Já se nejdřív lekla, že chytily nějakou vošklivou chorobu, než jsem provedla bližší ohledání
Vůbec mě kvetení nenapadlo...
Kytičky aneb zelené prsty...
Už pár dní koukám, jak mi pomalu chřadnou některé pokojovky, škubu jeden ovadlý list za druhým, až mi to dneska došlo - jak tu u nás měsíc prakticky nejen nesvítilo slunce, ale skoro pořád byla mlha, tak mi je to pomalu asi zabilo, nebo skoro zabilo. Chřadnou teda jenom ty, co potřebují hodně slunce, světlé nebo panašované variety, a že jich mám, protože velká okna na jih. Došlo mi to, až když jsem probírala sklenici, kde mám úlomky různých potosů na zakořenění, neony pošly všechny komplet, panašované se hodně zhoršily a zelené vesele žijou. Nejvíc mě bude mrzet jedno syngonium, jestli to nedá, piplám ho už 3 roky z takového mini řízku, co se mnou procestoval kus Evropy.
Myrtila Tahle zima se mi podepíše také na pokojovkach a hlavne namuskazevh. Mám (měla jsem) botanické a mini.. Rajcata a jahody zas v létě neuzalévám.
Neporadily byste mi nějakou pokojovku, měla bych ji na skříň, pokoj je světlý, ale skříň není u okna, ale je to dojmem prostě světlý pokoj s hodně světlem. Ale tím, že to bude vysoko, tak abych to nemusela často zalévat, třeba jednou za 14 dní jednou za 3 týdny.
Karja voskovka
Karja Já mám takhle na lednici ibišek, zalévám až ve chvíli, kdy vidím, že věsí listy dolů a zatím docela přežívá.
DruI Tak ten i mám, ale zaléváme častěji, ale je fakt, že mě fakt prosperoval, ale pak si ho zabrala dcera do pokoje a to mu neudělalo dobře a ještě se z toho na původním místě nevzpamatoval, možná zkusím ten skříň:D
Karja Já jsem mívala ibišek na skříňce u okna a tam to byl takovej světlounkej chcípáček, ale když jsme se přestěhovali a dali ho na lednici, tak se krásně vzpamatoval, obrostl a ztmavly mu listy (ale teda u okna kvetl, na lednici ne) Ještě můžeš kousek uštípnout a nechat zakořenit :o)
Já se připojím ke Karja zdotazu na rostlinu na skříň, taky hledám, šla by tam monstera?
U mě je to místo na opačné straně místnosti než je okno.
Já tam strčila prozatímně potos, vánoční kaktus a tchynin jazyk, ale nejsou moc veselé.
Mha Monstera to dá, ale bude málo "okýnkovat".
ono v mistech kde je malo svetla, ty rostliny vhodne do stinu prezijou. ale stejne se jim lip dari na svetle. provereno za vas:-(
Mha pro představu monstera u okna a 3,5m od okna. Obě jsou jen ve vodě, ta u okna vyhazuje stále děrované listy.
Mám zamikulkas asi 3m od okna. Už pár let a je stále pěkný. Tak akorat.
letolet tto je ale rozdíl... ![]()
To ji nechám tam kde je.
Mám monstery dvě, jedna půl metru od okna, druhá dál, něco přes metr... a musím je stínit (závěs trvale shrnutej jen po stranách oken). Ale svítí mi sem sluníčko a nemám ty kytky na zemi, to jest jsou v úrovni skla... Listy mají oboje, roztrhaný (těch je mnohem víc) i menší celý.
A musela jsem odstěhovat kousek dál strelitzii, která mi blíž k oknu svinovala listy ( RoSa
).
barbucha občas zalejt! ![]()
Ha ha ha ![]()
A já ulovila první ume švestku! Normálně kvetou až tak v první polovině února...

RoSa Už jsem splasila tu voskovku od kamarada;-). Tak je to v procesu. Jo to píšu, abyste věděly, že mi ty cenné rady neleží někde!:D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nastavení koláčků
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.