(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. června 2025 11:18

notna Mrknu se na to

Obsahuje hromadu filtrů a ne všechny držím v hlavě. A u nich bývá bohužel často důležité i použité množství, protože na některé SPF filtry se vztahují různé restrikce v %.

Offline Gatita
8428 příspěvků moje polička 25. června 2025 11:22

prďola dekuju, od avene mam doma anthelios tónovaný. Pokud sem dáš nějaké další konkrétní tipy, budu za ne rada. Ideálně něco dostupného, protože jako rodina vyplácáme velké balení za dovolenou, ale i kdyby ne, tip na prdolaapproved krém si rada vezmu jakýkoli. Já se začala zajímat až po nákupu a podle všeho jsem nekoupila nejlíp,  no budu se tím mazat asi sama a dětem koupím něco jiného. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2025 11:23

viktorka_od splavu u nás je blonďaté mimino. Ale je to taková "naše" blonďatá, ségry byly taky takové, ale nepamatuju si, že by byly náchylnější na slunce. Z naší rodiny se paradoxně nejvíc spaluje muž, který je z nás nejtmavší. 

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 25. června 2025 11:29

prďola Děkuji. Moc si toho vážím. Je to od tebe moc hezké, jak máš s námi neandrtálci v kosmetice trpělivost

Offline Karja
43572 příspěvků moje polička 25. června 2025 12:01
Reakce na Pinot Noir:

Karja Gatita můžu se zeptat, kdy vlastně děti něčím natřete? Jako při jaké příležitosti? Já se přiznám, že to vůbec nedělám, nepřišla jsem na to, kdy - buď bych je asi musela denně ráno natřít komplet celé, nebo nevím. Nebo na výlet - ale má to smysl na víkendový výlet, když přes týden jsou taky venku několik hodin denně a často mimo naši kontrolu? Na koupaliště nechodíme, mně asi zbývá jen moře.

​My se chodíme hodně koupat, takže tam je to jasné. Teď hodně tapu s bazénem, kdy je jako namazat, hned ráno nebo jak? Když je hodně teplo, v tom červnu,tak je namazu hned ráno, protože ve školce i ve škole daji třeba dvě hodiny venku. Ale obecně to docela flákám jsem schopna je i v ten koupací den namazat třeba jen jednou a to ještě jen ramena a záda, to asi není dobré. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2025 12:32

Karja já jim u vody hodně dávám UV trika, to mi přijde takové nejjistější a nejjednodušší 

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 25. června 2025 14:57

Gatita Anthelios je od LaRochP

Offline whiskas
20613 příspěvků moje polička 25. června 2025 14:58

prďola ty jsi úžasná, moc děkuju! Vecer se na vše v klidu podívám. Díky!!!!

Offline slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 25. června 2025 15:14
Reakce na prďola:

slniecko Na oba produkty bych se vykašlala, i když ten gel alespoň obsahuje poměrně účinné aktivní složky pro ošetření očního okolí. Ale taky obsahuje Cyclopentasiloxane, o který rozhodně nestojíš

​No, idem si ho vygooglit, ale keď hovoríš, že oň nestojím, tak mám také tušenie, ze nestojím....

Ďakujem veľmi pekne za ušetrenie nemalej sumy (ide o značku Perricone, tam to nie je za hubičku).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2025 08:03

prďola co říkáš na řadu beauty expert z dm, prosím?

Tohle je například čistící gel

AQUA, GLYCERIN, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DECYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, PANTHENOL, SALICYLIC ACID, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, GLYCOL DISTEARATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID.

Nebo tady sérum pro sjednocený tón pleti 

AQUA, GLYCERIN, NIACINAMIDE, SODIUM HYALURONATE, CAFFEINE, POLYGLUTAMIC ACID, BETA-GLUCAN, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID, PENTYLENE GLYCOL, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, CAPRYLYL GLYCOL

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 29. června 2025 14:14

Evaeva večer si na to najdu čas

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 29. června 2025 23:28

Evaeva

Oba ty DM produkty jsou z pohledu složení dost minimalistické, ale neobsahují žádné nevhodné/nežádoucí složky. Čistící gel obsahuje hodně používané tenzidy, které nejsou moc šetrné a samy o sobě by hodně vysušovaly pokožku, ale sočasně je v složení glycerín a panthenol, které to trochu mírní.

