(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline Jos
příspěvků moje polička 10. července 2025 20:41

Evaeva

Jdu s krizkem po funuse, ale v zavislosti s diskuzi na lekarskem FB foru tam zaznel profil Fipah skin. Je to vystudovany chemik a resi hlavne dostupnou kosmetiku. Vcera jsem toho spoustu z profilu projela a jsem celkem nadsena. Resi opalovaky, double cleansing a slozeni kosmetiky. No a na dermo rady tam dokonce zminuje meho spoluzaka, dermatologa ve Svycarsku...

Nebo mam rada mladinkou Denikamalik, to je studentka kosmeticke chemie a ma fajn tipy. 

Obecne treba radi dostupna retinolova sera a sera Vit C (z drogerky jen Geek and Gorgeous). A v diskuzi i od dermatolozek zaznelo, ze treba cistici gel nebo ani krem nemusi byt drahy. Spis investovat do vyse zminenych ser, ev. niacinamid, peptidy. Naopak kys hyaluronova je levna substance, nemusi se moc resit produkt. A nejdulezitejsi krok je aplikace spf 50. Zrovna tenhle krok dost flakam. Pokud tu tyhle informace zaznely stokrat, moc se omlouvam. 

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 10. července 2025 22:06

Jos Děkuji za zajímavé informace. A teď ještě najít ty konkrétní nej produkty :-D. Škoda, že ta diskuze zřejmě není přístupná veřejnosti. 

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 11. července 2025 18:54

Znáte někdo, sledujete na insta Petru Součkovou.?

A nebo - používáte někdo něco z výrobků značky, kterou propaguje.?

https://www.instagram.com/petrasouckovacz/

Online slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 20:18

Može sa použiť najprv čistiaca masku a na to hydratačná, alebo mám mať rozum a vybrať si jednu?

Offline 0zero7
11547 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 23:34
Offline Tyana
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 15:06
Reakce na prďola:

baltik Tohle už je fakt vyšší dívčí

Ty růstové proteiny nejsou totožné (Sh-Polypeptide-1 vs. Nicotiana Benthamiana Hexapeptid-40 SH-oligopeptid-1), což nemusí hrát tu podstatnou roli, protože růstových proteinů je víc druhů (FGF1, FGF2, EGF, KGF, ...). Klíčová je stabilita tohoto proteinu a jeho citlivost na světlo, pH, oxidaci a teplo.

U toho dražšího produktu používají poměrně stabilní růstový protein FGF2-STAB, ostatní druhy růstových proteinů musí mít stabilitu zajištěnou jinými způsoby...ne, že by to bylo nemožné, jen je to náročnější na formulaci a výrobu.

Efekt obou růstových proteinů porovnat neumím, ledaže by se tady našel nějaký pokusný králíček, který by to na sobě vyzkoušel

prďola Chtěla bych poprosit o radu ohledne aktivky Phytocelltec Exosomes - https://www.nature-store.cz/aktivni-latky/phytocelltec-exosomes-5ml/?fbclid=IwY2xjawORQllleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA80MDk5NjI2MjMwODU2MDkAAR5fmNXUhjDxg_MFtRXfhpGQEYXEV2LiefAf4oO_vyhzS2JIqL86ykl4EtaSOg_aem__pvjz5nbQeDnJ8s1ZcLckg

Píše se, že je hydrofilní - je možné exisomy přidat jen do hydrolátu(v kombinaci s polymucinem). A pokud ano, je ve formě prášku, takze je potřeba hydrolat nějak zahřát, nebo se rozpustí samovolně, nebo "mechanicky mícháním"? 
A má to smysl používat tímto způsobem bez nano/mikro jehlickovaciho pera? 

Moc děkuji za odpověď :)

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:17

Tyana večer si zas k tomu sednu a napíšu víc

Offline tarra
331 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 14:16

Mám pocit, že na českou kosmetiku Anela se tu už někdo ptal, ale nemohu dohledat, nebo to bylo v jiném vlákně. Padlo tu nějaké resumé ohledně kvality nebo zkušeností?

Online slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 17:02

Vedeli by ste mi, prosím, odporučit nejaký zázrak na belmondovsku roletu na čele?

Čím menej invazívny, tým lepšie, ale...

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 10:18

Tyana Exosomy se snažím sledovat od chvíle, kdy se v dostupných DIY ingrediencích objevily a vznikl kolem nich trochu zbytečný PR humbuk. Takže bych doporučila používat v kobinaci s mikrojehličkováním, protože největší problém u nich je penetrace do pokožky. V kombinaci,  kterou zmiňuješ, není žádné rozpouštědlo, takže o to víc by bylo třeba se o zapracování do hlubších vrstev nějak postarat.

Exosomy z tvého odkazu stačí jednoduše bez zahřívání rozpustit ve vodě/hydrolátu a promíchat.

Nechci ti nijak rozmlouvat abys je vyzkoušela, jen nečekej zázraky. Já jsem je na zákkladě dostupných studií pro sebe vyhodnotila jako ne příliš účinnou ingredienci. Ale možná se to časem změní... aktuální studie jsou krátkodobé, na malém vzorku a často nezaslepené. Navíc bývají v kombinaci s dalšími ingrediencemi, protože samostatné použití exosomů není možné - takže vyloučit vliv ostatních složek v rámci testovaného produktu je dost problematické