Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14113 příspěvků moje polička 24. února 2022 07:41

Liesel bojím se, co předvede...

Offline OliveOyl
1954 příspěvků moje polička 24. února 2022 07:53

Liesel to zas bude v alejích nablito

chvíli mi trvalo, než mi došlo, že ty otazníky tam naskočili místo obrázků/smajlů. Jsem si říkala, tak už i Ovčáček pochybuje?!

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 24. února 2022 08:04

Lamicka já taky

OliveOyl bylo to zkopírováno z iRohlasu, jinak otazníky sedí

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 08:15

Je to strašné

Ale hrozně moc Ukrajincům držím palce. Furt je naděje.

Offline Marbuša
1364 příspěvků moje polička 24. února 2022 08:16

Já teda nejsem rozhodnutá, jestli bych jako prezidenta volila Pavla, ale teď by se nám dost hodil místo našeho "vrchního velitele" v pyžamu. 

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 24. února 2022 08:37

Lamicka Tak on ví, že se Putlera otevřené zastat nemůže. Pronese pár canců, zrelativizuje.

Mám v 11 poradu, tak doufám, že sem hodíte výtah.

Offline Lamicka
14113 příspěvků moje polička 24. února 2022 08:42

No a s dcerou chodi do tridy 3 ruske deti. Prisly tam po vypovezeni zamestnancu ruske ambasady z CR, hned po jejich odchodu nasledovalo zavreni ruske skoly a ten zbytek presel do statnich skol. Neuci se, nespolupracuji, jsou drzi na ucitelky. Deti se ted uci o udalostech 1968, pry vykrikuji, ze nas Rusko osvobodilo a ze to nebylo jak rika ucitelka. Ta ruska propaganda se nese z rodicu na deti a ja vidim na dceri, jak ziskava pomalu averzi vuci Rusku, sama od sebe. Je to hrozne zvlastni. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. února 2022 08:43

continuity Je mi jich strasne lito, zustali sami. Vsichni, co tu jsme, se musime pripravit, ze spousta lidi bude utikat k nam. A pomoci. Marbuša 
Souhlas, snad to tak uvidi i vetsina lidi. Nikdy bych necekala, ze budu volat po vojakovi v cele statu. 

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:05

Sweet Potato prosím ta, slovenske nko včera vydalo prehľad slovenských a ukrajinskych nadácii, nie je niečo tak aj na českom?

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:07

Josted jsem psala Segre, nezůstali sami, rozhodně ne. NATO jim dodalo špičkove obranné systémy, monitorují vzdušný prostor. To není vůbec málo vědět o každém Ruskem ledadlu a raketě, které se odlepí od země. 

Mají tam poradce, státy NATO nemůžou/nechtějí se do toho zaplétat, ale UA není rozhodně osamocená. 

Ale uz je tady výzva na aktivaci clanku4 - členský štát v ohrození. 

Offline brrr
12075 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:11

continuity Ale ta aktivace je kvůli Lotyšsku, ne kvůli Ukrajině.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:17

brrr návrh může podat jen členský stát. Jaké důvody k tomu Lotyše vedly nemám načteno, nicméně souvislost s aktuálním vývojem se dá předpokládat. Bělorusko se už otevřeně přidalo k Rusku. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. února 2022 09:21

continuity To nepopiram, ale nemuze to stacit. Zeme je obklicena skoro ze vsech stran. Nevim, ale prijde mi, ze UK z toho nemuze vyjit dobre. I kdyby se mesice dokazali branit, Rusko bude posilat dalsi a dalsi jednotky. Takze se valka jen potahne. Co ty sankce? Maji sanci mit dostatecnou udernost? 

Online Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:25

continuity Zatím jsem nikde nic nenašla. Člověk v tísni pomáhá Jkrajině už od r.2014. 
Skaut se ozval okamžitě s nabídkou pomoci.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:32

Jos obsadit a udržet zemi, kde je obyvatelstvo odhodlaně vzdorovat není tak jednoduché. Pavel říkal, že útočník potřebuje 2-3 násobnou prevahu.  Rusko už svoji pravidelnou armádu na UA vyslalo, o moc víc než už je tam, nemají. Rozhodně ne nekolinasobek. NATO může na UA lifrovat vojenskou techniku ještě dlouho. 

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:34

Toto je teď důležité.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 09:36

Jos sankce z roku 2014 pripravili Rusko o 30% HDP. Jestli se opravdu odhodlame k zásadním věcem,jako je vypnout plyn a Swift, tak to bude pro jejich ekonomiku zničující. 

Ale nesmí nám vadit, že si tolik nezatopime. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. února 2022 09:46

continuity Se sankcemi souhlas, bude to bolet i nas, ale je to nutnost. Jinak jsem predpokladala, ze Rusko ma v aktivni sluzbe miliony vojaku. Minimalne Karas ve sve knize pise, ze jen na cviceni pred par lety nekde na Sibiri vyvezli asi 1,5mil vojaku. Kolik jich je na UK odhadem, mas lepsi informovanost?