Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 27. listopadu 2025 23:15

Já mám hodně ráda Jaipur (obchodování na trhu, karetní), líbil se mi Smíšený les a Ekosystém (oboje karetní, krásná grafika, podobné téma tvorby krajiny s důrazem na biodiverzitu).

Hodně chválený je Sobek, to jsem ještě nehrála.

Jako cestovní mám asi nejraději zakreslovací hry. Tyhle určitě znáš taky, ale kdyby náhodou, tak Stezky tukanů jednodušší, Kartografové jako náročnější, z Papírového doupěte se mi občas vaří mozek (ale stejně vyhraju, haha)

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 27. listopadu 2025 23:24

Sweet Potato není to úplně deskovka, ale můžu doporučit Klask:

Klask

Offline eM
1710 příspěvků moje polička 27. listopadu 2025 23:54

Sweet Potato Trocha strategie a intrik ve hře Watergate. Jeden hraje za Nixona, druhy za novináře.

Nebo kooperativka Sky team. Jako pilot a kopilot navádíte letadlo na přistání a nesmíte narazit do jiného nebo se rozmáznout o plochu.

A díky žluťásek za tipy - většinu neznám a prozkoumám. Těším se na vánoční prázdniny, bude čas na hraní ;).

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 08:45

Díky, prozkoumám

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 08:16

Tak mě napadlo, že bych mužské části rodiny koupila Kingdom Come. Já se v tom vůbec nevyznám, je nutné předtím znát a hrát jedničku?

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 08:37
Reakce na brrr:

Tak mě napadlo, že bych mužské části rodiny koupila Kingdom Come. Já se v tom vůbec nevyznám, je nutné předtím znát a hrát jedničku?

​Manžel tvrdí, že úplně klidně. Všechno, co by se mohli dozvědět z 1 je ve dvojce znovu vysvětleno.

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 09:16

Archivářka Dík.

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 15. prosince 2025 07:39

brrr já teď hraju jedničku a co vím, tak ve dvojce jakoby začínáš od nuly. Ale nějak jsem se zasekla a už dlouho jsem nepařila. Můj problém dokončovat věci se asi vztahuje i na paření

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 15. prosince 2025 08:48

Mulen vydrž, určitě to za to stojí! Nehraju, ale muž je závislák. V jedničce Kingdom come ho můžete i potkat (a případně zabít ). Nechal si tenkrát jako mnoho jiných naskenovat ksicht a je použitý na několik postav. Mnich 

Nejblíž jsem té hře byla, když mě po dohrání jedničky tahal kolem Ratají a vykřikoval - tady, tady byla stodola, teď to bude do kopce a bude tam smírčí kříž.

Dvojku má samozřejmě dohranou, ale výlet do Kutné Hory nás teprve čeká.

Offline Mulen
4908 příspěvků moje polička 15. prosince 2025 08:55

Archivářka husty, to jsem nevedela, ze to slo, budu si na nej davat pozor!Ja navíc můžu pařit,  když me syn pusti na svůj počítač. No nekdy se chut a moznost nepotka.