Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 10:59

Pinot Noir My taky ne, jen třeba něco donesu na návštěvu nebo když mám pocit, že ,,dlužím,,:-D. Ale to jsou drobnosti. 

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:08

Karja když jdeme na návštěvu, něco beru, ale blbosti typu bublifuk nebo šumivou kouli do koupele. Ale Vánoce neřešíme naštěstí. Ty čtyři páry, se kterými se setkáváme pravidelně, to je deset dětí!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:47
Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:46

Děti se mi tady samy odplenkovavaj. Teda malamala za asistence velkýmaly. ,,Ee,, ,,Ty chceš kadit, no tak to musíš na nočník, pojď do koupelny, já ti sundám plinku, takhle si sedni, tohle ti podrzim,, ,,Máš tam bobka? Nemáš, tak to musíš ještě, pak zavoláme mamku,,. Jako sice mám už za půlden čtyři body k vyprání ale bavím se. Myslela jsem, že to nechám na léto, ale velkamala me nějak předběhla. 

Offline Gatita
8428 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:46

betseyPinot Noir Karja myslím, že to máte rozumně zavedené, to si držte:) U nás je to trochu paradox, protože v rodině si mezi dospělými dárky zpravidla nedáváme, a vlastním dětem nadělujeme s rozmyslem. Ale nejvíc se mořím právě s těmi dárky pro děti známých, protože nevím, jestli se jim za těch pár měsíců nezměnily zájmy a jestli tu věc už doma nemají, já moc nemám ráda ty neadresné dárky, které se pak někde nepovšimnuty válejí. Nikdo mě nenutí, ale asi se 2-3 kamarádkami/známými jsme si to kdysi takto mezi sebou zavedli,v prvotním nadšení z toho, že máme děti a že je komu dělat radost, ale to jsme netušili, že budeme tak plodní a těch dětí je najednou celý houf

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:54

Já bych potrebovala poradit nějakou zábavu na ven do tohodle počasí. Holky mi nikde moc chodit nechtěj a ani není kde, vždycky je vyzenu alespoň na zahradu. S velkoumalou jsem to nemusela řešit vůbec, ta si vždycky tak pobihala okolo a nebo jsem já vozila kocarek a ona svůj, ale teď se tak jako nudej a že by hrabaly klackem v zemi půl hodiny na to je moc neužije  Mají treba tenhle stanek, ale není vsespasnej, ony jsou ještě malé aby si to tam třeba nějak organizovaky a tak, potřebuji nějaké nápady nebo aktivity, které jim nejlíp představím a pak se nebudu účastnit. Samozřejmě je nejlepší takhle pro ty děti když se na zahradě pracuje, ale to my teda moc neděláme:-D 

Offline rysamona
1087 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:55

Karja To je tak roztomilý. Máš úžasný holky 

Offline letfenixa
10694 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:58

Karja sú fakt roztomilé

A neporadim, lebo syna to polhodinove strachanie patykom do blata našťastie baví.

Často nad tým premýšľam, aké je to fajn, kým ho bavia obyčajnosti.

Offline letfenixa
10694 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:01

A prosím vás, my máme dnes riaditeľske voľno, takže som to zatajila pred synom, keďže chodí konečne do škôlky (teda som mu povedala, že od pol 12 je odstávka elektriny a prídem poňho na obed, a tá odstávka je od rána), takže som vysala, umyla podlahy, čosi odpratala a bola v pár obchodoch v kľude a už mám Vianoce vybavené

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:02

letfenixa Jj, jako ono to často baví kluky, synovec ten si taky tak furt něco kutí s blbostma, hrabe, vymyslí věci z ruznyho materiálu. Teď jak je hnusné a zima tak to chce něco trochu pohybovyho, houpačky jsou sundane a na písek to už teda taky není! 

Offline Ginger
1209 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:05

Karja usporadej rodinny adventni trh. Ted se zabavi vyzdobou stanku a vyrobou veci na ten trh. Urcite se zapoji i ostatni deti z rodiny. Pak si to vsichni uzijete se svarakem.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:06

Karja moju strašne baví hra na schovávacku, to by ich nebavilo? 

Offline DruI
5348 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:09

Karja Co takhle přenášet něco z místa na místo, hrabat listí, skládat dřevo... No prostě na ně přehodit úklid zahrady ;o)

Offline Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:30

Karja sundané houpačky? To je co za nápad? To je přece celoroční zábava! . Starší je ve školce celý den, takže chodím ven jen s malým a jeho zábavu teda nedoporučuji - procházíme ulicemi a on klepe na všechny cedule s názvem ulic a na všechny ty modré a červené cedulky s číslem popisným a orientačním. Na žádnou z nich samozřejmě nedosáhne a některé jsou i přes dva metry vysoko, takže pro mě pěkná posilovna. Už ho to drží tak dva týdny, takže už nás znají celé Kbely. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:43

Karja já bych skoro řekla že by ten stánek potřeboval trošku zvelebit a pomalovat jen teda nevím jak ty voděodolné barvy dostaneš z holek dolů.

Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:03

Prosím, kdo máte dcery - máte zkušenost s peckovými náušnicemi pro batole? Malá bude mít 10 měsíců, má klasické visící náušničky. Už nekolikrát se nám za něco zachytla, poslední dobou čím dál častěji. Chtěla jsem jí koupit peckové, ale ve zlatnictví mě dnes prodavačka znejistěla. Že ty peckove buď píchají tím koncem do hlavy a nebo že by se mohly odšroubovat a ona je vdechnout  Nemáte zkušenost?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:07

MPLee ja som malej dávala nastrelovat náušnice v šiestich mesiacoch u kozmeticky a tie peckove. Úspešne ich nosila asi do dvoch rokov, kedy som ich vymenila za visiace. Nemala som s nimi žiadny problém, a vôbec mi nenapadlo, že sú nebezpečné. Chcela som to urobiť tak aj pri Klare, teraz si ma zneistila

Ja mam práve problém s tými visiacimi, presne, že sa zachytáva o niečo 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:36

MPLee betsey 

Ty nastřelovací naušnice mají jakoby zámeček, ta puzetka (říká se tomu tak?) jde sundat jen hrozně těžko, opravdu silou. Připadá mi nemožné, řekněme tedy téměř nemožné, aby to dítě samo sundalo a vdechlo. Dcera má nastřelovací už dva roky a jednou se nám stalo, že se mi naušnice zachytila za prsten, ona škubla hlavou a vytrhla si ji. Ten zámeček to pustil, ale bylo to trochu krvavé a bylo to s křikem. prostě si myslím, že to dítě nesundá, aniž by si toho někdo všimnul. Zároveň to drží na místě, nejde to na tom uchu zmáčknout víc nebo míň jako u mých naušnic, tak to pak ani nepíchá, ten hrot je trochu schovaný. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:47

dynda aha, diky za objasnenie. 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:51

betsey 

Není to zlato sni stříbro, ale považuju to za docela bezpečné. Sama jsem je dost let tahala jako pátou nebo kolikátou naušnici.