U toho séra na sjednocení tónu pleti bych si na výsledek moc nevsadila, ale aktivní složky aspoň pleť trochu prokrví

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 29. června 2025 23:31

notna Jsi moc hodná, díky! A omlouvám se - nezapomněla jsem na ten krém, jen jsem poslední dny měla málo času.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2025 08:30

prďola děkuju Na insta tu řadu chválila nějaká influencerka, tak mně zajímalo, kde je pravda Odnáším si z toho, že neuškodí, ale ani nepomůže. Chápu samozřejmě, že to nejde vztáhnout na celou tu řadu, ale asi to bude podobné.

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 30. června 2025 08:46

Evaeva Přesně tak V těch produktech jsou použité účinné a současně levné ingredience, jen je jich fakt málo. Vnímala bych to jako produkty pro někoho, kdo s péčí začíná a nepotřebuje řešit citlivou nebo problematickou pleť.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2025 12:50
Reakce na prďola:

Evaeva V těch produktech jsou použité účinné a současně levné ingredience, jen je jich fakt málo. 

​Což tak nějak odpovídá té ceně

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 30. června 2025 12:58
Reakce na prďola:

notna Jsi moc hodná, díky! A omlouvám se - nezapomněla jsem na ten krém, jen jsem poslední dny měla málo času.

​Chápu, nespěchá to. Jen jsem zvědavá na tvůj verdikt. Koupila jsem si ten tebou doporučovaný Avene, ale ten mi pocitově na pleti přijde těžší a sušší než La Roche. Ale ještě ho chci vyzkoušet nanášet po oleji, doteď jsem ten Avene dávala jen na krém.

Offline baltik
4951 příspěvků moje polička 09. července 2025 08:29

narazila jsem na toto:

https://www.lobey.cz/vrasky-a-anti-age/growth-factor-serum-intense-proti-vraskam-30-ml/

Slozeni vypada hodne jednoduse, takze ten signalni protein je tak uzasny a soucasne tak drahy?

Aqua (voda), Glycerin (zvlhčující látka), Pentylene Glycol (hydratační složka), Methylpropanediol (konzervační látka), Sodium Hyaluronate (hydratační složka), Sh-Polypeptide-1 (signální protein, růstový faktor), Caprylyl Glycol (konzervační látka), Phenylpropanol (konzervační látka)

mam ted grow factor od the ordinary a ta cena je desetinova

https://www.notino.cz/the-ordinary/growth-factors-solution-vyhlazujici-serum-proti-vraskam/

AQUA/WATER/EAU, BUTYLENE GLYCOL, NICOTIANA BENTHAMIANA HEXAPEPTIDE-40 SH-OLIGOPEPTIDE-1, NICOTIANA BENTHAMIANA HEXAPEPTIDE-40 SH-POLYPEPTIDE-76, NICOTIANA BENTHAMIANA OCTAPEPTIDE-30 SH-OLIGOPEPTIDE-2, SCLEROTIUM GUM, GLYCERIN, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN.

co na to prďola ?

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 09. července 2025 10:21

baltik Tohle už je fakt vyšší dívčí

Ty růstové proteiny nejsou totožné (Sh-Polypeptide-1 vs. Nicotiana Benthamiana Hexapeptid-40 SH-oligopeptid-1), což nemusí hrát tu podstatnou roli, protože růstových proteinů je víc druhů (FGF1, FGF2, EGF, KGF, ...). Klíčová je stabilita tohoto proteinu a jeho citlivost na světlo, pH, oxidaci a teplo.

U toho dražšího produktu používají poměrně stabilní růstový protein FGF2-STAB, ostatní druhy růstových proteinů musí mít stabilitu zajištěnou jinými způsoby...ne, že by to bylo nemožné, jen je to náročnější na formulaci a výrobu.

Efekt obou růstových proteinů porovnat neumím, ledaže by se tady našel nějaký pokusný králíček, který by to na sobě vyzkoušel

Offline baltik
4951 příspěvků moje polička 10. července 2025 10:53

prďola diky moc, tak ja zustanu u toho za par stovek :)