(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 16. června 2025 13:21
Reakce na prďola:

marieu Na desinfekci by měla stačit 70% IPA, šetrnější je Octenisept, ale ten bych použila spíš na desinfekci pokožky před aplikací mikrojehliček

slniecko Konzultace je určitě dobrý start, kosmetička by to měla doporučit i počet sezení podle toho, co od toho očekáváš... Potom se tady poděl se zkušenostmi

​Som zbabelec...ešte mi ponúkali niečo, čo je "len 5 injekcií"...wtf...

Čo si myslíš o termoliftingu?

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 16. června 2025 15:38

slniecko Pokud mám trochu přehled, tak těch metod termoliftingu je vícero s různým efektem a dobou účinku... neznáš přesně název použité metody? (ThermiTight, Thermage, Tixel, ...)

Offline 0zero7
11547 příspěvků moje polička 16. června 2025 18:27

Kouila jsem si (a kamaradce na narozky) Niod Hydration Vaccine

a ted nevim, jestli to neni kontroverzni moc, s tim silikonem. Nemate nekdo zkusenost?

prďola je to uplne pitomy nebo to maji nejak zmaknuty, ze to dava smysl? Dala jsem to na serum a na krem az nahoru. U tohohle produktu to fakt nepoznam. 

Offline slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 20. června 2025 19:54

prďola "Neinvazívny termolifting monopolárnou rádiofrekvenciou"

https://www.envyclinic.sk/sk/oddelenia-a-zakroky/termolifting

A ešte som včera bola inde, a tamojšia odborníčka 
(ja už neviem, ako ich nazývať, kozmetičky? Terapeutky?) mi mezoterapiu neodporúčala, vraj mám na ňu príliš tenkú a jemnú pleť (to som chcela počuť, jedno aj druhé ), ale vraj by mi odporúčala nejaký Mesoboost, čo by malo byť niečo podobné, ale namiesto ihiel sa tá pokožka rozruší nejakými mikrokryštálikmy...a to ponúkajú aj mezoterapiu, takže tam nemám úplne podozrenie...ale zas na druhej strane mohla vycítiť môj údes nad ihličkami...

Offline slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 20. června 2025 19:56

Jo a tých "len 5 ihiel" to bolo Profhilo, pozerala som si to na juutjube a to teda ahože fakt nie

Online Gatita
8428 příspěvků moje polička 24. června 2025 09:19

Na co si prosim davate pozor u opalovacich kremu? Jsou v pohode lacine kremy z dm, lidlu atd (myslim ty jejich privatni znacky)? Na me bych rekla funguji, u vody se nespalim, ale je na nic neco blbe, nejaka nezdrava slozka nebo tak? 

Offline Karja
43572 příspěvků moje polička 24. června 2025 09:39

Gatita Nad tímto také přemýšlím, spíš kvuli dětem. Jeden čas byly hodně haněny ty Astrid, že mají neodpovídající SPFka, od té doby nekupuju Astrid a takovou tu další běžnou drogerii. Ale na nic jinýho než privátní dětskou značku DM jsem se teda více nezamyslela (ale to nemám načtené, jen jsem si řekla DM, dětské, takže třeba více testované). Takže budu ráda, když nás tu někdo edukuje;)

Online Gatita
8428 příspěvků moje polička 24. června 2025 09:42

Karja já se právě nad tím také zamýšlím kvůli dětem. 

Online Gatita
8428 příspěvků moje polička 24. června 2025 19:12

Karja tak si to zodpovím sama:) Na stránkách dTestu jsem našla hodnotící kritéria. Výška ochrany, typy záření a další jasné věci. Kromě toho se posuzuje, jaké obsahují filtry. Zkopíruji sem seznam dobrých a špatných filtrů a můžeme si to porovnat s krémy doma:)

šetrnost UV filtrů

I. kategorie

UV filtry spadající do této kategorie jsou k životnímu prostředí relativně šetrné. Za jejich nález v INCI listu jsme nestrhávali body. Látky nenarušují hormonální systém, neukládají se v organismech ani v prostředí a mají nízkou toxicitu.

