Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 09. února 2026 09:36

jerry No tak ta je hustá!!! 

Já jsem četla s jedním z těch reprezentatnů rozhovor a říkal tam, že ho adoptovala Francouzská rodina, takže lyžuje tam. Na Haiti byl poprvé navštívit původní rodinu až v patnácti. A pořád žije ve Francii. 

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 09. února 2026 09:47

A mě dneska hodně rozesmál článek o japonské princezně Akiko, sestřenici (přes koleno) současného císaře. Vypadá moc sympaticky a napsala knihu o svém životě, ve které popisuje třeba jak chtěla navštívit manga čítárnu, kam se ale potřebujete předem registrovat, jenomže registrace po vás chce křestní jméno a příjmení. A ona má jen křestní.

Nebo jak se vždy snažila cestovat low cost, jenomže s diplomatickým pasem byl s japonskými aerolinkami vždycky problém a musela do kanceláře vysvětlovat, že ano, oravdu s nimi chce letět.

A pak tak vtipně podávala, že když jí vyšla první kniha (vydala tuším dvě nebo tři), tak s ní vydavatelství nechtělo udělat žádnou autogramiádu nebo setkání, protože se to prý pro její postavení nehodí, tak chodila číhat do knihkupectví a jednou když viděla nějakou starší paní, jak si prohlíží její knihu, tak k ní přiskočila a vnucovala se, že je autor...nebohá paní byla celá vyděšená a prý "asi je nevhodné požádat princeznu o autogram do knihy?" A princezna okamžitě celá šťastná vytáhla z kapsy tužku, protože přesně na to celou dobu čekala!

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 09. února 2026 15:43

Garfie Sleduji na instagramu jednoho Japonce, včera o ní mluvil ve videu  https://www.instagram.com/p/DUfzd19EiI-/

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 09. února 2026 16:03

Kitsune Ten je spravnej

Offline RoSa
9908 příspěvků moje polička 09. února 2026 16:08
Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 09. února 2026 18:14

Garfie Když zmiňuješ ta manga, česky teď vychází komiks japonského autora o husitských válkách, je to celá série. Prý výtečné. Vydává Argo pod názvem Dívčí válka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2026 19:30
Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 09. února 2026 21:46

Kitsune Toho znám! To je vtipný, můj zdroj je ale jiný, na mě to vyskočilo v nějakém zpravodajském serveru...že by vyšla nějaká reedice? Nebo od sebe opisují...

Jitka77 Zajímavé, díky moc! (odkaznefunguje kvůli chybě, ale vrátím se k němu později). 

RoSa Chudák

Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 09. února 2026 23:59

Garfie Tak teď?

https://argo.cz/knihy/divci-valka-1/

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 10. února 2026 03:25

Jitka77 Díky, to už funguje! :-) Našla jsem to dokonce na japonském amazonu v originále...chvíli jsem uvažovala, jestli to nekoupit dceři, ale někdo tam v komentářích píše, že je to sice super čtení, ale že obsahuje dost explicitní násilné a sexuální scény a že je to zjevně určené pro dospělé muže...Tak to mě trochu vyděsilo.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 10. února 2026 15:27

A surikaty prasknou.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 11. února 2026 03:15

Sweet Potato Jo, už jsem našeho dvorního švába Josého a jeho rodinu varovala, že jestli to budou letos přehánět a vecpou se dovnitř, tak skončí v Lodži!!!

Offline Tabea
7501 příspěvků moje polička 11. února 2026 06:21

Garfie pár (tucet) surikat na zahradu?
Nedalo mi to nevzpomenout si na Simpsonovy

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 11. února 2026 07:35
Offline dzizisketa
8742 příspěvků moje polička 11. února 2026 08:15

Když jsme byli před třemi lety v létě u mých rodičů, zrovna mapy.cz prováděly mapování ulic. Takže je teď Rostík s dědou a psem zachycen, jak vycházejí ze zahrady. Tata nese bedýnku nějakého lupení a Rosťa hrábě

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 11. února 2026 09:00

dzizisketa To je moc hezká památka;)

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 11. února 2026 09:24

My tak máme zachytenú neter, stretli ju prvý deň po preberaní vodičáku, sama v aute, oči vytrestene tvár nalepená takmer na prednom skle. Už to tam teraz nie je, ale uložené to máme všetci

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 11. února 2026 09:59

Garfie možná jsem jen zaujatá, ale výklad husitských válek pouze ve prospěch Žižky mi přijde zavádějící, takový Jirásko-komoušský. Žižka byl normální obrazoborec, vojsko bylo stejně kruté jako protivník, znásilňovali a plenili úplně stejně.

"nachází záchranu u největšího českého vojevůdce Jana Žižky a jeho hrdinné husitské armády, aby se se svými družkami a druhy celou svou duší a tělem oddala boji proti katolicismu. Historický manga"

"Husité, opakovaně pobouření krutostí nepřítele, shromáždí vojsko na jejich záchranu"

"Dojde k urovnání vnitřních rozbrojů a husitské vojsko pod velením vojevůdce Jana Žižky opět zvítězí. Katolíci, kteří už nevidí šanci na vítězství, se uchylují k zapovězeným opatřením. Příběh se také zaměří na Žižkovu minulost. Víra předaná Janem Husem Janu Žižkovi se přenáší na další generace a slavný vojevůdce vyráží do své poslední bitvy."

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 11. února 2026 10:09

andulka01 Garfie Vidíš, husitské války mohla dělat slečna Garfíková jako to dilema nebo co to onehda bylo.

A teda ta manga, to mi spíš připadá, že japonský autor hledal nějaké atraktivní prostředí než aby vycházel z nějaké důkladnější znalosti dějin.

Offline Myrtila
5024 příspěvků moje polička 11. února 2026 10:34

Tak já jsem potkala to mapovací auto, když jsem zrovna nouzově jela manželovým služebákem, který podle všech pravidel samozřejmě řídit nemůžu, takže doufám, že tam bude rozmazaný obličej, až to zveřejní