(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 04. května 2025 16:55

Miru 2 nemá červené, tak tipujem, že ty máš asi 3 alebo 4:

Meteorites

No a to je práve to, že meteorites sú v princípe pleťový púder, rozjasňovače samostatne mám. Ako môžem to aj miešať, ale to je už zas na cestu alebo do kabelky nepraktické.

a z tých červených povyberaných asi môže byť fajn lícenka, nie?

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 04. května 2025 16:57

slniecko 

...ahaa

Offline zdensy
1124 příspěvků moje polička 04. května 2025 19:05

slniecko , dávám ho na vrchní část lícních kostí, nejdřív tvářenku, pak Dior

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 04. května 2025 20:44

zdensy jasné, ďakujem!

Offline baltik
4951 příspěvků moje polička 05. května 2025 07:36
Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 05. května 2025 14:38

baltik ááááá....vidíš to, ďakujem za tip! Túto paletku mám, používam na kontúrovanie...

ako to pozerám, nemáš náhodou skúsenosť s týmto?

https://www.sephora.cz/p/ambient-lighting-powder---rozjasnujici-kompaktni-pudr-P2970003.html#product-info

Je to to isté ako v tej paletke, alebo nie? To tu nemám kde skúsiť, šla by som naslepo.

A ešte ako tak brázdim tú Sephoru tak tento Lancome niekto?

https://www.sephora.cz/p/ambient-lighting-powder---rozjasnujici-kompaktni-pudr-P2970003.html#product-info

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 10. května 2025 18:19

Nemáte někdo v merku nabídku discovery boxu - vzorků vuni na notinu? Která ta sada by tak mohla dobře vonět? Před vánoci jsem si tam jednu už koupila, abych si tak něco zkusila, co bych mohla vybrat a jako vyhovovalo mi to, všechno jsem to využila, vyvoněla, ale nevybrala jsem si na stálo;).

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. května 2025 13:46

Karja

Já si ten box vždycky raději poskládám sama, protože v těch připravených je vždycky aspoň jedna věc, o kterou nestojím. 

Jen bych upozornila na to, že ta nabídka, z jakých vzorků vybíráš, se liší podle zobrazení na PC a mobilu. 

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 29. května 2025 17:26

Tento je nielen blbý, tento je úplne stratený...

Rozhodla som sa ísť po dlhých rokoch na kozmetiku (nechodím, lebo nemám rada, keď sa mi niekto cudzí rýpe v tvári...), no ale, už to tá pleť akútne potrebuje.

No a zistila som, že za tie roky som sa absolútne, ale absolútne stratila v tom, čo mám hľadať.

Zistila som teda, že všetky kozmetické salóny, ktoré vlastnia čo len jednu ihlu, hoci aj na obrázku, za dnes volajú "kliniky", ale to je asi tak všetko.

Čo mám hľadať, aké "ošetrenie", keď chcem niečo na spevnenie a proti vráskam?

Podľa možnosti bez horeuvedých ihiel?

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 29. května 2025 19:59

slniecko Ale zrovna těm jehlám, resp. mezoterapii bych se na tvém místě nebránila. Což zrovna ode mě, která jehly fakt nesnáším, může být divné doporučení ale toto je jedna z velmi účinných a uznávaných metod pro nastartování tvorby kolagenu.

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 29. května 2025 21:41

prďola ako veľmi to bolí?

(pýtam sa ja, čo mi museli trhať zuby v celkovej anestézii a zubárku bežne kúšem aj pri dentálke....)

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 29. května 2025 21:52

slniecko vítej do klubu!

Pokud si necháš dělat mikrojehličkové ošetření profesionálně (je možné i samo-domo), tak by kosmetička měla mít k dispozici nějaký znecitlivující krém/gel. A taky je možné požádat o nastavení hloubky vpichu jen velmi povrchní, aby sis zvykla. Samozřejmě čím hlubší jsou vpichy mikrojehliček, tím větší efekt to bude mít.

To není osobní zkušenost, jen zprostředkované informace Výsledek jsem viděla a nebýt srab, tak do toho jdu, protože to funguje.

Offline 0zero7
11547 příspěvků moje polička 30. května 2025 00:51
Reakce na slniecko:

Neskusali ste niekto tento Dior Luminizer? Ci by to vedelo nahradit Meteorites od Guerlain, alebo ci je to prilis trblietave, skor highliter...

