Kan ne. kazda jednotka má svůj elektrické/plynovej kotel.
Hučák
Lama_z_Lana zkusila jsi to nekdy nejak nahrat?
Lama_z_Lana Nám teď vyprávěla kolegyně, že mají nový kondenzační kotel a dělá strašnej zvuk a je z něj na prášky taky. Náš soused má tepelný čerpadlo a jak se sepne, tak mám pocit, že stojím u jezu Jihlavy, domů mi to teda ten zvuk nejde.
Candancenezkoušela. Ale mám obavu, že telefon mi o nevezme. Zkusím v noci.
Lama_z_Lana My mame kondenzacni kotel a nekdy to rozvibruje celej barak. Dela to jen obcas, ne vzdycky
Lama_z_Lana nenin nejaka aplikace na zvukovou lupu?
Pohledam
Hmm..další záznam do deníku.
Už druhý den je klid. Přemýšlím, co je jinak. Nemrzne ![]()
Hmm..tak pořád máme ticho. Ale jako opravdový ticho, ne jako v "lepší dny", kdy jsem to přes den neregistrovala a v noci slyšela slabě.
No co z toho ale jeden může získat za informaci. Chtělo by se mi říct, že vyloučíme zdroj jako "silnice", ale otázka je, jestli to není tím, že už nemrzne a to dunění se tak nenese. Ale slabě jsem to slyšela i na podzim, kdy ještě nemrzlo.
Každopádně těch noci absolutního ticha ![]()
Druhá věc, nad kterou poslední dobou přemýšlím, je zdroj ve sklepě. V některých hodně blbyvh dnesch jsem měla pocit, že to slyším i tam. Ve sklepě krom trubek od vody a plynu je vlastně jedna věc. Jsou tam trubky (horkovod?) z Opatovic, který my teda nevyužíváme (každá jednotka má kotel a bojler) ale ty trubky prochází bytem do sousedního domu. No a já právě mám hlavně tu ložnici v místě, kde ty domy sousedí, takže že by mohly trubky rezonovat třeba v blbě izolovaný díře ve zdi a mně se to nešlo 4 patra nahoru?
sorry za termity, já nejsem stavař a prd tomu rozumím. Na podzim se bude dělat u nás v baráku rekonstrukce sklepů, takze pokud bylo tím, je tu možná i šance třeba nějak zasáhnout. Ale proč by to najednou úplně přestalo? Dívala jsem na stránky Opatovic, žádná odstávka tady u nás není.
Jako je mi to fakt velmi záhadný.
Lama_z_Lana co si pamatuju, ze školy, tak v mrazu se zvuk šíří jinak.
Evaeva Ale na podzim ještě nemrzlo a slyšela to Lama_z_Lana taky. Záhada to je.
Provádím ještě jeden experiment, ale ten vyžaduje delší pozorování ![]()
Aby aspoň zas chvíli mrzlo a mohla jsem to ověřit za všech podmínek ![]()
Lama_z_Lana nejaka nova pozorovani?
CandanceHmm...dneska nic moc ![]()
Prší s fouká.
Můj tip na to, že by to mohlo souviset s těma horkovodama a mrazem se asi neprokazal, protože když jsem šla do sklepa, tak tam nic.
Začínám ztrácet naději, že to má nějaký jiný řešení, než si na to zvyknout.
Lama_z_Lana no ale z tech horkovodu, se to může ze nest konstrukci domu nebo tim kominem
Candancezkusím to prozkoumat na podzim, až se budou předělávat sklepy, teď k tomu nemám nejlepší přístup.
Jen si semodložím takový postřeh. Teď to bylo dloouho v pohodě, ale o víkendu to teda pěkně hučí. Ale co je divný, že když si dám špunt do levýho ucha, tak nic neslyším, ale s pravým to nefunguje. Magor ![]()
Lama_z_Lana ale prosimtě, žádný magor nejsi, jenom líp slyšíš na jedno ucho...![]()
Lama_z_Lana No a co si zajít na ORL na vyšetření audiometrie. Já teda nevím, jak se řeší, když tam problém je, protože jsem na tom byla nedávávno a závěr byl že dobrý, ani nevím, proč mě posílala. Jen třeba zjistí, že opravdu slyšíš nějaké tóny, které ostatní ne a možná to i má řešení.
Renusatko asi bych se tam měla dohrabat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“