(Aj blbé) kozmetické dotazy.

17. října 2016 11:10
Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 30. května 2025 23:59

prďola huh....asi tomu dam šancu...skalpel

Mam kamaratov, ako par, ktori boli romanticky v ramci rande spolocne na botox....akoze...asi to maju niektori ludia onak, ale ja som bohapusty zbabelec...

No ale k tomu casu hojenia...to by sa mi zislo aspon nejako orientacne vediet, lebo ma caka teraz kopec rodinnych oslav, tak nech tam nepridem ako po utoku vcelym rojom...

Offline 0zero7
11547 příspěvků moje polička 31. května 2025 00:09

prďola super, dík moc. Zakoupím a vydezinfikuju. 

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 31. května 2025 00:17

slniecko Co o tom vím od bývalé kolegyně, která tuto kůru absolvovala 1x ročně, tak bude hodně záležet na doporučení kosmetičky při konzultaci před zákrokem. Ona by měla doporučit hloubku vpichu v jednotlivých oblastech obličeje... a na hloubce vpichu bude záležet i následující hojení. Kolegyně se s tím moc nemazala a hned druhý den šla do práce (pracovala jako sekretářka, takže nic náročného, jen sedavá práce). Nebyly vidět žádné otoky, jen měla citlivější pleť a trochu zarudlou, jako kdyby se dýl opalovala. Třetí den bys na ní už nic nepozorovala, vypadala jen o poznání líp

Offline Mini
příspěvků moje polička 31. května 2025 08:34

Nikdy jsem alergicke reakce na kosmetiku nemela A ted jsem nedavno vratila parfem, protoze mi po aplikaci strasne brnel jazyk Vcera jsem zkousela vzorek jine znacky a zase Uz takhle si nemuzu vybrat a ted toto :(

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 31. května 2025 09:08

slniecko prďola 0zero7 nechala jsem se zlákat na dermapen Banish, objednávala jsem ze států- na IG sleduju nějakou dermatoložku. Na rozdíl od válečku nehrozí poraněním z tažného napětí pleti. Pracuje se s ním velmi dobře, pro mě osobně je to ošetření v podstatě nebolestivé, těsně po mám pleť jen zarůžovělou (ošetřuju večer), krev neteče, ráno pleť úplně v pohodě. Akorát musím vychytat tu desinfekci. Zatím jsem koupila v drogerii isopropanol, ale obávám se, že je pro technické použití. Ten alkohol teda rychlostí blesku odpařuje, ale stejně- nevěděla bys, prďola o nějaké lepší verzi?

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 31. května 2025 13:02

marieu Ja jsem kdysi měla doma desinfekci na chirurgické nástroje, nějakým omylem. To by nešlo použít?

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 31. května 2025 13:36

Karja těžko říct- taky mě to samozřejmě napadlo v první řadě, jen ty jehličky jsou z titanu a velmi jemné. Ten isopropylalkohol je ideální, protože nenarušuje povrch. Ty roztoky používané ve zdravotnictví mají jiné grády.

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 31. května 2025 21:16

Mini to sa nepapá ...

Ale vážne, čo by spravil olejový alebo tuhý parfém? Alebo na vodnej báze?

Sú značky, ktoré sa na to špecializujú, trebárs Versatile robí olejové, príčom inzeruje, že sú vhodné na citlivú pleť a aj na tetovanie (netuším, ako je to s tetovaním, nikdy som žiadne nemala), alebo potom trebárs Good Water Perfume. Ale asi by som najprv začala tým, skočiť do L'Occitane a vyskúšať nejaký tester solidu na sebe, čo to spraví.

marieu"krev neteče"....šmarjá, ani mne by netiekla, lebo by sa vo mne krvi nedorezal!!!

Inak teda, ja na všetko používam buď parfumérsky alkohol, alebo dezinfekciu na ruky, čo mám vždy v kabelke...nie je to jedno?

prďola tá konzultácia je dobrý tip , tým začnem...a potom sa uvidí...

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 01. června 2025 00:04

marieu Na desinfekci by měla stačit 70% IPA, šetrnější je Octenisept, ale ten bych použila spíš na desinfekci pokožky před aplikací mikrojehliček

slniecko Konzultace je určitě dobrý start, kosmetička by to měla doporučit i počet sezení podle toho, co od toho očekáváš... Potom se tady poděl se zkušenostmi

Offline Garfie
27867 příspěvků moje polička 01. června 2025 02:57

marieuTo vypadá zajímavě. A jak často provádíš ošetření? 

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 01. června 2025 07:18

Garfie chtěla jsem 1x týdně, ale zapomínám na to. Musím to napravit.

prďola děkuju, opět! 

slniecko já doma žádnou desinfekci běžně nemám, kupovala jsem jen kvůli tomu dermapenu..

