Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 20:51

Evaeva v kartografech je vyšší míra interakce se spoluhráči, občas musíš svou mapu odevzdat soupeři a ten ti do ní něco načmárá.

Londýn je prakticky sólo hra, pořád si jedeš jen svoje a jen na konci hry porovnáš součet bodů s ostatními.

Edit: vlastně z těch zakreslovacích mám nejradši Stezky tukanu, který sice nemáš ve výběru, ale hodlám ti je vnutit :-)) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2023 20:54

žluťásek

Jo ten prvek v kartografech, co popisuješ, by jí asi vadil. Mně zaujal ten Londýn, ale ještě se rozhoduju (čti byla jsem líná něco objednat )

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 13. prosince 2023 16:46

Mně teď moc zaujalo Medobraní

Jenže už mám na Vánoce všechny dárky zakoupené. Asi to půjde k nějakým narozeninám, budou brzo po Vánocích.

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:54

Na Imagu je za dost neuvěřitelnou cenu komplet Legendy Západu - teď už, koukám, jen na objednávku, ten poslední komplet skladem jsem asi vyžrala já. Ale ještě se k té nabídce hlásí. A komplet Ostrov koček s oběma rozšířeními, kdyby někdo toužil - ten skladem je furt.

Offline viktorka_od splavu
48807 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 15:12

tak jsem na zaklade zdejsiho doporuceni koupila neteri hru draci vejce. nevite prosimvas nekdo jak se to hraje?? dva inzenyri tu studuji navod ve trech jazycich a nic

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 15:17

viktorka_od splavu a čemu přesně tam nerozumíte? Já znám tu větší variantu této hry, ta je velice jednoduchá, můžu kouknout na tuhle variantu, zda se nějak zásadně liší

48807 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 16:51

žluťásek no ja to nestudovala, ale pry - na zacatku mas postavit dracici na domek, nez se zacne hrat. pak "kdyz je dracice na domku, delej A, kdyz neni tak B. no a diamanty brat z hnizda, nebo z hnizda na zem spadle?

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 17:53

viktorka_od splavu já si čtu pravidla z Agátina světa a přijde mi to jasné. V každém kole jeden z vás sundavá kroužky, ostatní sbírají diamanty. Chrlič sundá kroužek, sesypou se diamanty. Když spadne vajíčko, vrátíte ho zpátky. Když během toho spadnou další diamanty, necháte je tam taky spadlé. Maminkou zakryjete jeden otvor. Postupně ostatní hráči sbírají kamínky a umisťují je na karty s amulety. Ten kdo chrlil oheň (sundával kroužek) může jednou během tahu vzít kámen nebo dva a hodit je do truhly, aby si je nemohli vzít ti co aktuálně hrají za dračí děti. To se opakuje dokud chrlič nesundá všechny tři kroužky.

Pak je chrličem další hráč a ostatní jsou zas dračí děti. Postupně se v roli chrliče vystřídají všichni.

Edit: sbíráte kamínky co spadly na zem z té ledové věže. Nejdřív podle barev co potřebujete, pak i bez ohledu na barvu (beru to, co se sice nehodí mně, ale potřebuje to někdo jinej)

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 17:55

Dostala jsem od dcery hru Maria 1., detektivní únikovka. Já jsem hravá, můj muž moc ne, tak tu celé odpoledne ležím v té hře, luštím a hraju. Konečně pořádné Vánoce! :)

Pokud někoho baví únikovky, takhle je super, hraje se v kombinaci s počitačem nebo mobilem, a je fakt dobrá, doporučuju.

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:24

Torrah Tu jsme měli, celkem dobré to bylo.

Taky jsem nějaké únikové a detektivní hry dostala.

A Ptačí říši.

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:42

Sweet Potato já dostala ještě Divočinu severní Ameriky a Detektiv - po stopách zločinu. Jinak děti dostaly taky různé deskovky, máme v rodině novou Sagradu, Ostrov koček, Mláďata Divukraje a Farmu. Tak bude zas co hrát :).

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:43

Sweet Potato ještě jak koukám na tu Ptačí říši - naši mají Na křídlech. To je taky moc pěkná hra.

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:45

Torrah Na křídlech máme i se všemi rozšířeními.

Tohle je oproti tomu jednoduché a rychlé. To se hodí.

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:46

Sweet Potato to určitě, občas se rychlá hra hodí.

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:46

Torrah S Po stopách zložinu jsme strávili několik dlouhých a pěkných večerů.

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:47

Sweet Potato já budu muset sehnat nějakýho parťáka na to, sama to asi nedám a muž na to fakt není. Jako bylo by to fajn se synem a jeho rodinou, ale ti jsou daleko. Tak uvidíme.

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 18:59

Torrah Sama, to je blbý. Mně přišla důležitá i atmosféra, že jsme fakt tým detektivů.

Kamarád pořídil i clipboard a koblihy s dírou.

48807 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 19:01

žluťásek oki dekuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 19:36

žluťásek to si musím uložit, kluci to dostanou zítra 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 19:58

Evaevapozor, těch variant Dračího dechu je víc, já jsem doporučovala tu jednu co znám.

Ta Viktorčina má podobný princip, ale neznám ji a nehrála jsem ji, jen koukám na pravidla teď. Abych vás nějak nezmátla :)