Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 13:36

Pinot Noir To je teda hrozný. Já se taky (teda před dvěma lety) byla podívat v jedné dětské skupině a to bylo podobné, dokonce tam jedno dítě brečelo a ta učitelka na něj byla pěkně ostrá (už nebreč a jdi si hrát!). Nemáte v okolí ještě něco? Mladší chodí tady do DDM, tam mají taky jen jednu místnost, ale krásně si s nimi hrají, vyrábí, chodí do tělocvičny. Když brečí, vezmou je do náruče, snaží se je zabavit,...

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 14:15

Evaeva máme, beru to podle vzdálenosti a tohle bylo nejblíž. Už jsem to rozjednala jinde.

Ale ta otevřená branka mě teda dostala. Zvlášť, když ve stejném prostoru bývalo podobné zařízení jiného jména a asi i s jinými provozovateli, odkud před lety takhle dítě odešlo a utopilo se v rybníce za silnicí. V lidech ta myšlenka pořád je, každý zdejší si to hned vzpomene, být provozovateli, byla bych tam na bezpečnost extra opatrná. 

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 14:28

Myrtila Mně fakultní porodnící Brno hodně strašili historky na netu. Tehdy bylo "moderní" jezdit rodit do Vyškova. Ale já jsem tam byla spokojená. Na všem se dalo domluvit.

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 14:29

Pinot Noir Pane Bože! To je strašný příběh.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 16:04

Pinot Noir bože to o tom rybníku som nemala čítať, to je strašné :( 

Ale video zvonček je u nás scifi (ale bránka sa zatvára na zapadku kde dociahne iba dospelý) a vesty na prechádzku deti tiež nenosia. Keby som chcela dať mladšieho do jaslí, moc na výber nemám, sú tu len jedny mestské a ti keď chodia na prechádzku sú strašne podareni, majú dva také old school kočíky, kde sedia aj dve deti a ostatní cupitaju držiac sa za ne. Ale personál tam z počutia nie je úplne tip top. Je super, že si môžete vybrať z viac možností. Pinot Noir Snáď tá druhá bude lepšia!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 16:04

Pinot Noir no to je hrůza! To mě taky překvapuje, protože zrovna na tohle bych řekla, že budou hodně dbát. Školky tady v okolí mají branky ještě na petlici, aby děti neodešli ze zahrady. Ale je pravda, že v době, kdy se vyzvedávají děti, se tam dostane kdokoliv, stačí zazvonit. Vzdálenost je důležitá, hlavně teda dostupnost. My tu právě pak nejbližší jesle máme na takovém blbém místě, 20 minut rychlou chůzí, městskou si taky nepomůžeš, to je na nic.

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 16:20

notna Jo, ja to nemyslela jako stiznost, mne ten rychly odchod domu vyhovoval, i kdyz a peci jsem tam byla taky spokojena, jestli bude nejake priste, tak zase tam  Vyskov je asi porad moderni, ona to hlavne byla ted nejakou dobu asi jedina porodnice pobliz, kde si clovek mohl zaplatit svou porodni asistentku, ktera tam s tou ženou byla cely porod. Ted pry neco takoveho spustili i ve FN Brno, na jare budu vedet vic, bude tam rodit svagrova a asi te sluzby vyuzije. 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 16:43

Naše školka má branky na čip a budova má videozvonek, jsem fakt ráda. Akorát teda když si rodič zapomene čip a přifaří se ráno u branky k jiný mamince, odevzdá dítě v šatně a nemá se pak jak dostat ven

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 18:56

Ve skolce kam chodi kluci maji sice starou branku, ale pridelali nahoru takovou zaklapavaci zavoru, deti nam nedosahnou. A do budovy je u kazdeho vchodu videozvonek.

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 18:59

Myrtila Ve FN Brno to šlo už před 12 lety, když jsem rodila. Měla jsem svou, ale souhrou náhod k porodu nemohla přijet, jen předala info asistence, která měla službu a dostala na starost mě. Ale musel si člověk vybrat PA, která měla částečný úvazek ve FN, aby mohla porod vést samostatně. To bylo kvůli zodpovědnosti porodnice. 

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:01

Školkové focení. Už je to velký kluk!