Titanium dioxide / nanoBenzylidene camphor sulfonic acidBis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine Disodium phenyl dibenzimidazole tetrasulfonatePeg-25 pabaPhenylbenzimidazole sulfonic acidSodium phenylbenzimidazole sulfonateBenzophenone-5Polysilicone-15Tris-biphenyl triazine / nano

II. kategorie

UV filtry spadající do této kategorie jsou pro životní prostředí částečně rizikové. Za jejich nález v INCI listu jsme strhávali body. Mohou se ukládat v organismech i prostředí, jsou špatně biologicky rozložitelné nebo toxické pro řasy, ryby či korály. U většiny z nich není podezření na narušení přirozeného fungování hormonálního systému. Do této skupiny dále patří filtry, o jejichž dopadu není v současné době dostatek informací.

Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoateCamphor benzalkonium methosulfateDiethylhexyl butamido triazoneEthylhexyl triazoneMethylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol / nanoPhenylene bis-diphenyltriazineTerephthalylidene dicamphor sulfonic acidZinc oxide / nanoDrometrizole trisiloxaneBenzophenone-3Benzophenone-4Ethylhexyl methoxycinnamateEthylhexyl salicylate

III. kategorie

UV filtry spadající do této kategorie představují pro životní prostředí vážné riziko. Za jejich nález v INCI listu jsme strhávali body. Ukládají se v organismech i prostředí, jsou špatně biologicky rozložitelné, toxické pro ryby i řasy a zároveň způsobují bělení korálů. Často se navíc jedná o hormonálně aktivní látky.

Butyl methoxydibenzoylmethaneEthylhexyl dimethyl pabaIsoamyl p-methoxycinnamateOctocryleneHomosalate4-Methylbenzylidene camphorPolyacrylamidomethyl benzylidene camphor

Offline slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 24. června 2025 21:48

prďola prosím, čo si myslís o tychto očných prípravkoch?

prvé je serum a sľubujú lifting a druké je krém edit: gel) a sľubujú aj lifting aj protivráskovy efekt.

sérum:

"Water/Aqua/Eau, Propanediol, Pantethine, Glycerin, Tetrahexyldecyl Ascorbate, S-Palmitoylglutathione, Dimethyl MEA, Palmitoyl Tripeptide-38, Acetyl Tyrosine, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Xanthan Gum, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Salvia Hispanica Seed Oil, Silica Cetyl Silylate, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Phenoxyethanol, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491)."

gel:

Water/Aqua/Eau, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Hydrolyzed Jojoba Esters, Ceteareth-20, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Benzyl Alcohol, Phosphatidylcholine, Acetyl Tetrapeptide-5, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Echium Plantagineum Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Copper Tripeptide-1, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Copper Gluconate, N-Hydroxysuccinimide, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Chrysin, Disodium EDTA, Hydrogenated Vegetable Oil, Glycerin, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Steareth-20, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491).

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 24. června 2025 23:22

Když se tady řeší SPF, já dnes zkoušela SPF 50 na obličej od Skinceuticals a je velmi příjemný. Nemastný, nelepivý, na obličeji není cítit a nenechává bílý povlak. Ta značka mě láká s více přípravky ... 

Složení krému:

858370 1 - INGREDIENTS: AQUA / WATER • ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE • DROMETRIZOLE TRISILOXANE • GLYCERIN • PROPYLENE GLYCOL • DIMETHICONE • TITANIUM DIOXIDE [NANO] / TITANIUM DIOXIDE • ALCOHOL DENAT. • PENTYLENE GLYCOL • TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID • DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE • TRIETHANOLAMINE • BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE • STEARIC ACID • POTASSIUM CETYL PHOSPHATE • TOCOPHEROL • SODIUM COCOYL SARCOSINATE • PHENOXYETHANOL • PEG-100 STEARATE • PALMITIC ACID • XANTHAN GUM • TROMETHAMINE • CAPRYLYL GLYCOL • CARBOMER • DISODIUM EDTA • CETYL ALCOHOL • BUTYLENE GLYCOL • BUTYROSPERMUM PARKII SEEDCAKE EXTRACT / SHEA BUTTER SEEDCAKE EXTRACT • ALUMINUM HYDROXIDE • GLYCERYL STEARATE (F.I.L. D164448/2).

