Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 09:49

Zarinya v Čechách jsou ty ambulantní porody spíš výjimka, standardně ti řeknou, že miminko propustí nejdřív po 72 hodinách.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 09:50

Tabea ano tady jsou taky prave rodinne pokoje.Jen kdyz je matka sama tak daji jeste jinou matku k ni.

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 09:50

Tabea já jsem teď koukala a v porodnici, kam jsem přihlášená, jsou ode dneška zakázané návštěvy, nikdo tam přespávat nesmí, jen jedna dospělá osoba může být u porodu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 09:51

Evaeva ja tedy nevim zda ambulantni porod znamena jit na vlastni riziko,jen vim,ze nekdo jde.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 10:11

DruI Mohučanka u nas teraz syn bojkotuje navstevy starych rodicov, musim ho fakt presviedcat a motivovat, v sobotu sa ho po skoro 2 mesiacoch podarilo muzovi vziat bezo mna k jeho rodicom (na 2 hodiny), predtym tam chodili sami bezo mna obcas prespat. Spat tam nechce ani cez obed, chodime bud doobeda alebo po obede, spi doma...ale ja ani neratam , ze muz pojde so mnou k porodu, naposledy tam bol chudak 8 hodin a nakoniec ma aj tak riesili cisarskym, predbezne mam sekciu naplanovanu na 18.12. ak sa nahodou mala nerozhodne narodit sama. Ale tak predpokladam, ze tych par dni bezo mna zvladnu, problem mozno bude, ked sa vratim domov s uplakanym novorodencom a bolavym bruchom, to asi bude syn tazsie znasat, ze jednak sa mu uz nebudem 100% venovat a jednak chvilu potrva, kym zacne fungovat bez bolesti.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 10:14

betsey cha, staznosti na plac prebehnu urcite aj doma, syn si zakryva usi aj ked zvysime hlas alebo steka pes, aj v skolke a jasliach konstatovali, ze vidno, ze doma po nom nekricime, ze mu je to neprijemne (kricime po sebe ked nie je doma ). 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 10:22

#Mohučanka jaj tak, tak to mi je ľúto 

Offline Tabea
7501 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 10:52

Zarinya ambulantní porod není problém, pokud dítě i matka ok a nehrozí infekce, pokud například matka byla pozitivní na streptokoky. Je třeba mít termín na vyšetření po 3 dnech věku u pediatra. 

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 11:03

Zarinya Nevím, jak dítě, jestli by to řešili, ale na nadstandardu jsem měla jedno lůžko navíc a mohl tam se mnou být kdokoliv. Na sousedním pokoji měla paní maminku. 

edit: Ale teda to bylo dlouho před covidem.

Evaeva Ve FN Brno ambulantní porod není problém. Myslím se odchází do 24hod.

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 11:39

notna Ve FN Brno jsem mela dokonce neco jako "ambulantniho cisare", pustili me po 60 h. A ani to nebylo na mou zadost, popravde jsem parametry ambulantniho porodu nezkoumala, protoze me to vubec nenapadlo, az doma jsem zjistila, ze to asi nebylo uplne standardni. Proste jsme ja i syn byli v poradku, bylo to behem lonske podzimni vlny covidu, tak kdyz jsem souhlasila, sla jsem takto brzy. Ani po mne nechteli zadne potvrzeni, ze nas teda prebira do pece pediatr, nic. 

Offline letfenixa
10694 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 11:51

V pôrodnici sme boli 10 dní, novorodenec zdravý, ja vysoký tlak. Väčšinu som už vytesnila. Našťastie.

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:40

Tak jsem se byla podívat ve školce, kam jsem chtěla Viktora dávat na dvě dopoledne týdně, a jsem docela v šoku. Dostala jsem se dovnitř, branka na kouli, ale stačí pootočit, a jste vevnitř. Nebo naopak dítě na silnici. Dveře nezamknuté. Dětí docela hodně, v jedné místnosti, kde nejsou žádné židličky a stolky, takže nehrozí nějaká výtvarná činnost, hračky dost v rozkladu, všechno zanedbané, děti si hrály, mezi nimi jedno kadilo na nočníku, takže smrad... Respirátor ani nemusíte, však jen nakouknete. Klidně ho přiveďte, pohraje si... Dotazy o dítěti, jestli nemá alergie, jestli jí, má pleny, vůbec, však ho přiveďte. Tak určitě.

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:42

Těsně před covidem jsem byla u Apolináře já, mimino i sambo, dvě noci, na gynekologickém oddělení. Pokoj měl teda asi 6m². Malymaly bylo asi 6 týdnu a pěkně se podívala po Praze, byla na Vyšehradě, u samba v práci, tam všichni samozřejmě nadšený. Teď si to neumím představit, že se na mimino někdo zblízka podiva, natož aby si ho někdo cizí choval. 

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:43

Pinot Noir To je nějaká státní školka? Ty jo, co tam celej den dělaj? Nejen ty stolky mě teda zaráží. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:45

Pinot Noir šílený.

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:45

Karja ne, soukr, rodinné centrum.

Stolky mají v místnosti, kde se ale pouze jí.

No prostě odkladiště dětí.

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:47

Pinot Noir

U nás je videozvonek z ulice, který otvírají učitelky, a pak dvoje dveře, na kterých je třeba vymačkat kód...To ostatní ani nekomentuju.

(Kolik za to chtějí, jestli se můžu zeptat?)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:50

Evaeva ambulantni porody nejsou uplne bezne, ale neni s nima nejaky problem. Pokud matka i dite jsou ok, muzou odejit i par hodin po porodu. Akorat dostanou pouceni a podepisou negativni reverz. Dokonce neni ani podminka hlasit obvodniho pediatra, to je starost rodicu, ne nemocnicniho personalu. Tech 72 hodin u miminka je jen doporucenych, za tu dobu se obvykle stihnou vychytat pripadne vrozene vady/infekce a stihnou se udelat screeningy. Screeningy si pak matka obeha ambulantne sama (anebo ani to ne, povinne nejsou). 

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 12:59

Pinot Noir No to je hrozný. Já bych si teda od soukromých zařízení slibovala paradoxně víc. My máme taky videozvonek a jedna učitelka není místní, a minule se rozčilovala, že neví kdo to je, jak nezná ještě ty místní ksichty dědečků v respiratorech. Já jsem třeba pro změnu potkala teď městskou školku na vycházce, na uzouckym chodníku při silnic, děti neměly reflexní vesty a učitelky šly spolu vedle nich uprostřed pelotonu a kecaly. Tady na vesnici jsem to nikdy neviděla a že školku potkávam obden. Na peleton mají 4 reflexní vestičky, učitelka jde vždy jedna vzadu a druhá vepředu, s dětma za ruku. Pak je někde vypuštěj na louce či hřišti a tam pak si spolu vykládaj při dozoru. 

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 13:32

Zarinya continuity já rodila v Motole a tam je zákaz vstupu na oddělení šestinedělí pro mladší deseti let bez výjimky. Takže starší dítě tam nikdo neubytuje, ani se nesmí přijít na sourozence podívat. Ale něměcký přístup v porodnictví se i moc líbí, nejen ta možnost mít u sebe i starší dítě, když není hlídnání.