Luminizer

​Guerlain Meteorites porad dela nebo? Mam doma dvoje sto let a jsou bozi tak si chci koupit pak novy. Predpokladam ze je teda mozny, ze je predelali proaktivne a nejsou uz tak dobry?

Offline 0zero7
11547 příspěvků moje polička 30. května 2025 01:07

slniecko Aha, uz jsem docetla, ze je mas. Mm je moc rada, mam jedny ty beige dore a jedny custom udelany, ty teda projasnujou uuuplne maximalne.

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 30. května 2025 15:15

0zero7 no robia, prestali robiť len tú lisovanú verziu do kabelky. Tak som si kúpila guličky domov a do kabelky/na cesty Lancome. Nie je to to isté, ale je fajn.

Ale ten odtieň mi u Guerlaina sedí lepšie.

Čo myslíš tie custom? to sa dá niekde namiešať, ako ty chceš?

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 30. května 2025 15:18
Reakce na prďola:

slniecko vítej do klubu!

Pokud si necháš dělat mikrojehličkové ošetření profesionálně (je možné i samo-domo), tak by kosmetička měla mít k dispozici nějaký znecitlivující krém/gel. A taky je možné požádat o nastavení hloubky vpichu jen velmi povrchní, aby sis zvykla. Samozřejmě čím hlubší jsou vpichy mikrojehliček, tím větší efekt to bude mít.

To není osobní zkušenost, jen zprostředkované informace Výsledek jsem viděla a nebýt srab, tak do toho jdu, protože to funguje.

​Vodu káže...

Dá sa ísť hneď potom - alebo aspoň na druhú deň von? Či sa musia tie vpichy hojiť?

A ak by som zbabelo utiekla, čo by mohla byť taká nejaká druhá možnosť?

Offline 0zero7
11547 příspěvků moje polička 30. května 2025 21:30

prďola Ha, mam jeden doma, slabsi profesionalni grade, tak bych to mohla zas delat spolu s peptidovym serem, musim teda nejak vymyslet jak to vydezinfikovat. Je to nejaky derma roller vyssiho radu nez na to domaci pouziti, ale ne uplne drsnej, kdysi jsem to parkrat uskutecnila. 

slniecko ja pro Guerlain kdysi davno delala konzultace, tak mi to namichali jak jsem si rekla, mam tekovej hodne perlove svetlej, ten fakt rozjasni brutalne. Ale myslim, ze nektery butiky to delaji nebo delali driv i na miru. Koukla jsem na stranky a nic jsem teda nenasla. Jo a mikrojehlickovani, pokud t oneni brutalni valecek tak za me ok, zcervenas, trosku to natece jakovy malicko (vypada to jako okamzity efekt, ale zase to splaskne, byla jsem nakova vic naducana) ale jinak v pohode uplne, nesmi se na to tlacit (aspon tak mi to bylo receno). 

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:01

0zero7 no samodomo ani za svet .....jedine u profesionalov, kde mi daju nieco znecitlivujuce a budu mat - pre ich vlastnu bezpecnost - nieco na priviazanie

ako dlho to trva, kym to splaskne? Ako som pripravena na to, ze ten den uz len doma, ale druhy den v pohode?

A take uplne svetlunke meteoritky mam v plane na zimu, tak som rada, ze to maa vyskusane...a teda ako mne tento odtien co mam vyhovuje, ale predstava hracickovania a vyberania si gulocok je jeeeej...

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:30

slniecko Jsou to opravdu mikrojehličky, takže ty vpichy nejsou vůbec vidět. Teda radši se nedívej na YT videa z ošetření, protože to by tě mohlo odradit i když k tomu není důvod

Ono to ošetření má dvojí efekt - jednak se v rámci procedury těmi vpichy dostávájí do hlubších vrstev pokožky aktivní ingredience, které se většinou projevují hned. A dlouhodobější efekt je, že těmi drobnými vpichy se spustí proces hojení, který spustí stimulaci tvorby kolagenu... a to velmi účinně a bez nějakých negativních vedlejších efektů. A to vlastně všichni chceme

Pokud vím, tak každá druhá srovnatelně účinná možnost nepředstavuje aplikaci mikrojehliček, ale rovnou skalpelu

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 30. května 2025 22:32

0zero7 Dezinfikovala bych nějakou vysokoprocentní vodkou ... myslím ten derma roller