Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:46

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:47

Včera jsem mluvila dlouho naší ukrajinskou kolegyní. Říkala, že její rodina bydlí daleko od konfliktu, ale že synové jejich kamarádek už museli (někteří) narukovat. Často kluci staří jako moje dítě. Nevěřila bych, že se to může opakovat v tomhle století a takový kousek od nás. Ona má strach, že bude chtít jít manžel a syn pomoct. 

Offline mirajo
2595 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:22
Reakce na Jos:

continuity Minimalne Karas ve sve knize pise, ze jen na cviceni pred par lety nekde na Sibiri vyvezli asi 1,5mil vojaku. Kolik jich je na UK odhadem, mas lepsi informovanost?

​Možná něco málo tady...https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozestaveni-ruske-armady-mapa/r~cb76044c8e5511ec9136ac1f6b220ee8/

Online barbucha blogger
34975 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:34
Reakce na continuity:

Jos sankce z roku 2014 pripravili Rusko o 30% HDP. Jestli se opravdu odhodlame k zásadním věcem,jako je vypnout plyn a Swift, tak to bude pro jejich ekonomiku zničující. 

Ale nesmí nám vadit, že si tolik nezatopime. 

​To je to nejmenší! Včera jsem zahlídla německou ministryni zahraničí, jejíž projev končil tím že se s tím (vypnutím) budeme muset srovnat, anžto "svoboda nemá žádnou cenovku"!

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:41

Jos tady něco, jenže různé zdroje se významně liší. 

Já spíš vycházím z toho,co říkali různí analytici. 

Online barbucha blogger
34975 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:45

Ráno milostpán pustil televizi, takže jsem - po chvíli poslechu toho kágébáckýho kripla - odcházela do práce vzteky bez sebe.

Tvl "vymýtit fašismus na Ukrajině"!!! Co si to dovoluje?! A toho vyhrožování... mužici zkurvený, ty prostě nikdy jiný nebudou. Nemaj co žrát a jediný co znaj je válka (jo, vzpomínky na druhou světovou resp. slavné vítězství dneska ráno included, samozřejmě).

Chudáci Ukrajinci. Věřím, že Pobaltí už teď jektá zubama... 

To jsem věru žádostivá, co k tomu řekne lánskej důchodce. Kde zůstala ta blamáž CIA? Jestlipak si troufne kamaráda zkritizovat? Tady mu připravoval půdu a zastával se ho tak poctivě, že by mu slušel nějakej pěknej paragraf... 

A ta ruská pátá kolona tady na internetu, hnus fialovej! Já ty lidi začnu nahlašovat za podněcování k válce. To jsou ještě větší svině než mužici, ti to dělaj částečně z hladu a zoufalství (a jistě doufaj, že si na Ukrajině ukradnou něco k jídlu)... kdežto tihle čecháčci by zasloužili štandopede jednosměrnou jízdenku do Moskvy (kromě rány pěstí samozřejmě).

Online barbucha blogger
34975 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:48

continuity 

Může mi někdo říct, jak - vzhledem k tý tabulce a vůbec všeobecně známý velikosti a síle obou států - jak ten kripl může tvrdit, že ho napadli?! Že chtěj zničit Rusko?!

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:48
Reakce na barbucha:

​To je to nejmenší! Včera jsem zahlídla německou ministryni zahraničí, jejíž projev končil tím že se s tím (vypnutím) budeme muset srovnat, anžto "svoboda nemá žádnou cenovku"!

Nemá a mít v bytě zimu je vlastně sranda oproti díře od granátu. 

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:53

barbucha takřečený kripl totiž srovnává vojenskou sílu svoji a NATO. 

Offline 999
19400 příspěvků moje polička 24. února 2022 10:54

Mně dneska přišel jeden můj student, Ukrajinec, ráno ubrečenej. Kdykoliv se na něj podívám, svírá se mi srdce. Dvoumetrovej dospělej chlap tady sedí jak hromádka neštěstí. Je to hrozná bezmoc.

Offline OliveOyl
1954 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:03

?!?!?

slyším dobře? Zeman řek, že se mýlil? 
edit: to muvil Nývlt, to není jinak možný

Online barbucha blogger
34975 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:04
Reakce na continuity:

barbucha takřečený kripl totiž srovnává vojenskou sílu svoji a NATO. 

​Ježišmarja ale Ukrajina v NATO neni, dyk původně mu o to šlo, aby tam ani nikdy nebyla... tak jak ho může ohrožovat přes NATO? A že se "bojí o životy rusáků na Ukrajině", to s tím už přece vůbec nemá nic společnýho. Trošku si protiřečí.  No ne že by mě to překvapilo, tomu kriplovi je každej argument dobrej. Lepší ho neposlouchat, výsledek bude tak jako tak stejnej.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:07

OliveOyl normálně statnický projev, dalo by se říct. 

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:08

OliveOyl Pět minut po dvanácté, ale aspoň tak. 

Offline Pinot Noir
29254 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:08

continuity jo, tentokrát jsem se za něj nestyděla.

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:09

OliveOyl Překvapil v dobrém, asi si uvědomil, že siuace je velmi vážná a není čas na politické hry.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:09

continuity jo? To mi odlehlo, nemela jsem odvahu to poslouchat online

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:09

barbucha To je tak strašně povědomé. Hitler se taky bál o životy Němců u nás.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:10

moora Dobrý to bylo. Až na drobné rýpnutíčko do zásahů v Jugoslávii a na východě.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 24. února 2022 11:12

Ještě si teda mohl odpustit to o nevyhlášení války.