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. června 2025 00:02

whiskas Nechci ti do toho kecat, ale zrovna tomuto opalovacímu krému bych se obloukem vyhnula

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 25. června 2025 00:09

prďola Moc děkuju! Už jsem měla nakročeno :-D. Jdu si lámat hlavu, co je špatně.

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 25. června 2025 00:12

Ještě mají minerální filtr

Ale to bude asi prašť jako uhoď :-D.

Jsem si myslela, že Skinceuticals bude mít vše super. Ale vlastně je to už Loreal, že? 

Full Ingredients:

Active Ingredients: Titanium Dioxide 6%, Zinc Oxide 5%.

Inactive Ingredients: Water, Dimethicone, Isododecane, C12-15 Alkyl Benzoate, Undecane, Triethylhexanoin, Isohexadecane, Nylon-12, Caprylyl Methicone, Butyloctyl Salicylate, Phenethyl Benzoate, Styrene/Acrylates Copolymer, Silica, Tridecane, Dicaprylyl Carbonate, Dicaprylyl Ether, Talc, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Aluminum Stearate, Pentylene Glycol, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Alumina, Polyhydroxystearic Acid, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Caprylyl Glycol, PEG-8 Laurate, Disteardimonium Hectorite, Tocopherol, Propylene Carbonate, Artemia Extract, Benzoic Acid, PEG-9.

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 25. června 2025 00:14

Teď, když čtu složení u toho druhého, tak to asi také nebude nic moc. 

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. června 2025 00:15

slniecko Na oba produkty bych se vykašlala, i když ten gel alespoň obsahuje poměrně účinné aktivní složky pro ošetření očního okolí. Ale taky obsahuje Cyclopentasiloxane, o který rozhodně nestojíš

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. června 2025 00:22

whiskas Nemusíš si lámat hlavu

Rozhodně nechceš krém, ve kterém jsou nanočástice oxidu titaničitého. A pak - hlavní složky SPF filtru jsou nestabilní a potenciálně zdraví škodlivé.

Ano, i ten druhý krém má složení, které si určitě ráda odpustíš, bohužel

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 25. června 2025 08:29

prďola Moc ti děkuju. Pak nechápu, že recenze jsou na 99% pozitivní. Ostatně stejně tak, jako na většinu produktů od Skinceuticals, hlavně na sérum CEFerulic.

Online Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 25. června 2025 09:27

Karja Gatita můžu se zeptat, kdy vlastně děti něčím natřete? Jako při jaké příležitosti? Já se přiznám, že to vůbec nedělám, nepřišla jsem na to, kdy - buď bych je asi musela denně ráno natřít komplet celé, nebo nevím. Nebo na výlet - ale má to smysl na víkendový výlet, když přes týden jsou taky venku několik hodin denně a často mimo naši kontrolu? Na koupaliště nechodíme, mně asi zbývá jen moře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2025 10:10

Pinot Noir já je mažu, když máme/mají být celý den venku. Teď přes rok je nemažu, ty dvě hodiny dopoledne se školkou (a vím, že bývají ve stínu) a dvě hodiny po čtvrté odpoledne neřeším, ale když mají v plánu výlet, nebo když jedeme na výlet společně, tak je namažu. Mimino mažu skoro denně, s tím býváme venku v tu nejhorší dobu. Kluci jsou ale dobrý fototyp, švagrová má blonďaté děti, co se snadno spálí, tak je maže i do školky. Když jsme někde na horách, tak mažu i sebe, i když ne 50