Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 22:27

Tak uvidime, co predvede zitra moderator rey

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 22:32

continuity
Ty vlastně volit nemůžeš, že? 

Online continuity
41412 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 22:55

Sweet Potato nemůžu

Poprvé lituji, že jsem si zatím nevyřídila to občanství. 

taky jsem tomu jednomu řekla, že když neví, koho volit, ať volí generála kvůli mně, která volit nemůžu a vím.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 23:54

RoSa 

Bartkovský je glosátorská hvězda - doufám, že zítra bude pokračovat.

Offline Garfie
27870 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 05:29

OliveOyl continuity Sweet Potato Tak já jí teda ještě odpustím Čapka jako malý výpadek, povznesu se na předcházející holedbání (i když teda...), ale že přečetla ještě před zahájením školní docházky všechny verneovy a mayovky jí prostě nevěřím! V kolika letech šla do školy?

Offline Lamicka
14112 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 07:59

Tak co myslíte? Přijde Babiš na Novu? 

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 08:08

Lamicka Tak tu Novu si snad objednal on? Ale já sázím, že ne je to krysa. Vymluví se na nemocnýho psa nebo zahradníka nebo tak...

Offline Kokoska
33991 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 08:17

andulka01 ja myslim, ze prijde a bude jeste nadutejsi a nesnesitelnejsi nez jindy. Vsem vysvetli, jak proti nemu byl vedeny politicky proces a kampáň, jak nemozna je vlada a co on dela pro nase lidi, proste klasika.

Offline RoSa
9908 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 08:31

Offline andulka01
12617 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:08

Kokoska achjo

Offline rozarka
4193 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:21

Sweet Potato Možná je to tím, že rychleji myslí než mluví, narozdíl od ostatních? Bojím se, že Nerudová strhne k rozhodnutí jít volit i ženský, co doteď nechodily

Offline Lamicka
14112 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:56

rozarka ženy v mém okolí DN ženy volit nebudou, i když v začátku jí třeba fandily. Je to i můj případ. Postupně nadšení ochladlo a poslední debaty rozhodly. Bohužel nejsem nadšená ani z Pavla, kterému hodím hlas. V minulých volbách jsem měla jasno, teď to je velký kompromis. 

Offline Lamicka
14112 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 09:57

andulka01 já myslela, že si objednal Novu až na to druhé kolo že avizoval, že před prvním kolem nikam nepůjde. Ale možná se pletu. 

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 10:01
Reakce na rozarka:

Sweet Potato Možná je to tím, že rychleji myslí než mluví, narozdíl od ostatních? Bojím se, že Nerudová strhne k rozhodnutí jít volit i ženský, co doteď nechodily

​To by myslím vůbec nevadilo.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 10:02

Lamicka Na dnešek přislíbil účast. Copak mu do toho asi vleze?

Online continuity
41412 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 10:14

Lamicka já znám jednu, co je z Nerudové pořád nadšená, prý byla včera mnohem lepší než Pavel. Nechci být na ni zla, takže se jí radši neptám na ty zubaře ze včerejška. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 10:25

Lamicka ja to mam stejne. Minule dve volby jsem mela jasno celkem hned, ted si nechavam rozhodnuti az do volebni mistnosti. Proste nekoho asi vylosuju, s zadnym kandidatem nemam uplnou shodu (v kalkkulacce mi vysla Danuse btw:)) S letosnimi prezidentskymi volbami se ze me asi stal monarchista...

Offline Aranel
6275 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 11:19
Reakce na Lamicka:

rozarka ženy v mém okolí DN ženy volit nebudou, i když v začátku jí třeba fandily. Je to i můj případ. Postupně nadšení ochladlo a poslední debaty rozhodly. Bohužel nejsem nadšená ani z Pavla, kterému hodím hlas. V minulých volbách jsem měla jasno, teď to je velký kompromis. 

​Taky to tak mám. Sama ze sebe jsem překvapená, jak na mě funguje "řád a klid".

(Akorát se někde zatoulal voličský průkaz. Dneska odpoledne musím zavolat starostovi, naštěstí mám nějaké plány B, v nejhorším to do trvalého bydliště stihnu...)

Offline viktorka_od splavu
48808 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 13:41
Reakce na OliveOyl:

https://www.metro.cz/danuse-nerudova-miluji-knihy-ve-fyzicke-podobe-i-jejich-vuni-

Četla jste jim pohádky?
Mně rodiče četli pohádky krátce, protože v pěti a půl letech jsem se naučila číst. Než jsem šla do první třídy, přečetla jsem všechny verneovky a mayovky. Byla jsem vášnivá čtenářka s baterkou pod peřinou. Takže jsme nejdřív dětem četli a pak je vedli k samostatnému čtení.

Co je ve vaší knihovně?
Předně, už není kam knihy dávat. Máme tam odbornou literaturu, knihy o architektuře, ale i romány. Mám ráda knihy v jejich fyzické podobě, ne elektronické nebo audioknihy. Nedávno držel mladší syn v ruce zcela novou knihu a doslova nábožně k ní přičichl. Když cítíte ten klih, vůni papíru. Kniha je pro mě svátek.

a kousek pod tím: 

Čapkovu Matku znáte?
Koho?

Matku od Čapka. Matka dá svému poslednímu žijícímu synovi pušku do ruky a řekne: Jdi bojovat! Jak byste se rozhodovala vy?
Teď nerozumím otázce.

Viděla jste Matku od Karla Čapka?
Jako film?

Mám na mysli divadelní hru.
Ne, to jsem neviděla.

​aaaaaaaaa

Offline viktorka_od splavu
48808 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 13:46

Garfie vsechny mayovky jsem neprecetla ani ja a ze jsem byla nejaka ctenarka:-)))