"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 14. února 2026 06:22

jerry Raduza . Ted budu trnout pri kazdem baliku

Offline Tabea
7500 příspěvků moje polička 14. února 2026 06:42

Pinot Noir držím palce, ať jde všechno hladce a ať jste spokojení. Sotva jste se oklepali z jednoho stresu (škola), už máte další.

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 14. února 2026 11:17

Tabea děkuju

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 14. února 2026 11:28

Nějak nemůžu najít zvířecí vlákno, ale sem stejně možná chodí víc lidí:

můžu si prej vybrat jezevčíčka dostanu jako dárek

nemá někdo v přízni nebo mezi známými jezevčíkáře? zodpovědné chovatele? na konzultaci - přiznám se, že se toho trochu bojím kvůli nemocem zad a ochrnutí, sleduju a přispívám na ty jezevčíky v nouzi - plnej barák těch ochrnutejch chudáčků... chtěla bych opravdu minimalizovat riziko a neuspěchat výběr, v tomhle směru jsem prepperka. jezevčíka jsem měla jako dítě, nikdo ho moc nešetřil a nikdy nebyl problém, byl to takovej atlet, ale prostě teď jsem posraná, že by se něco mohlo stát. 

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 14. února 2026 12:08

Pinot Noir

To mě moc mrzí.

Offline Samantha
3163 příspěvků moje polička 14. února 2026 12:16

mitford sisterna FB skupina "milujeme jezevčíky", tam se ti dostane rad včetně odkazů 

chodím na Bordiky a na Lagotto a občas jsou tam i příčetný lidi 

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 14. února 2026 13:16

Samantha díky, tam jsem nakoukla a byla to spíš taková ta "fotečková" skupinka; sice by se tam k dotazům asi vyjádřila spousta lidí, ale validita...stejně bych to musela prověřovat. radši bych konzultovala s pár lidma trochu blíž k chovu. určitě napíšu té paní z JVN, je to světice, pošlu zase nějaký příspěvek...ale myslím, že ona poradí spíš s následky a rehabkou; ale ráda bych info, jak se vyhnout problémům (krom obligátního - schody atd.). ty plotýnky jsou částečně genetický, částečně samozřejmě dílo náhody. prostě bych ráda eliminovala tu nenáhodnou část rizika :)

Offline Samantha
3163 příspěvků moje polička 14. února 2026 15:08

mitford sister

Vážně ? Tak u Lagotto stačí dat dotaz a spousta lidi ti doporučí chovku

Nebo zkus tuto, to je taková všehochuť 

https://www.facebook.com/groups/499895923417729

Offline Samantha
3163 příspěvků moje polička 14. února 2026 15:11
Reakce na mitford sister:

Samantha díky, tam jsem nakoukla a byla to spíš taková ta "fotečková" skupinka; sice by se tam k dotazům asi vyjádřila spousta lidí, ale validita...stejně bych to musela prověřovat. radši bych konzultovala s pár lidma trochu blíž k chovu. určitě napíšu té paní z JVN, je to světice, pošlu zase nějaký příspěvek...ale myslím, že ona poradí spíš s následky a rehabkou; ale ráda bych info, jak se vyhnout problémům (krom obligátního - schody atd.). ty plotýnky jsou částečně genetický, částečně samozřejmě dílo náhody. prostě bych ráda eliminovala tu nenáhodnou část rizika :)

....ty plotýnky jsou částečně genetický, částečně samozřejmě dílo náhody. prostě bych ráda eliminovala tu nenáhodnou část rizika :) … 

ehm, nebudeš ty Kozoroh?

Offline Samantha
3163 příspěvků moje polička 14. února 2026 15:11

....ty plotýnky jsou částečně genetický, částečně samozřejmě dílo náhody. prostě bych ráda eliminovala tu nenáhodnou část rizika :) … 

ehm, nebudeš ty Kozoroh?

Online bublifuk
příspěvků moje polička 14. února 2026 15:51

mitford sister tak si najdi, kdy je nějaká výstava blízko tvého bydliště a zajeď tam a můžeš rovnou okouknout a oslovit chovatele. Kdyby nikdo neměl přímé doporučení.

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 14. února 2026 16:04

Samantha neee, já jsem lev a kozorohy si dávám ke svačině :))

bublifuk plánuju na speciálku, ale bližší je až v červnu. sice nespěchám, ale prostě se snažím využít čas. navíc znám, jak to chodí mezi chovateli, velká řevnivost atd. myslela jsem, že někdo by mi mohl tak nějak "z protekce", přes osobní vazbu, říct něco otevřeně - kdo testuje, rentgenuje (myslím tím nad rámec povinných textů pro uchovnění)  atd. web klubu bohužel moc informací nenabízí. 

Online bublifuk
příspěvků moje polička 14. února 2026 16:42

mitford sister fakt? tak mezi chovateli flatů mi přijde, že se spíš doporučují navzájem, včetně toho který vrh je spíš lovecký a který spíš cannisterapeut... a pokterým rodiči byli úžasňáci, pokud se znají a tak..

Držím palce.

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 14. února 2026 17:18

bublifuk třeba se ukáže, že to vidím moc pesimisticky :) ale mám tu zkušenost... ne tedy, že by každý pomlouval všechny ostatní, ale vytvářejí se takové kliky, které drží spolu a proti druhým

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 14. února 2026 17:47

Pinot Noir chjo,

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 14. února 2026 22:03
Reakce na Pinot Noir:

Mohučanka děkuju. Je to dost nákladné, budeme se na to skládat, zahrne to i jedno ukončení nájmu a stěhování, tak doufám, že je to dobré řešení. A že nebudeme čekat dlouho. Nabralo to u nás rychlý a nechtěný spád. Stáří umí být na hovno.

Pinot Noir Bohužel, musím souhlasit... A pořád mi to přijde tak nefér .

Přeji hodně sil a soucítím .

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 14. února 2026 22:10
Offline Samantha
3163 příspěvků moje polička 15. února 2026 11:46

Samantha neee, já jsem lev a kozorohy si dávám ke svačině :))

​cha, chyť mě, když to dokážeš - mám nejmíň 3 plány, jak ti utéct (+1 záložní)

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 15. února 2026 12:56
Reakce na Pinot Noir:

Mohučanka děkuju. Je to dost nákladné, budeme se na to skládat, zahrne to i jedno ukončení nájmu a stěhování, tak doufám, že je to dobré řešení. A že nebudeme čekat dlouho. Nabralo to u nás rychlý a nechtěný spád. Stáří umí být na hovno.

​Tak to přeju, abyste - vzhledem k tomu co už tu dosud bylo řečeno - dobře vybrali!

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 15. února 2026 12:59
Reakce na whiskas:

barbucha Všechny ne, jenom ty, na které narazím já . Na barvu chodím stále k té samé kadeřnici, ale střih ... Jelikož pravidelná kadeřnice teď má nějak málo času, střih jsme potřebovala a nechtělo se mi čekat další 2 měsíce, tak jsem zasedla k internetu a podle recenzí vybrala kadeřnictví. Taky je mi záhadou, že často narazím na kadeřnici, která prostě neumí stříhat - alespoň tedy ne mikádo. Co je v té škole učí ?

​Je to záhada Mně se zdá že to mikádo teď má snad každá druhá, tak někam na to chodit musej!