Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Krehutka blogger
3525 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:16

continuity teď jsem na to narazila v článku bbc, kde rozebirali důvody útoku (clanek

In President Putin's eyes, the West promised back in 1990 that Nato would expand "not an inch to the east" but did so anyway.

That was before the collapse of the Soviet Union, however, so the promise made to then Soviet President Mikhail Gorbachev only referred to East Germany in the context of a reunified Germany.

Mr Gorbachev said later "the topic of Nato expansion was never discussed" at the time.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:40

Krehutka já jsem ti někam odpovídala na ty jaderné zbraně a nemůžu to najít?

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:42

continuity Do Přiznání.

Krehutka ten jeho ranní projev. Toto tvrzení se vezmeš vykládá jako hrozba jaderným úderem.

Ať se kdokoli pokusí nám překážet a tím spíše vytvářet hrozby pro nás a náš lid, všichni tito musejí vědět, že naše odpověď bude okamžitá a povede k důsledkům, se kterými jste se dosud ve své historii nesetkali. Jsme připraveni na jakýkoli vývoj událostí. Všechna rozhodnutí jsou přijata. Doufám, že mě vyslyšíte.“

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:43

continuity A je to tak strašně strašný, nepředstavitelný

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:49

No do prdele:

Zelenskyj teď: Pokud dnes nepomůžete Ukrajině, zítra zaťuká válka na vaše dveře.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:53

V Petrohradu protiválečnej protest. TW @nexta_tv

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 16:55

Hodinu stará mapa, bez záruky.

Offline Krehutka blogger
3525 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:02
Reakce na continuity:

No do prdele:

​No má pravdu. Politiku appeasementu jsme vedli od 2014 a kam nás to dostalo. Od rána přemýšlím, jestli jsou sankce dostatečnou odpovědí a bohužel mi z toho vychází, že ne. Toto není útok jen na Ukrainu, to je útok v podstatě na všechny poválečné hodnoty a jistoty, které společnost vybudovala a o které se opíráme. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:03

Šéf Bellingcat právě teď na Twitteru: Ukrainian government sources tell me 18 Il-76 planes have left Pskov direction Kyiv, will arrive in about an hour. The only plausible goal would be to capture and subordinate Kyiv (and install a puppet government) *today*. While the world is watching and doing almost nothing.

tvl....

Offline Mohučanka
7305 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:04
Reakce na Renusatko:

Lamicka Zajímavé je, že ona se označuje pořád za občanku Ukrajiny. Opravdu to hodně vždycky zdůrazňovala, i dnes. Překvapilo mě to. Člověk jí ráno vyjádří podporu a ona odepíše, že je ráda, že chce, aby se to povedlo a nacisté byli z Ukrajiny vyhnáni a že jim potom bude dobře. 

​Ta "národnostní" situace je na Ukrajině strašně složitá. Už v carském Rusku a pak v SSSR probíhalo (násilné) přesouvání velkých skupin obyvatel, čímž docházelo kromě jiného k mísení jazyků. Vznikl například speciální jazyk smíchaný z ukrajinštiny a ruštiny, kterým se mluví například právě v oblastech kolem rusko-ukrajinske hranice. Zhruba se dá říct, že jazyk (nebo světonázor) tam s národností nesouvisí.

Jiným příkladem je právě Krym a jižní Ukrajina, setkala jsem se s holkou, jejíž prarodiče byli po válce přesídleni že středního Ruska do Chersonu (dnes jih Ukrajiny) a ona, ačkoli 2. generace a mladší než já, neuměla pořádně ukrajinsky a považovala se za Rusku, ačkoli státní příslušnost měla ukrajinskou. V Sevastopoli mi dokonce jedna paní řekla, že není ani Ruska, ani Ukrajinka, ale že je prostě "ze Sevastopole".

S těmi nacisty to vychází ze zkušenosti z války, ale o tom nevím téměř nic.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:33

Ano, zkušenosti s nacisty samozřejmě mají z první ruky, když několik let byli spřáhnutí skrz pakt Ribbentrop–Molotov.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:46

Offline 711990
18258 příspěvků moje polička 24. února 2022 17:53

Karoleena tvl...

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 24. února 2022 18:36

Ano, Rusko potira fasisticky stat, jehoz prezident je Zid. Co na to rict.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 24. února 2022 19:36

Malinké odlehčení. Drábová.

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 24. února 2022 21:12

Vskutku, není nad konzistenci názorů, to miluju. 

Tak na jedný straně největší a nejlepší země a národ světa, kterýžto vyhrály světovou válku a celýmu světu přinesly kýžený mír, prakticky osvoboditelé celýho lidstva. K tomu nejlepší zřízení, kde se každej má jak prase v žitě. Z toho doteď žijou a každej mužik s tím souhlasí a bude to proklamovat dokud mu bude dech stačit.

A na druhý straně je jako ohrožuje země, která má víc jak třikrát míň lidí, o rozloze ani nemluvě?  Bojim bojim?

Stejně tak jako je ohrožovalo Finsko kdysi, že jo. Nebo my v ´68. Tvl do huby si mužik nevidí. A vsadim se, že ho ohrožujou i další, ještě menší.

S takovým pronárodem nelze diskutovat...

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 24. února 2022 21:20
Reakce na Kokoska:

Ano, Rusko potira fasisticky stat, jehoz prezident je Zid. Co na to rict.

​Tenhle bolševickej slovník mě přivádí k nepříčetnosti.

Jako dřív byli chuligáni, pak kverulanti... tak dneska jsme oprášili fašisty. Se poseru. Všechno potomci lidí, co zařvali/přišli o domovy a o rodiny právě kvůli fašistům (když ne kvůli bolševikovi). Těm se to musí zvlášť dobře poslouchat!

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. února 2022 21:25

Sweet Potato teda jako Drábová