Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 03:35

Pavlena Já už se přidala do nějaké FB skupiny, ale ty zkušenosti jsou taky dost rozdílné. Taky se bojím!

Makara No na to léto je to ale právě trochu naprd, to ani nechceš moc make-up....možná to přece jen ještě odložím až po návratu. V tom LLC myslím operuje i ta moje kamarádka. :-)

Offline Tabea
7501 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 07:21

A tohle je prosím co? Noha ruka pusa v nestandardním provedení? Na dlaních, kolenech, ploškách nohou ani v obličeji nic. Jeden aft zevnitř na rtu. Vodnaté puchýře žádné. Tyhle flíčky taky prý nebolí, jen ten na palci trochu občas. Palec mi byl nahlášen včera odpoledne.

Offline Tabea
7501 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 07:38

ha, Ted mě napadlo, že měla vlastně předevčírem první trénink lezení po Vánocích a bylo jich tam málo. Takze si nejspíš odřela prsty na stěně.

edit: beru zpět, prý to měla před lezením. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 22:20

Garfie Já byla na víčkách a doma jsem byla asi 3 dny a to počítám i den operace.  Potom s brýlemi do práce. :-) Vzpomínám na to ráda, krásně se to hojilo a výsledek byl vidět a nezhoršuje se to ani po  letech. Byla jsem tenkrát u doktora Krejči, jak byl v nějakém pořadu v tv. Byla opravdu milý. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 22:28

MP Marge K tomu žlučníku- operaci absolvoval taťka - dostal najednou z ničeho nic záchvat . Nejprve mu to zklidnili a ptali se ho, jestli ho chce odstranit. Je mu 81 let. Taťka do toho šel a vše naprosto ok. Jen jsme se smáli, že říkal, že vlastně až tam si uvědomil, jak je starý, protože doktoři tu operaci kvůli věku zvažovali. A LONI BYLA SESTRA, TA TEDY MĚLA LÉTA KAMENY A a vůbec se jí do toho nechtělo, jen jí tedy vadilo, že jí bývalo zle a to většinou na dovolených. Tam taky proběhlo vše ok, jen tedy má od té doby dráždivý tračník. A je to docela častější, protože já ho mám a jak jsem ve fb skupině stejně postiřžených, tak tam občas lidé napíšou, že se jim to rozjelo po operaci žlučníku. Ne každému nevadí, že se žluč vstřikuje do střev. 

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 04:20

leona mp Tak kdyz to dal vas tatinek, tak bych to mela dat taky!

Ale trochu me znervoznuje ten drazdivy tracnik! Co to je a jak se to projevuje?

Offline leona mp
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 11:52

MP Marge Taťka dal tu operaci levou zadní. :-) Ségra taky, oba měli bolesti tak jeden den, potom už to bylo dobré. Dráždivý tračník- mně přijde, že tím doktoři zalepí pusu, když neumí určit diagnozu. Ale to trávení je strašně složité. Projevuje se to hlavně průjmama a někdy bolestmi břicha. U mě jsou to ranní průjmy, ségra od té operace musí po každém jídle na WC. A někdy bolesti ve střevech. Ale táta je naprosto ok. 

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 16:10

leona mp Hm. Ze bych byla nadsena z toho, ze bych mohla trpet do konce zivota chronickym prujmem, to rict nemuzu.

Offline leona mp
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:02

MP Marge Ono to asi tak moc časté nebude. :-) Vyndat si ho nechejte. Ona prostě asi jiná možnost moc není. 

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 12. ledna 2026 00:17

MP Marge Taky mám kameny, ale nemám žádné potíže, na operaci bych šla, jenom kdyby se to zhoršilo. Když jsem zjistila, že někteří lidé mají po operaci průjmy po každém jídle, tak mám obavy, že by mě to také postihlo. Lidé, kteří byli před operací bez problémů, pak litují, že na operaci šli.

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 01:54

Kitsune No a pak se mam rozhodnout!

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 07. února 2026 12:50

Co vam prosim pomohlo na perioralni dermatidu? Mam uz mesic olezly oblicej, samozrejme nepouzivam zadnou kosmetiku a nelepsi se to. Na koznim jsem byla, doktorka se na mne skoro ani nepodivala a rekla mi ze to je nejspis alergicka reakce a poslala me domu s kortikoidy, imazolem a cus. Nepomohly antihistaminika, zinkova mast, ani to co mi napsala doktorka a ja si myslim, ze to je ta dermatitida. V kvetnu mam svatbu a uprimne bych se toho rada do te doby zbavila. Hlavne teda netusim, jak jsem k tomu prisla, protoze zrovna nepouzivam kvanta kosmetiky, makeup vubec

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 07. února 2026 13:09

monis mně úplně zázračně pomohlo tohle, doporučila tu to kdysi marieu 

https://cannor.cz/product/zazracny-regeneracni-elixir-pletovy-olej-s-cbd/

Mně se to udělalo z roušek za covidu, zkoušela jsem i měsíc úplně bez kosmetiky, dryáky od kožní a nezlepšilo se nic. A tadyhle Zázračný elixír zafungoval okamžitě. 

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 07. února 2026 13:11

Pinot Noir diky za tip

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. února 2026 13:18

monis mne se to ted vylouplo taky. Ale nevim, zda je to dermatitida (a tedy nechat okoli ladem, nemazat nicim) nebo proste lisej z mrazu. Takze taky zkousim vse mozne a zatim je to porad stejne. Jinak ja prave kosmetiky pouzivam asi rok hodne a zbytku obliceje vsechna ta tonika, sera a spf svedci. Poprve mam krasnou plet, tak musim mit aspon lisej kolem pusy na jedne strane . Kortikoidy bych v tvem pripade zatim vynechala. 

Offline 1010
203 příspěvků moje polička 07. února 2026 13:43

monis Mně se to stalo, když jsem koupila jinou zubní pastu, než obvykle používáme, nemohla by to být taky příčina? 

Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 07. února 2026 14:11

1010 monis Zubní pastu bez fluoridu mi kožní radila taky. A koupit si úplně obyčejný jelení lůj. Už mám rok pokoj.

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 07. února 2026 15:31

1010 Jitka77 zmena pasty bylo prvni, co jsem udelala a zatim to nemelo vliv...

Offline monis
1605 příspěvků moje polička 07. února 2026 15:32

Jos jo ja se s tim taky citim uplne "skvele", zitra odjizdim pracovne na veletrh, a to asi vymeknu a neco na to naplacam

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 07. února 2026 20:02

Pinot Noir 

Myslíš, že by to fungovalo i na rty?

V podstatě pořád mne strašně pálí pusa. Rozpraskané rty nemám. Ale suché a pálí.