"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 23. února 2026 06:16

Evaeva to asi záleží, co od ní očekáváš. Já chodím na základní ošetření, což je vlastně jen čištění pleti, maska a hydratace a jsem spokojená. 

Offline Vari
2151 příspěvků moje polička 23. února 2026 09:43

JankaM Záleží, na jakej stadion jdeš, všude je teplota jiná :-). Jinak třetina trvá dvacet minut čistýho času, ale je to delší kvůli přerušení hry a komerčním přestávkám. Pauza mezi třetinami je 18 minut. Zápas od začátku do konce trvá cca 2,5 hodiny, ale záleží, jestli není pak prodloužení nebo nájezdy.

Offline Karja
43572 příspěvků moje polička 23. února 2026 09:56

Vari JankaM Jde asi v Hradci nebo v Pardubicích? Tak to bude v pohodě, prostě bundu s sebou a bud jí oblíkneš nebo svlíkneš, povlíkačky si neberte. My chodíme na starý hokejový stadion do okresního města a tam je snad větší zima než venku, normálně tam profukuje asi i:D

Offline JankaM
2980 příspěvků moje polička 23. února 2026 10:15

Vari Karja děkuju, máme jít u nás v HK

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 23. února 2026 11:46

dotaz na kolonoskopii u starší osob prosím - táta (80) má céku-leiomyom, dlouhodobě na CT neměnný stav. šel na kontrolu nebo nevím (dozvěděla jsem se hlavně, že doktor nebyl Čech), kde prý neviděli papíry z CT a rovnou nařídili kolonoskopii. a on prej v rádiu slyšel, že pojišťovna nedoporučuje kolonoskopie nad 65 let věku. a nechce jít, že pojišťovna říkala atd. chápu, že třeba pro toho doktora je třeba kolonoskopie první volba, trochu je mi divný, že (prý) neviděl výsledky z CT, ale prostě připisuju to na konto toho bince, co tady občas vládne. AI tvrdí, a to mi celkem dává smysl, že CT vidí velikost, tvar a případný metastázy, že kolonoskopie je třeba na detailní pohled na tkáně, jestli nejsou změny. zároveň kdyby to bylo zbytečný, tak proč by to táta podstupoval. 

někdo nějaký zkušenosti, odborný i méně odborný názory?  předem moc díky!

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 23. února 2026 12:04

mitford sister

pojišťovna každopádně platí preventivní kolonoskopii do 75 let věku. 

Offline Karja
43572 příspěvků moje polička 23. února 2026 13:50

Nedávno se tu objevil nějaký doplněk výživový dobrý na únavu. Co to bylo nevíte, magnezko, béčko nebo nějaký mix všeho? Já jsem poslední dobou nějaká znavená, ale tak jakoby z ničeho a všeho zároveň. Nikdy nic neberu, třeba by mi to trošku pomohlo;)

Offline Tabea
7500 příspěvků moje polička 23. února 2026 16:10

mitford sister četla jsem shodou okolností minulý týden na X, že pojišťovna proplácí preventivní vyšetření vzorku stolice do 75 let, protože kdyby tam něco nesedělo, tak po 75. roku je kolonoskopie riziková. Psala to tam nějaká praktická lékařka. S dovětkem, že dneska je spousta lidí v 80 fit a že by se to mělo brát podle stavu pacienta. 
Asi bych v tvojí situaci zkusila zavolat tomu doktorovi, případně do nějaké endoskopické ordinace. 

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 23. února 2026 17:01

Karja já používám Magensium Citrat Direct od Livsane, rovnou se to nasype do pusy. Žádné vedlejší účinky nepozoruju.

Offline RoSa
9908 příspěvků moje polička 23. února 2026 17:08

Karja někdo tady zmiňoval to homeopatický magnesium, že nezatěžuje trávicí ústrojí... jsem si to uložila, protože kdysi jsem z magnesia měla takový stavy, že jsem očekávala minimálně rakovinu žaludku, křeče příšerný, hlavně v noci

Offline baltik
4951 příspěvků moje polička 23. února 2026 17:50

mitford sister to jsem zvedava, jestli se neco ozve nehaka odbornice. Memu tatovi (73) to koncem lonskeho roku taky predepsali, nakonec ho zastavila mama, kdyz mu vyzvedla to projimadlo a na nem bylo napsane, ze cukrovkari a kardiaci muzou na vysetreni jen pod dozorem. Od te doby sleduju clanky a diskuse k tematu a vypadato, ze prestoze existuji setrnejsi a modernejsi metody (test krve, polykani kamerky) tak doktori to furt preferuji, kvuli tomu, ze muzou pripadne rovnou nabrat vzorky ci neco fiknout... o nedoporuceni v pozdejsim veku jsem nic necetla.

Offline Lamicka
14112 příspěvků moje polička 23. února 2026 18:22

Evaeva Janys salon v Zelene, Praha 6. 

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 23. února 2026 18:33

baltik Tabea continuity díky, budu pátrat samozřejmě dál

Karja nebyl to kreatin? já beru a mám pocit, že to funguje teda. dlouho jsem o tom uvažovala, protože prej zadržuje vodu ve svalech a já nějaký bobtnání rozhodně nepotřebuju - ale řekla jsem si, že na zimu to zkusím, proč ne... tak to beru asi měsíc, někdy den nebo dva zapomenu. pocitově mám asi víc energie a teď jsem byla cvičit a jako kdybych mohla cvičit víc než obvykle. koupila jsem si něco, co se jmenuje Mutant Creakong, byl zrovna ve velký slevě, nesmějte se mi nikdo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2026 19:06

Lamicka děkuju, četla jsem sz, ale nevím, jestli ti došla moje odpověď, hlásilo to error. Každopádně díky, kouknu na to.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 23. února 2026 19:34

baltik

I s kamerkou potřebuješ projímadla. Je pravda, že kdysi museli diabetici kvůli přípravě na kolonoskopii k hospitalizaci, protože jinak se ten krevní cukr uhlídat nedal. Možná dnes s těmi pumpami a pod, to jde i jinak. 

Offline Karja
43572 příspěvků moje polička 23. února 2026 20:23

mitford sisterMožná ano, taky by se mi asi Mutant hodil:D. 

RoSaDěkuju za připomenutí. Ano je pravda, že magnézium vděčím za shození tak 2 kil, kdy jsem si myslela, že mám zažívací problémy a jedla velmi dietně:D

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 23. února 2026 20:43

mitford sister Mutant Creakong

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 23. února 2026 20:44

Karja Jarní únava už asi.

Offline Lamicka
14112 příspěvků moje polička 23. února 2026 20:54

Evaeva dosla, ja prave nevedela, zda se to odeslalo (taky eror), tak jsem to radsi napsala sem. 

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 23. února 2026 21:40

Aranel takhle to vypadá :)