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:10

Pinot Noir moc hezka fotka, ale z kazdeho oka mu kouka 10 certiku

Mne strasne mrzi, ze zas nebudu v Praze, az bude skolka rozsvecet stromecek na namesti, letos by tam meli byt oba vnoucci. Predloni to bylo uplne dojemny, zpivali pisnicku o vanocni hvezde. Vloni to nebylo kvuli covidu, letos se chystaji, ale kdovi... no a jestli to bude, tak ja tam nebudu

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:19

Tři děti.. Jaký na to máte pohled ?  Na začátku příštího roku se naše rodina rozroste o třetí mimčo a já jsem celkem zaskočená z reakcí okolí - rodiče to přešli jen zdviženým obočím, ale mám pocit, že to tak trochu čekali, ale co mě zaráží je pro mě "cizí" okolí . V práci se potkávám s uzavřenou skupinou lidí, s některými se vidím teď často třeba á 14dní, s někým jednou za dva roky. Teď už jsem ve fázi, kdy je poznat, že jsem se nepřejedla, ale že těhotná (6měsíc) a ty reakce po úvodní otázce "vy čekáte miminko" jsou k nezaplacení .. od " To už jste zase těhotná? - od minulého těhotenství to jsou tři roky - přes "Vítejte do klubu, já bych už do toho nešla" - a významné pomrkávání matek tří děti - k teď nejčastějšímu "A bylo to plánovaný?" Možná to jenom potřebuju uvést na pravou míru a říct mi, že jsem jenom přecitlivělá a hormonálně nevyrovnaná, ale fakt je otázka na plánování těhotenství běžné konverzační téma? O pohlaví už ani nemluvím..

Já právě měla pocit, že žijeme v době, kdy tři děti už nejsou takový atyp, ale zcela evidentně jo

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:22

Resch já čekám druhý a taky jsem dostala otázku, jestli jsme to udělali schválně nebo jestli to byla nehoda

Jinak blahopřeju

Offline 711990
18258 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:26

Resch gratuluju a lidi maj debilni kecy pokazdy, vzdycky je co kritizovat. Tolik, tri? Jenom jedno? Tak blizko od sebe? tak daleko od sebe? Tak mlada? Tak stara?....ignoruj je a tes se na treti kousek:))

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:29

Resch Neresit. Ja dostavam podobne v opacnem gardu. Mame jedno, dalsi nechceme a poridili jsme si dalsiho psa. A reci, ze jedno je malo a bude chudak a vubec ze urcite dostanu "rozum". Ale na druhou stranu kazdy obcas neco placne a nemusi to zrovna potesit druhou sttanu. 

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:32

Resch gratuluju! A trochu závidím.

Neřeš, někteří lidi budou vždycky mít potřebu se vyjádřit.

Offline Potrefenáhusa
38120 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:35

Resch mne to divny nepřijde, já mám kolem sebe lidi s hodně detma, na vejsce nás bylo 7, dvě spoluzacky z těch 7 maj čtyři děti, další dvě maj tři...a jak pisou ostatní, lidi budou mít blby řeči vzdycky 

Offline letfenixa
10694 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:42

DrowRanger premýšľam nad tým, keď bol bábätko, tak ľutujem, že som sa snažila ho naucit spávať v postieľke, alebo viac nenosila v nosiči, to už nevrátim. Plakaval veľa vždy, ale hlavne zo spánku a pri zobudení. Počas bdeleho stavu býval veľmi veselý. Keďže som od jeho roka išla do roboty, tak sme ho trenovali na pobyt u našich. Dedka miloval, babka sa mu stopercentne venovala. Veľmi sa to zhoršilo, keď som v jeho dvoch rokoch nastúpila na plný úväzok plus môj otec absolvoval transplantáciu, po ktorej sa mu veľmi zhoršil zdravotný stav, a potom dostal porážku, mama rakovinu a ja som bola mega vystresovaná. Prvý deň v jasliach bol super a potom už len zle. A tie choroby nás prenasledujú, čiže veľa času venujeme chorobám, liekom, nemocniciam a všetko to naňho vplýva. Ale už je lepší, včera mi povedal, že v škôlke je dobre, aj u babky. Podľa mňa mu moc pomohlo, keď bol prvý lockdown, a potom rekonštrukcia škôlky a bol 11 mesiacov doma. 

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 19:47

Mohučanka taky gratuluji  já si říkám, že ty lidi nevědí jak zareagovat a tak něco plácnou .. Ale

711990 Děkuju Já se těším, ale vždycky se najde někdo, kdo ten konverzaci posune ještě o ležel výš (třeba dneska mi jedna matka to bŕicho začala hladit a říkala, jak je to krásný a jestli jsme to tak chtěli ) Pochopila bych kdyby to bylo třetí dítě během tří let, ale nejstarší má teď sedm .. Ale jinak ano, nikomu se ničím člověk nezavděči, třeba tchýné nelibě nese, že to bude kluk a pořad se po ultrazvucích ptá, jestli se to náhodou nezměnilo - tak jí moje dr. poslal a fotku pindíka