Offline Mini
příspěvků moje polička 01. června 2025 11:51

slniecko asakra! To jsem mela vedet driv :)))))))

diky moc za tipy Ja myslim ze to bude kombinace slozek Ty co mam ted a uz skoro na dne mi to nedelaji Doufam teda pevne ze to tak je a ne ze zacnu byt najednou alergicka na vsechny ?!?!? Chci vonet :)

Offline viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 01. června 2025 12:44

Mini ja jsem pred par lety zacala byt najednou alergicka na kdeco, vcetne parfemu. tak se nevonim na kuzi, ale jen na obleceni. no a vubec me to nebavi

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 01. června 2025 14:27
Reakce na Mini:

slniecko asakra! To jsem mela vedet driv :)))))))

diky moc za tipy Ja myslim ze to bude kombinace slozek Ty co mam ted a uz skoro na dne mi to nedelaji Doufam teda pevne ze to tak je a ne ze zacnu byt najednou alergicka na vsechny ?!?!? Chci vonet :)

​Dúfam aj ja a držím palce. Ako áno, vždy je to nejaká zo zložiek, to horeuvedené je len také všeobecné, ktorým začnem vždy, keď mi niekto hovorí o alergii na parfémy, lebo mám najčastejšiu skúsenosť, že pleť proste začne reagovať na etanol. Tobôž na jar/leto, keď je to aj v súvislosti so slnkom.

No na úplne všetky ingrediencie nemáme ako prísť, viď článok od alibi :

https://www.parfumanie.cz/clanky/captives-zajatci-parfemoveho-prumyslu:a234.htm

ale aspoň, keď sa pozrieš na zloženia, tak alergény by mali byť vypísané zvlášť, preto nemáš len "voda, parfém, etanol", ale aj ďaľšie látky, to nie sú len konzervanty a farbivá, ale aj molekuly, ktoré v tom parféme už zahrnuté sú, ale mohli by byť potencionálnymi alergénmi.

Napríklad toto je INCI Chanel Coco EdP:

ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), AQUA (WATER), BENZYL SALICYLATE, LIMONENE, GERANIOL, LINALOOL, COUMARIN, CITRONELLOL, EUGENOL, HEXYL CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL BENZOATE, CITRAL, CINNAMYL ALCOHOL, FARNESOL, BENZYL ALCOHOL, ISOEUGENOL, BHT, CI 14700 (RED 4), CI 19140 (YELLOW 5), CI 42090 (BLUE 1), IL35-1

Benzyl Salicilát - je v množstve esenciálnych olejov (napríklad ylang-ylang)

Limonene - terpén, nachádzajúci sa v množstvo EO (napríklad santal)

Geránium - ďaľší terpén, nachádza v množstve kvetín (napríklad pelargónia)

Linalool - levanduľa, bazalka, ďalšie bylinky

Coumarin - vanilka, tonka

Benzyl Benzoate - obsahuje ju veľké množstvo EO

Citral - v kvetinových a citrusových EO

Citronellol - zase levanduľa, santal a geránium, potom trebárs pomarančový kvet, citrónová tráva

Eugenol - klinčeky, muškátový oriešok

Hexyl Cinnamal - zase škorica (ale aj trebárs peruánsky balzam)

Farnesol - ruža, kvety, živice

Benzyl Alcohol - ruža, hyacint, ylang

Isoeugenol - klinčeky, škorica

Alpha-Isomethyl Ionone - syntetická látka, pridáva sa do rôznych akordov, napríklad kosatcového, fialkového, rôznych kvetinových

Ako to nie je tak, že ten parfém na človeka vysype hromadu alergénov, to je v stopových množstvách a je to prísne testované. Skôr ako keď vyrobíte mliečnu čokoládu s orieškami - niekto je alergický na mlieko, niekto na kakao a niekto na oriešky, ale pre absolútnu väčšinu ľudí je to neškodná cukrovinka. A ak sa v rovnakej továrni vyrába ešte aj niečo so sójou, tak budete mať v tom zozname alergénov pre istotu aj tú sóju.

A ako hovorím, úplne najčastejšie mám skúsenosť, že ľudí dráždi ten alkohol, tam je napriklad riešenie aj ako viktorka_od splavu voňať si oblečenie, lebo ten z oblečenia rýchlo vyprchá a ostatné je v pohode.

Alebo používať z danej línie trebárs telové mlieko.

Offline Mini
příspěvků moje polička 01. června 2025 14:48

viktorka_od splavu no ze jo :)

ale treba v Perfumed Prague mi rikali, ze jedine na obleceni 

Offline Mini
příspěvků moje polička 01. června 2025 14:52

slniecko moc dekuji!

ze zrovna ten Chanel :) 5 pouzivam velmi zridka, protoze tam je to zas jinak - navonim se a ok, ale muzu jen jeden den Pokud zopakuji hned druhy den, udela mi to na stejnych mistech na kuzi vyrazku Takze uplne jina reakce

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 01. června 2025 15:05

Mini práve tá vyrážka alebo podráždená koža môžu súvisieť s expozíciou toho naparfémovaného miesta na slnko, alebo spotenie, alebo ak je človek už aj tak rozdráždený niečím, tak už potom organizmus reaguje rozdráždenejšie aj na iné. 

Ale naozaj netvrdím, že to musí spôsobovať u teba ten etanol, len že to mám skúsenosť, že býva najčastejším kameňom úrazu. U teba to samozrejme môže byť čokoľvek iné.

A na leto na slnko sú super aj tie rôzne telové a vlasové hmly, a to teraz má v ponuke skoro každý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 15:28

Karja koupila sis na vlasy tu masku k18? Která přesně to je?

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 02. června 2025 15:37

Evaeva já jsem měla tuhle https://www.notino.cz/k18/molecular-repair-bezoplachova-vlasova-pece/p-16145969/

Ale ono tady probíhala ještě paralelně diskuze o jiné masce a normálně se mi to všechno pomíchalo dohromady a tvářila jsem se, že ano, ano, to je ona...., tak jestli taky nemyslíš tu druhou:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 15:39

Karjanene, tuhle, měla lepší složení. Díky