barbucha nemám je bohužel kam dát, nechám je neekologicky zmrznout a v květnu si koupím nové sazenice. Máme doma moc teplo a sucho a žádnou chladnější místnost. Jednu přeživší ze dvou bych považovala za úspěch. ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Takový mrhání! ![]()
Já doteď to samý praktikovala s muškátama, skladovat v tý ložnici - jediný chladný místnosti - truhlíky s hlínou se mi nechtělo, tak pokaždý letěly a na jaře šupem do Hornbachu, aspoň jsem měla každej rok jinou barvu.
Ale loni jsem měla jeden super, obrovský růžovobílý květy to mělo, tak ten jsem si nechala v extra květináči, napíchala aplégry do druhýho a těším se, že nanejvejš dokoupím pár hotovejch k tomu.
Fuchsií je mi ale líto, ty mám mnohem radši. A takový pěkný keříky to už byly. No jo no, 50% úspěch je lepší než 0 ![]()
barbucha je to mrhání, to je pravda a štve mě to. Ale aspoň kupuju takové ty minisazenice, co jsou po deseti kusech v sadbovači a vypiplám si je do konce léta sama. Kupuju dva ty sadbovače, potřebuju do těch truhlíků 18 rostlin, tak mi dvě sazenice vždycky ještě zbydou na terasu. Tak aspoň toho odpadu z toho moc není, jen ty dvě plastové vaničky. Ničemu jinýmu se v tom severním stínu tak parádně nedaří, tak jsem zatím nevymyslela nic lepšího.
Fuchsie jsou super. Na sever ideál. Já měla i jednu venkovní, jak z ní jsou třeba v Irsku živý ploty - už docela velkou, ale pak jsem se bála že u nás jsou přece jen větší mrazy, tak jsem ji v zimě dala na chodbu do baráku a někdo mi ji ukrad (jako i dva veliký oleandry, lidi jsou děsná pakáž) ![]()
Na ty minisazenice nemam nervy, než to vyroste tak je po létě a já chci efekt hned... kupuju všechno už vzrostlý, tak i proto jsem zkusila na letošek namnožit aspoň ty muškáty, že to do dubna/května kapku vyroste a já nebudu muset tolik zbytečně utrácet
Už aby bylo jaro!
Pinot Noir Ja mám na severných oknách v truhlíkoch impatiens drobnokveté už asi desať rokov a sú super. Narozdiel od veľkokvetých kvitnú neúnavne bez prestávky až do mrazov a tvoria obrovské koše. Tiež si ich kupujem v tých malých sadbovačoch a jediný problém mám, že chcem viac farieb do truhlíkov tak si s kamoškou delíme - každá kúpi dve farby.
chia tak ty asi ani neznám, znám jen ty velkokvěté. Ty jsou fajn, ale právě že mi tam moc nekvetly. Děkuju za tip, zkusím se na jaře po nich poohlédnout.
Pinot Noir a koupila sis tu kalinu bodnantskou? Ta by měla přece kvést v zimě:D. Já mám uplně mini, ale už to trochu pučí nové lístečky, je to hezký záchvěv jara, květy to asi mít letos nebude, ale pokud mi to vyroste bude to fakt příjemný osvěžení takhle v zimě. Ale nějak se mi tomu nechce věřit, my jsme ted dost pod sněhem a bude mi tu kvést ružový keř? Uvidíme.
Karja koupila, ale zasadila jsem ji na podzim, má asi třicet centimetrů. ![]()
Mam v plném kvetu Vilin. Je skoro 3 m vysoký, je to nádhera. Jen skoda, ze vcely jeste spí.
Prosím vás, jak se jmenovala ta květina do truhliku, co jsem o ní uvažovala místo muskatu. Neumím to nějak vygooglit, převislé,bohatá, taková docela neznámá, vydrží slunce a vítr. notna určitě vi:D
Karja Lilek jasmínokvětý?
notna Jo, lilek, já furt hledala lilie;-)
Videla som na IG, že Pinot Noir už nabehla do záhrady. Tú už nedôstojnému ![]()
Taky už mi to tu kvete!! ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“