Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 14:47

Evaeva No, zkusím se do toho víc položit, starší model by mi nevadil, kdyby jinak splnil, co bych si tak představovala. 
Žehlení nepraktikuju u nás by klidně bylo víc sušáků, ale máme jenom 3 (2 velké a jeden malý) a odmítám přikupovat další. Jeden je roztažený tak stabilně, zbytek podle potřeby. Ale teď už ten jeden stabilní přestává stačit a přes dva tu už skákat nechci. To je právě ta mez, přes kterou se to přehouplo. V létě teda sušička i tak potřeba asi nebude, když se dají sušáky vystrčit ven, jednak tu nepřekáží, ale taky je to prádlo suché v řádu hodin. 

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 15:24

Myrtila kdyz jsem kupovala susicku, myslela jsem, ze ji budu pouzivat jen za deste a nebo v zime. Vzdyt je zbytecne susit v susicce, kdyz je venku slunce a uschne to brzo samo... tak susak sel asi tak po tydnu k memu brachovi, doma uz rok a pul zadny nemame. Vsechno jde do susicky, ta aeg spolehlive susi i merino a kasmir. To je takova uleva ten susak nikde nemit. Ani na balkone, tam je vic mista pro nas. Uznavam, ze v byte je to jine, nez v dome. Ale ta uspora casu s vesenim pradla je vsude stejna

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2025 15:27

Myrtila já ji v létě taky používám míň. K nám se právě klasický sušák nevejde, mám takový určený původně do sprcháče, tři patra nad sebou. A ten je tu skoro pořád vytažený. Kupodivu jsem si s ním vystačila i před tím, ale bylo to už otravné.

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 15:27

Myrtila měla jsem podobné myšlenky, ale od nákupu sušičky jsem už na sušák nikdy nic nepověsila.

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 15:43

Zuzuli Evaeva Pinot Noir No, myslím, že letní sušení si ponechám, to je taková moje oblíbená činnost, když je hezky - naboso na terasu, pověsit, pak se na to naboso dojít párkrát během schnutí podívat (jak to vlaje ve větru, u nás prakticky pořád fouká) a pak to naboso posbírat

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 15:59

Myrtilajá se teda rozvěšených spoďárů v prostoru, který beru jako místo pro odpočinek a relaxaci, velmi ráda zbavila, ale samozřejmě dle vkusu každého soudruha.

Navíc mi teda venku všechno podělal hmyz, občas pták, a  taky se tu děsně práší, takže prádlo bylo do šeda, i ten sušák se musel pořád uklízet, aby nebyly šňůry od prachu, takže výsledek byl, že jsem sušila doma i v létě, tudíž sušička byla opravdové vysvobození. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2025 16:21

Myrtila já to mám taky ráda. Mnohem radši bych se zbavila jiných činností 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2025 16:22

Pinot Noir náš balkón se v létě na nic jiného využívat nedá, běžně tam máme 45 stupňů. Za to prádlo tam schne rychleji než v sušičce

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 20:46

Pinot Noir Tak to mně tohle vůbec nevadí, naopak je to pro mě takový symbol léta, prádlo venku

Evaeva No, přesně, kdyby za mě něco třeba umylo koupelnu nebo kuchyň, toho bych se zbavila mnohem radši

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 20:58

Myrtila Prádlo usušené na slunci je nej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2025 21:18

Myrtila nebo vařilo večeře, které budou děti jíst I bych tomu nakoupila, kdyby řeklo co

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 21:35

Sweet Potato Jj, ta vůně

Evaeva Tak na večeře by mi stačilo, kdyby to vymyslelo něco, co budou jíst všichni

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 23:20

Fleur To je krásný příspěvek. Já mám problém s kávovary takový, že mám ráda hodně horké kafe. Já asi vím, že by se to tak horké zalévat nemělo, ale mně to prostě chutná. Většinou dostanu nějaké takové že mi přijde už i vychladlé. 

