A rodiče jsou stopro přesvědčení, že ji posílají na jídlo, aby vás nevyzirala. ![]()
Až to doma vybali, bude překvapení.
A rodiče jsou stopro přesvědčení, že ji posílají na jídlo, aby vás nevyzirala. ![]()
Až to doma vybali, bude překvapení.
continuity No to teda!!! ![]()
Garfie ať jim koupí taky něco
Ale tak v Japonsku je jednou za život
Evaeva Včera při balení byla velká krize.
Nakonec jsme jí půjčili další kufr (a opravili její, protože prasknul). Myslím že má něco pro celou rodinu a celý gympl, jinak to není možné! ![]()
Další střípek z výletu, zahrada chrámu Rinnoji v Nikku...

A ještě samotný chrám :-)

Garfie tam bych asi vydrzela dost dlouho. To me na ty nasi ceste hodne mrzelo, ze bylo vsechno pomerne ve spechu, zadny sednout si a koukat, zdrzet se nekde dyl podle nalady.
Garfie tohle je parádní. Fakt krása, hlavně to propojení lidského s přírodou. Chvílemi to vypadá jako les.
Garfie Já bych si teda vzala tu italskou. A tu chrámovou zahradu mi k ní přibal.
Sweet Potato No konečně někdo! ![]()
continuity Jakmile je ta zahrada trochu větší, vždycky jsou tam nějaké "divoké" části. Třeba dcera má dodnes zážitek, když jsem ji vzala do parku u císařské svatyně v Toyku. Tam vyjdeš mimo hlavní trasu a jsi opravdu v lese, doslova a do písmene, přitom v centru obrovského města.
Kokoska Přijeď znovu! :-) Ty opakované návštěvy jsou vždycky lepší, už můžeš začít vychutnávat....já tomu rozumím, jsem úplně přesně ten běhací typ, co musí vidět všechno, ale je to dost zničující.
A protože nevím kde jinde tím plevelit, frknu to sem. Byla jsem trochu zaskočená ze synova vysvědčení, čekala jsem, že bude lepší, ale škola je přísná, přísná!!
Ale přišly nám výsledky srovnávacích testů z angličtiny a matiky a v obou je nad normou USA i nad průměrem školy, což mě teda překvapilo hlavně u hodnocení slovní zásoby...jak může mít lepší slovní zásobu, než rodilý mluvčí stejného věku?
Garfie z vysvedceni si nic nedelej, ta kriteria hodnoceni, jak jsi je tu a tam psala, jsou fakt hodne narocna. A to, co zvladaji tvoje deti, by nedal lecktery dospely (vcetne me, ale to nic neznamena
) A jak je videt, syn je hodne sikovny! Ta slovni zasoba muze byt i tim, ze se zajima o ruzne veci, ktere jeho vrstevnici neznaji, psala jsi, jak si dohledaval veci ke skolnim projektum treba. A od vas v rodine ma taky urcite spoustu podnetu, porad nekam jezdite, chodite, vidi a vnima urcite vic, nez dite, na ktere rodice nemaji cas nebo je to taky nezajima. Dobrej je!
Kokoska Děkuju, já z toho napřed byla zaskočená a myslím, že on taky, ale nakonec jsem si to tak vstřebala, vím jak to je. Mě to trápí jen trochu vzhledem k tomu přechodu domů, vypadá to, že bude přestupovat ze střední na střední a tam se trochu bojím, že by to nemuselo klapnout podle mých představ, ale tak nedá se nic dělat.
On má ta slovní hodnocení v každém předmětu jako přes kopírák. Šikovný, inteligentí s kolísavou pozorností a mizernou organizací...
Třeba dcera naopak měla nejhorší známku z angličtiny (tedy B+, takže pochopitelně pořád skvělé), právě slovní zásobu učitel kritizoval, ale oni už jsou high school, očekává se, že budou používat různá synonyma a podobně, tam jsou ty nároky vysoké.
A teda když už mluvím o škole, dcera s dvěma kamarádkami si poslední den školy chtěly vyrazit do světel velkoměsta, ale jednu maminka nepustila, kvůli výsledkům ve škole. Nevíme, jaké byly, ale dostala vyznamenání!
Drtivá většina Číňanů i Korejců jdou o prázdninách do školy v rodné zemi, nebo mají doučování. Dceřina nejlepší kamarádka, která je nejlepší z matiky z celé třídy má denně(!) doučování z matiky celý školní rok, i o prázdninách. 80% korejských dětí (vysvětlovala mi jedna spřátelená matka) chodí o prázdninách na speciální kurzy, takové letní školy, které vypisují korejské univerzity. Jsou tam celý den, zábavnou formou procvičují různé předměty, většinou matiku a ještě doma dělají úkoly.
Když jsem se té Korejky ptala, jestli to je způsob, jak donutit děti, aby se těšily do školy
, tak mi říkala, že je to baví!!!
Garfie podle mě ty děti odpočinek potřebujou, ale možná už to nastavení na výkon mají vrozené, jinak si to neumím vysvětlit. Já byla kdysi 14 dní na matematickém kurzu o prázdninách po osmičce, jako příprava na přijímačky na gympl, a pak to pokračovalo během školního roku. A pěkně mi to pilo krev! A to ten kurz byl formou tábora, kde půl dne jsme chodili na brigádu do lesa a odpoledne byly asi 2-3 hodiny tý matiky.
Kokoska Mně to taky přijde šílené, hlavně v porovnání jak ležérní výchovu má teď celý západní svět. Jsem zvědavá, jak se to projeví v budoucnu.
Ale oni takhle jedou i ve sportu nebo umění, jakoby pro balanc, ale přijde mi, že na ty výkony valí i tam.
Syn mojí kolegyně teď graduoval na Columbia university, byl tam na stipendium z TUM v Mnichově. Studoval myslím nějaký ekonomický obor. Byla tam na tu závěrečnou slavnost, která teda byla z větší části zrušena, kvůli protestům za Palestinu, a říkala, že rodilý Američany aby pohledal. Syn že měl ve studijní skupině skoro samý Číňany, případně Indy. Američana snad jednoho a pár Evropanů. Číňanům ze vše platí vláda a musí se vrátit zpět. Indové všichni zas plánovali zůstat v USA. A že teda během studia koukal, jak jsou Číňani nadupaní.
Evaeva No přesně, já z toho mám stejný pocit. Ale na druhou stranu u většiny těch dětí nevidíš žádný problém, prostě to tak je, vypadají šťastně, spokojeně a hrdě, když něčeho dosáhnou....Myslím že třeba Korejci a Japonci a asi i Indové nejedou v negativním hodnocení, prostě podporují, tlačí a chválí....ale nehrotí "neúspěch". Ale Číňani jsou teda drsní, fakt mi některé věci, co mi říká dcera, přijdou na hranici týrání.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.