"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 12. února 2026 15:43

mitford sister tady uplne neznam kontext, ale jako stanovisko me napada akorat to, ze ke kazde vyhlasene soutezi by mela komora architektu vydat souhlasne stanovisko, ze to je regulerni soutez odpovidajici pravidlum. Ze ma vsechny nalezitosti a tak se ji mohou ucastnit i clenove komory, alias vsichni autorizovani architekti s razitkem.

Tak jestli to neni zatim jen souhlasne stanovisko k soutezi, ktera teprve vyhlasena bude?

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 12. února 2026 16:12

Zuzuli moc děkuji za reakci. další kontext není (samozřejmě dále text pokračuje, ale tam už se hovoří sumárně jen o soutěžích, jejich počtech atd. - nic, co by nějak napovědělo). vím, co je regulérní soutěž, a v tom duchu jsem to i přeložila; ale že ty stanoviska jsou jen 4...kdyby to mělo být "posvěcení" regulérnosti soutěže, tak jich snad bude víc než 4 za rok, tam je velký nepoměr. 

každopádně díky, další názory vítám, ale pro jistotu napíšu autorovi nebo na komoru 

Offline Mini
příspěvků moje polička 12. února 2026 17:08

mitford sister podle toho co pise Zuzuli ta veta nedava smysl, protoze pokud jich bylo 72 regulernich tak uz souhlasne stanovisko komory museli obdrzet

tak by to bylo stanovisko k necemu dalsimu/jinemu ? K vysledku/vitezi ? 

ale omlouvam se, jsem pouze pani architektova :)

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 12. února 2026 17:12

mitford sister dej pak, prosim, vedet. Samotnou by me to zajimalo. Jeste se vecer zkusim zeptat manzela, je taky architekt, ale souteze ani jeden z nas nedela

Offline Černá kočka
1713 příspěvků moje polička 12. února 2026 17:46

Mulen Neni to pojistene? Pokud by se balicek nenasel, dostala bys aspon tohle. 

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 12. února 2026 21:15

Dotaz na pražské a okolní: nemáte někdo zkušenost s Domovem seniorů Vysočany? Má velmi dobré recenze, ale zkušenost "reálného" člověka uvítám.

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 12. února 2026 21:27

mitford sister Tak jako že by to byly stanoviska už na rok 2026.

Offline mitford sister
1653 příspěvků moje polička 12. února 2026 21:56

Aranel těžko říct, ale intuitivně si myslím, že to nebude ono - i s tím časovým posunem je moc velký nepoměr mezi počtem soutěží a stanovisek. navíc je tam "z toho čtyři stanoviska", takže to zahrnují do kategorie soutěže jako nějakou subkategorii.

každopádně dám vědět, až zjistím :)

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 13. února 2026 06:49

Černá kočka teď to nějak zkoumá Vinted. Já ten balíček totiž nemám ve svých zásilkách v aplikaci Zásilkovna, takže ho nemůžu reklamovat.

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 13. února 2026 08:42

Mulen Tyhle záměny se prý dějí zásilkovně často, na FB je na to i nějaká skupina, kde se ti lidé vzájemně dohledávají a mění si ty věci zpátky Jak je odesílatelem Vinted, zásilkovna komunikuje s ním, ne s tebou, jakožto majitelem té prodané věci. Zkus se podívat na FB do skupin Vinted, párkrát se mi to náhodně zobrazilo, že se tam tyhle záměny řeší, hlavně před Vánoci teda. 

Offline Malvin
1639 příspěvků moje polička 13. února 2026 09:10

Mulen to se stává často. My posílali vzorky akrylových platů výrobci a jednou mu dorazilo tričko a podruhé košile. Potřetí jsme se na Zasilkovnu vykašlali a dali to dražší dopravě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2026 09:38

Malvin v tom vinted bohužel nejdou vypnout všechny dopravy. Nevím, které teď, mění se to.

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:04

barbucha Všechny ne, jenom ty, na které narazím já . Na barvu chodím stále k té samé kadeřnici, ale střih ... Jelikož pravidelná kadeřnice teď má nějak málo času, střih jsme potřebovala a nechtělo se mi čekat další 2 měsíce, tak jsem zasedla k internetu a podle recenzí vybrala kadeřnictví. Taky je mi záhadou, že často narazím na kadeřnici, která prostě neumí stříhat - alespoň tedy ne mikádo. Co je v té škole učí ?

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 13. února 2026 11:42

Evaeva 

Vypnout nejde pouze zásilkovna.

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 13. února 2026 14:39

Raduza tak pry se balik nasel a uz jede na spravnou adresu

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 13. února 2026 14:40

Myrtila Malvin ja teda dost hledim, ze se to stava casto. Mela jsem kliku doposud :)

Ale snad je to na dobre ceste.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 13. února 2026 18:55

Mulen tak super

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 13. února 2026 19:11

Mulen 

To se ti ulevilo, že? 

Nemít drahý svetr ani peníze, to by mě kleplo...

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 13. února 2026 22:19

Pinot Noir nikdy jsem o tomto Domově neslyšela, což vlastně může být dobrá zpráva, protože o jiných dvou vysočanských domovech se povídají různé hrůzné zkazky. Dobré zkušenosti se sdílejí mnohem méně než ty špatné. 

Držím palce.

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 14. února 2026 00:11

Mohučanka děkuju. Je to dost nákladné, budeme se na to skládat, zahrne to i jedno ukončení nájmu a stěhování, tak doufám, že je to dobré řešení. A že nebudeme čekat dlouho. Nabralo to u nás rychlý a nechtěný spád. Stáří umí být na hovno.