Já jsem paradoxně s rozpustnou kávou spokojená, mně fakt chutná hodně ty dvě konkrétní pixly co si kupuju, ale návštěvě to už dneska nemůžeš dát žádný, fakt to nikdo nepije, nehledě že to asi není moc zdrave (i když už jsem slyšela, že dnes je instantní káva vysušene kafe a není to nic špatného). Nicméně kávovaru se nebráním, ale chci aby mi z toho fakt vyteklo to horký kafe a nevím, jestli to jde vůbec:D

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 07. prosince 2025 23:25

Sweet Potato Myrtila

Jmám sušičku, je to sice 2v 1, tak třeba tak dobře nefunguje a nic v ní nesusim. Já miluju to prádlo z venku;-). Třeba ložní povlecení. To schválně peru tak, že to ráno hned po probuzení sundam, dám prat, pověsim a večer povleču.Pak když se do toho večer lehne.....to je jako do louky;-)

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 00:05

Myrtila ono to asi souvisi i s tim, ze jsme ji kupovali, kdyz uz jsem byla po rodicaku v praci. Dokud jsem byla doma, rada jsem si klidne kazdy den dopoledne v klidu povesila pradlo na balkon za hezkeho pocasi a odpoledne sklidila. Ale jak jsem se vratila do prace, tak jsem fakt rada, ze o vikendu otocim nekolik pracek za sebou a rovnou to hazu do susicky. Ze tolik pradla, co vyperu, rovnou i ten den ususim, bez ohledu na pocasi. Pripadne ze pracka vypere pres odlozeny start zatimco jsem v praci, po prichodu vecer domu to jen prehodim do susicky a jdu varit veceri. Nebo si cist na balkon, kde mi to pradlo nezaclani. Pred spanim uz mam suche vyprane pradlo, co jde rovnou do skrine. Proste za me je to uplne genialni spotrebic a nechapu, jak jsem bez nej mohla v byte tak dlouho zit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 00:19

Zuzuli to jsem taky přemýšlela, jaké to bude s letním věšením po RD. No jedno je jisté, večer prádlo složené nebude

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 04:49

Zuzuli Přesně nad tím přemýšlím takhle dopředu, jak mi ta sušička pomůže s těma horama prádla, až nebudu celé dny doma. Je to teda zároveň jeden z důvodů, proč na ni nespěchám, zatím to jde i bez ní, a za ty 2 roky by už možná stálo za zvážení, jestli nekoupit novou i pračku, když už (to ji budeme mít 8 let, i když teda naše první Bosch ještě pořád pere, té je už asi 16 let, vzali si ji naši do práce). Musím to ještě celé promyslet. 

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 07:35

Karja Teplotu vody si většinou v kávovaru také můžeš nastavit, ale to by asi chtělo důkladně porovnat, jakou konkrétní modely kávovarů nabízejí. 

A k té rozpustné kávě : pije ji maminka mého muže, takže pokud k ní cestujeme na vícedenní návštěvu, vozím si french press a vlastní kávu. Jí bude 87 let a je to chápavá a vlídná žena, naštěstí ji to neuráží. Mně i vadí, jak je ta rozpustná káva cítit .

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 07:42

Fleur Já jsem si na to asi tak zvykla, že to preferuju vícm ale musí to být ten můj konkrétní produkt, jinak jako ne. To už člověk asi má jak ti zarytí turkaři:D. I když jdu do kavárny, tak si tam jdu jakoby odpočinout ke kávě, nemám pocit, že mi tam chutná více, ba dokonce mi nechutnají takové ty správné kávy, co jsou do kysela. Já už mám chuťové buňky asi spálené tím horkým instantem;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 07:49

Karja správné kávy nemusí být do kysela, to jsou dva druhy - kyselé a hořké. Já mám ráda hořké, do kyselých si dávám mlíko. Ale rozpustné nesnáším, přesně už ta vůně Fleur