Co se vám dnes zvláštního zdálo za sny?

15. prosince 2016 12:58
Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 09. října 2024 09:43

Hodně divnej sen. Nakvartýroval se k nám cizí chlap a my, já a dcera, jsme to musely strpět. Něco jako poručník, otčím, vojska Varšavské smlouvy. Přinesl nám jídlo z nějaké indické restaurace, moc vábně to nevypadalo, no co už, jdu mu formálně poděkovat, jsem lepší než on...A on ten on byl Babiš!

Offline Blanka
příspěvků moje polička 09. října 2024 17:58

Včera sme cestovali na Kysuce na hroby .  Pre opravu brala  pod Strečnom, tentoraz obchádzkou  cez Rajeckú dolinu, a  Fačkovské sedlo. Bola to cesta tam a späť krásnou jesennou  prírodou, za ešte slnečného dňa.To farebné lístie, tie rôzné, krásne stromy, tá jasne zelená tráva, upravené polia - taká krása ! V noci sa mi to ešte vrátilo. Teda nie  ako sen - nespala som, dlho do noci neviem zaspať - ale už sa mi nedalo čítať a tak som iba ležala so zatvorenými očami  - a  pred nimi mi prebiehal krásny film z prírody . Sekvencie z toho, čo som cez deň reálne videla sa striedali s tými, ktoré sa mi  akosi vytvárali samé . Bola som celkom pri vedomí a sama som si  určovala, ako dlho sa chcem tou prírodou prechádzať . Keď to v tom „ sne “ išlo už dlho lesom hore do kopcov, povedala som si, - a teraz sa spustím dolu cez lúku, a naozaj už som tade išla,  a predo mnou sa otváral pohľad do údolia a podobne  . Inokedy sa umáram, že neviem zaspať, ale včera mi to ani trochu nevadilo . Akorát, že to opakované nadšene prírodou ma tak nabudilo, že som bola aj dlho po polnoci čerstvá ako rybička .

Offline dzizisketa
8742 příspěvků moje polička 11. října 2024 09:29

Binge-watching Zelenáče na Netflixu se dnes propsal do mých snů, byla jsem zelenáč u LAPD a samozřejmě mě hned první den skoro někdo zastřelil. Děsivé!

Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 24. ledna 2025 22:48

Dva krátké výjevy. V prvním se otevřely dveře do podzemní kobky, zemitě to tam vonělo. Uprostřed na katafalku věc, která mohla kdysi být model města, rozežraný rzí, houbou a plísní natolik, že se rozklad a zánik přeměnil v nový život. Fascinující jemná struktura, dýchající a nepřenosná. Pocit posvátné bázně a současně čehosi materiálně základního.

V druhém jsem viděla starý bytový dům ze zadní strany, s otevřeným světlíkem - kdyby vedle stál druhý stejný, uzavřel by se obdélník. Asi ve výši třetího nebo čtvrtého patra v něm rostl strom. Rozepřel se kořeny do stran a korunou sahal nad střechu, vypadal silný a zdravý. Zespodu se k němu pokoušel vylézt slon. Slon ve světlíku. Taky se zapíral do stran, už skoro chobotem sahal ke kořenům, ale pak uklouzl a pružně spadl dolů. Ještě krátce zatroubil a výjev skončil.

Offline alibi blogger
4193 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 19:31

Jitka77 ten druhý sen je jak obraz od Dalího :)

Offline JankaM
2980 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 19:40

Kupovala jsem v caresse podprsenky a místo paní prodavačky se mi věnoval pan prodavač, včetně úpravy a posouzení v kabince. A ten prodavač byl Filip Blažek za mlada, když měl dlouhé vlasy

Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 23:04

alibi Dalí by se jistě vyřádil na tom, jak se slon během pádu vlnil. Dům měl tlumeně žlutou barvu, klidně si obraz umím představit

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:03

Jitka77Teda to je imaginace! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:30

Já jsem odpoledne dostala od kamarádů rybářů tresku Polak a jelikož mi to dovezli zamrazené i s hlavou, tak jsem v noci ve snu porcovala a vybírala koření. Prostě se mi zdál recept, tak jsem to udělala stejně i tu uzenou sůl jsem použila, co byla ve snu.  

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:41

Já mám novou ptofylaxii na migrénu a kromě toho, že dost tlumí, (když to beru navečer, lépe spím, ale 9 hodin minimálně ), mám z toho strašně živé sny, ale takové akční - někam chodím, plním tam nějaké úkoly, hledám lodě, poklady a nevím co. jeden sen se táhne i přes několik krátkých probuzení. No celkem každonoční kino.

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:34

continuity niečo, čo pracuje so serotonínom?

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 21:59

slniecko ani nie, cinnarizin. 

Zajtra by som si malá zdvojnásobit dávku, tak doufám, že nebudem spát o dalsiu hodinu viac. 

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 16:13

continuity jasné. To nepoznám. Niektoré AD to robia zo začiatku, preto ma to napadlo. Podstatné je, či sa ráno zobudíš oddýchnutá a nie akoby si ten poklad vykopávala osobne.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 17:21

slniecko je to super práve. Len mi vadí, že potrebujem hodne spat. Nemám na to úplne prisposobeny denny režim, aby som vyspavala 9,5 hodiny jak mimino. Snad si zvyknem. 

Offline 711990
18258 příspěvků moje polička 29. ledna 2025 08:30

JankaM chvilku jsem premyslela, v jakym jsem vlakne

Offline JankaM
2980 příspěvků moje polička 29. ledna 2025 09:29

711990 dcera kouká na případy 1.odd, tak jsem jí ho ukazovala, jakej to byl frajer za mlada, tak mi zůstal v hlavě

Offline alibi blogger
4193 příspěvků moje polička 29. ledna 2025 11:12

dneska se mi zdálo o mém milovaném kocourkovi Otíkovi, který už tu s námi není. hrál si a kradl ze stolu jednohubky. v jednu chvíli ho manžel chytil a kocourkovi se odšroubovala hlava. když ji muž natočil nazpět, tak už Otík měl jinou osobnost. a tak tu hlavu pořád odšroubovával a zase vracel a osobnosti se střídaly. já chtěla svého Otíka, a kyž už jsem si myslela, že ho budu mít a příští našroubování mi ho vrátí, probudila jsem se.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 29. ledna 2025 13:14
Offline Marbuša
1364 příspěvků moje polička 29. ledna 2025 13:35

alibi Ou ou.

Offline Marbuša
1364 příspěvků moje polička 29. ledna 2025 13:36

Já už ty detektivky číst nebudu, se mi zdálo, že mě vlastní manžel vraždil.