Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 19. února 2026 19:54

Kokoska Korsičanka 

To je zdánlivě skvělá úvaha, ale zkusme ji domyslet do konce:

Představme si, že my tři bychom chtěly kandidovat proti sobě v nějakých nadcházejících volbách a mně by bylo jasné, že na vás dvě prostě nemám. Tak si zkusím vykonstruovat nějakou lokální kauzičku, zprostředkovaně na vás nechám podat žalobu a začne se masomlýn soudních jednání... takže máte odstoupit? Jasně, že se po těch volbách zřejmě ukáže, že to byl výmysl a já zaplatím výlohy + bolestný, ale taky budu mít ty volby v kapse. Takto jste to myslely?  

Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 19. února 2026 20:06

prďola tak ale vymyslet si kauzicku a zprostředkovaně nechat podat žalobu (spise obžalobu) neni tak jednoduché přece, od toho máme orgány činné v trestním řízení. A blbosti se před soud vůbec nedostanou (chyby se stat mohou, jako všude). Tak bych to chápala já, kdo je trestně stíhaný, smulicka, at se očistí a kandidovat může příště. Pokud by šlo o nějaké civilní spory, tak tam bych to vlastně asi vůbec neřešila, lidi si tu můžou žalovat fakt skoro kohokoli kvůli čemukoli a nějakou dobu trvá to rozklíčovat.

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 19. února 2026 20:31

Malenge Rozumím Chtěla jsem jen nastínit, že ten zdánlivě skvělý a čistý model by mohl morálním sviním velmi vyhovovat, protože ony si ho dokáží ošéfovat líp, než si my umíme představit.

Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 19. února 2026 20:42

prďola nepochybně mohl, ono zneužitelné je vlastně všechno, ze. Někteří nemají záklopku a vzhledem k tomu, ze ji nemají ani mnozí voliči, neb některým takové svinske chovani spíše imponuje, tak se asi v dohledné době nikam neposuneme. 

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 19. února 2026 23:12

prďola myslela jsem spis situaci, kdy soud uz probiha. A nechod na me s presumpci neviny, na politiky by mela byt prece jen prisnejsi meritka. Ze se kauzy tahnou roky, to uz je jina opera.

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 20. února 2026 00:35

Kokoska Vůbec nechci zpochybňovat situaci, kdy soud probíhá, ani presumpci viny u politiků

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 20. února 2026 10:45
Reakce na prďola:

Kokoska Korsičanka 

To je zdánlivě skvělá úvaha, ale zkusme ji domyslet do konce:

Představme si, že my tři bychom chtěly kandidovat proti sobě v nějakých nadcházejících volbách a mně by bylo jasné, že na vás dvě prostě nemám. Tak si zkusím vykonstruovat nějakou lokální kauzičku, zprostředkovaně na vás nechám podat žalobu a začne se masomlýn soudních jednání... takže máte odstoupit? Jasně, že se po těch volbách zřejmě ukáže, že to byl výmysl a já zaplatím výlohy + bolestný, ale taky budu mít ty volby v kapse. Takto jste to myslely?  

​Vzhledem k tomu, že právo/zákony by měly platit pro všechny bez rozdílu, to jest i pro kandidáty (na cokoliv), nebudeme tedy obviňovat radši nikoho, abychom ho nepoškodili? Třeba jen před sousedy... Nebo vytvoříme extra zákon jen pro politiky? Nebo je nebudeme prostě vůbec stíhat?

Tenhle nápad se už nebezpečně blíží tý tezi že je lepší pustit x vrahů než by v kriminále trpěl jeden jedinej nevinnej... 

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 20. února 2026 11:29

barbucha Ale takto to přece vůbec nebylo myšleno

To, co jsem se zjevně neúspěšně snažila sdělit, by se dalo jednoduše popsat: bacha, bo cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly! Protože ta hranice mezi snahou podchytit/zabránit něčemu od začátku nahnilému nemusí být tak jednoznačná. A to i proto, že v politice je nebývalé množství sociopatů a sviní, které se neštítí ničeho a umí v tom chodit mnohem líp, než průměrný občan.

Nic víc za tím není třeba hledat...

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 20. února 2026 12:03

prďola 

Já tomu rozumím, může se stát leccos a že v politice je - zejména poslední dobou - nadbytek sviní, je taky bez debaty. Vono už stačily ty prezidentský volby Zeman x Schwarzenberg, že jo. Tam bych ty Zemanovy pohůnky zavřela za pomluvy a způsobený škody až by zčernali...

Ale podle mě se s tím prostě musí počítat a bránit se včas a hlasitě/veřejně, žádný takový že nejsme jako oni nebo nastavíme i druhou tvář nebo to necháme bez reakce páč sme slušný. To je jediný co se s tím dá dělat, reagovat, anžto jak jsem řekla, zákony a zákonný postupy musej platit pro všechny.

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 20. února 2026 12:06

prďola 

To je to samý jak když ten zbabělej tichošlápek vyhrožuje prezidentovi. Zveřejnit je jediná cesta, kdepak si to přečíst a v noci si ve skrytu pobrečet Na to ty kurvy sázej!

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 20. února 2026 12:30

Kdo jdete zítra na Staromák?

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 20. února 2026 19:34

Sweet Potato my určitě! Sice budu muset vylézt ze své nory častěji než normálně, ale neberu to úkorně...

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 21. února 2026 10:52
Reakce na Sweet Potato:

Kdo jdete zítra na Staromák?

​Šla bych! Ale jsem asi sama... Je nějakej sraz někde?

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 21. února 2026 11:44
Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 21. února 2026 22:42

Sweet Potato andulka01 

Jsem moc ráda, že jsme šly! 

Řekla bych že to bylo i lepší než minule... Pavel cajk a Vášáryová super

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 21. února 2026 23:35

barbucha Taky jsem ráda. Má to smysl.

I když 2 hodiny byly myslím příliš.

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 22. února 2026 11:55

Sweet Potato 

Pro naše záda určitě

Ale na druhou stranu když chceš dát prostor všem hostům... já myslím že to bylo zajímavější i prospěšnější než naposled - že tahle vláda je veskrze k ničemu a že prezident je jedinej kdo nedělá vostudu, víme i bez demonstrace. Podpora Ukrajiny je důležitější, i pro nás. Teda ne že bych si myslela, že se snad ta sebranka chytí za nos ale třeba bude opatrnější, nikdo nechce lidi v ulicích.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 22. února 2026 12:07

barbucha Já souhlasím, že každé vystoupení mělo smysl. Ale viděly jsme, jak s postupujícím časem čím dál víc lidí odcházelo. Závěrečné proslovy všech organizátorů (Mikuláš Kroupa, Minář, Pánek, Bára Stárek) už mi přišly navíc, i když jejich potřebu představit se a promluvit chápu. 

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 22. února 2026 12:19

Sweet Potato 

V tom nejsme ani v nejmenším ve při

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 23. února 2026 11:53

barbucha Sweet Potato jo, jsem taky moc ráda, že jsme šly. Dlouhé to bylo, ale ta trocha nepohodlí je zanedbatelná. Je to důležité a sobecky musím říct, že jít vyjádřit podporu Ukrajině / nesouhlas se současnou vládní sebrankou je důležité pro mou vlastní sebeúctu.