou. U nás to teda bylo tak, že bylo hlavně potřeba, aby se nesundaly nějaké navíc (a nerozbily se u toho), ty, co jsme sundávali, se už většinou použít nedaly, byly už nařezané. Naštěstí jsme měli nějaké navíc.

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 20:45

Myrtila teda 3 cm bych snad ubrousila bruskou nebo rašplí, to fakt naštve!!

Offline Myrtila
5023 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 21:33

Evaeva No, taky máme něco navíc, u nás by to byly sice "jenom" 2 kusy, ale na délku asi 60 cm. 

Aranel No to bychom museli ubrousit celou plochu zdi Prostě ta příčka měla být o 5-10 cm vedle, no

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 21:34

Myrtila Já to chápu, a stejně!

Offline Myrtila
5023 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 21:39

Aranel No, a chudák muž, jak na to koukal, podle mě si na to taky vzpomněl, jak jsme tam u té díry stáli a laborovali, jestli je dost široká. 

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 23:06

Janulik03 V nejhorším horem plněná pračka by si nedala říct? Já měla koupelnu, kterou jsme před lety předělávali z komory, šikovně změřenou a rozplánovanou. Jen jsem nepostřehla, že všechny čtyři stěny se v našem starém domě tak křiví a vlní na všechny strany, že aby bylo možné dosáhnout svislých a rovných povrchů, které půjdou obložit, bude nutné všude nanést několik centimetrů hrubé omítky k vyrovnání. Těch několik kritických centimetrů, které všechny plány obrátily vniveč. Zedníci se mi tenkrát dost smáli, když jsem vysvětlovala, co všechno se tam podle původního měření mělo vejít.

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 23:09

Triss tak zas tak potrebné to nie je, mám viac možností, hneď za terasou je práčovňa, kde je vaňa, a všetko pre pranie predpripravené, len sa mi to zdalo ďaleko. Ehm teda 6 m

A ani momentálne umiestenie na poschodí nie je problém, tam skôr aby som nemusela synovi do kupelky.

No tiež som sa chytala za hlavu, kde sme malí meter

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. prosince 2025 15:52

Mile hospodyňky, poraďte. 

Při stěhování jsem zahubila zehlici prkno. Od doby, kdy jsem ho kupovala naposledy (25 let?), nevynalezli něco lepšího? 

Offline RoSa
9907 příspěvků moje polička 28. prosince 2025 16:17

Mha existujou integrovaný do kuchyňský linky/šatní škříně, vytahovací vyklápěcí