Hučák

09. ledna 2024 13:49
Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 17. května 2024 12:17

stes no, je to fakt divný. I teď to párkrát bylo slyšet, že když už je teplo. Když bude známek zdroj, existuje mnoho způsobů řešení, st už na straně původce, nebo na moji. Ale když nevím odkud to jde, nevyřeší se nic.

Offline stes
8795 příspěvků moje polička 17. května 2024 12:23

Lama_z_Lana no přesně, jen vůbec nevím,jak se ti to povede vystopovat

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 11. července 2024 12:05

Tak přidám další indicie do záhady

Po relativně klidné delší době bez hluku se mi cca 3 dny zpět hučák vrátil. Dneska ráno jsme měli naplánovanou odstávku leketřiny, což sem si říkala bude super příležitost odhalit možného viníka v podobě nějakého elektrického zařízení u sousedů. No, hučení neustalo. Co je ale zajímavý. Na střeše máme vysílač od místního operátora, ke kterému byla kvůli té odstávce zavedena šňůra od malého dieslového generátoru, kterej byl umístěněj na dvorku ve vnitrobloku. O tom generátoru jsem vlastně nevěděla do chvíle, než jsem otevřela dveře na chodbu, ale v bytě jsem to prakticky nepostřehla. Takže jsem si říkala, že pokud je ten zdroj fakt někde vně, muselo by to někdě "vibrovat jako kráva", abych to slyšela tak intenzivně, jak to na bytě slýchám. Ale chápu, infrazvuk může bejt sviňa, šíření zdivem atd. Hmm. Příští týden budu řešit se zástupcem sousedního SVJ plot mezi barákama, tak se skusím poprosit, jestli by mě vzal k nim na půdu, co přímo sousedí s mojí ložnicí (nevím teda co by tam mohlo být abych se to šířilo přes střechu a tolik pokojů a všude to bylo slyšet stejně intezivně). 

Konec hlášení

Offline rysamona
1087 příspěvků moje polička 11. července 2024 13:13

No jestli to hucelo i přes odstávku elektřiny tak padá tepelné čerpadlo. Na to jsem tedy sazela nejvíc.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 11. července 2024 13:19

Lama_z_Lana

teď tady přemýšlím, co by to mohlo způsobovat a není to na elektřinu. Moc ti přeju, abys to odhalila, je to teda nepříjemný a napínavý.

Offline continuity
41411 příspěvků moje polička 11. července 2024 13:20

Lama_z_Lananám dost intenzivně doma hučí pruvan pod zavřenými dvěřmi. 

Offline Candance
5602 příspěvků moje polička 11. července 2024 13:55

Lama_z_Lana v praci mi huci odtah z jedne mistnosti pres zasuvku v druhe. Musim tam mit rozdvojku.

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 11. července 2024 13:58

continuity já bych si tak přála, aby to byla nějaká taková blbost

No co mě dlouhodobě nejde do hlavy, že to hučení nemá gradient. Je to buď intenzivní (všude v bytě stejně), nebo nic (okno, balkon, chodba domu). 

Ale já na to kur*a jednou přijdu

Offline continuity
41411 příspěvků moje polička 11. července 2024 15:42

Lama_z_Lana to jsou tyhle průvany vždy. 

Offline letfenixa
10693 příspěvků moje polička 15. prosince 2024 21:10

Lama_z_Lana aká je aktuálna situácia?

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 15. prosince 2024 21:34

letfenixa tyjo...letos je zatím podezřelý klid bud se něco změnilo, nebo jsem si zvykla nebo nevim, nebo možná tím že mám nového nepřítele=lednici

Ale jako přes den den neslyším nic, v noci spím bez špuntů, ráno občas trochu, ale úplně minimum. Když to tak bude nafurt, budu spokojená

Offline letfenixa
10693 příspěvků moje polička 15. prosince 2024 22:01
Offline continuity
41411 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 17:16

Ha, tak nám cca měsíc něco vrže v ložnici, nepravidelně a hlavně v noci, takže se to fakt blbě hledá. Muž nemůže spát a mě budí. 

Jediné dobré je, ze to slyší i soused nad námi a i naše děti, takže alespoň víme, že nám z toho všeho nehráblo.

Offline Candance
5602 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:22

continuityja jsem takto jednou byla uz silena, ze mame cervotoce v posteli. Byla to elektricka zasuvka.

Nemate nekde nejakeho brouka?

Online SunEclipse
3380 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:46

continuity a neni to slyset, kdyz je vetrno? Mne takhle za vetru vrze balkonova delici zastena.

Offline Pinot Noir
29248 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 19:47

continuity nám ve větru vrže celý dům.

Ale to asi nebude ten případ.