...po hodně letech
Comme des Garcons 2 Comme des Garcons
...krásná a
moc jemná/
po chvíli už tak intimní intenzity mizí...
(oproti ní ovocná pižmovka Bibliotheque je mnohem jasnější, plnější)
...po hodně letech
...krásná a
moc jemná/
po chvíli už tak intimní intenzity mizí...
(oproti ní ovocná pižmovka Bibliotheque je mnohem jasnější, plnější)
...po čase
Eau Capitale Diptyque
...pryč je veškerá kontroverze.
Velmi lahodná,
velmi příjemná vůně.
Drží se u těla, ale fakt se moc dobře nasává...

Testttt
...po hodně letech
Tahle vůně byla původně docela nářez (přesto jsem na ni sbírala komplimenty) - já ji po reformulaci skoro nepoznala.
Dark Mystery (Novellista) - kůže se sladkým vlídným oudem a pryskyřičným prachem, ke kterým se ve slábnoucím dojezdu přidal opravdu hodně lehoučký zeleně pačuliový nádech. Solidní intenzita i výdrž jsou třešničkou na tohle hodně povedeném parfémovém "dortu".![]()
...ahaa! Tak to už se nedivím!. Protože si ji také pamatuji jako velmi výraznou, po všech stránkách![]()
Tahle vůně byla původně docela nářez (přesto jsem na ni sbírala komplimenty) - já ji po reformulaci skoro nepoznala.
Moment, ona byla reformulovaná? ![]()
Já dopotřebovávám flakón, vždycky jsem kvůli neprůsvitnosti pořizovala rovnou dva, aby mě nedoběhlo zrádné šplouchnutí a pak nic, takže mám asi ještě tu původní verzi. Kdy k tomu došlo?
...jsem z toho taky znechucená![]()
To, že na mně voní pár vteřin a musím mít nos vražený v kůži jsem přičítala své ojedinělé chemii a ono zatím nee...
(také ji pamatuji jako, svojí originalitou, výraznou a určitě dobře držící)
Už to nějaký rok bude - 4 nebo 5 let?![]()
Her Majesty Kilian
Hm.
...jemná, akvatická, s ambrette, s delikátně pižmovo pleťovou, nenápadně naovocněle růžovou vodou, podprahově ultra ultra jemně dřevitá/papyrus
vůňka.
(rum ani větvičník/chypre - nikde)
Drží se u těla, těsně, no, řídká není.
Jako není to vyloženě Nomade, ale uvědomujete si, že příbuzné jsou
(napadlo mě hned, když jsem četla složení, juknout na díla parfumérky a jo, dělala Nomade Naturelle a Naturelle Intense...).
K takovému názvu bych si představovala NĚCO.!.
Ovšem jestli to bylo, jméno vůně, myšleno ve smyslu, že v přítomnosti Jejího Veličenstva se nesmí téměř hlesnout, pak se jim to povedlo...
Řekla bych, že z té Kilian bílé řady patří ke
slabším dílkům,
a mohla by vyhovovat těm, kdo rády efemérnější vůně,
kdo rády Chanel No.5 Premiére a L´Eau, Calypso Robert Piguet, Forever And Ever Dior,
nekonfliktní vůně do kanceláře nebo do ordinace.
Jako není špatná, je příjemná. Ale
jen příjemná.
(pro mě osobně žalostně málo ve více směrech/velmi průměrný mainstream)

Epic Woamn Amouage
...sladký, sametově černočajový úvod
s podprahovým, nádherně chutným, delikátním tónem kmínu,
pak sytá čajová růže a pod tím vším růžovočajově šťavnatým,
prosvítá vanilkou naměkčený guajak s hedvábně vláčným a současně vnitřně houževnatým pačuli.
Jenže zároveň s výše zmíněným
vnímám i větrové, sytě zelené dropsy s mátovým furé...
...jsou schovány v ústech a působí proto jako nasládle teple chladivé...
Úvodní jasnost a sytost se v pár minutách ztlumila,
vůně už není tak zářivá, ani tak sladká,
poslední zbytky tvrdých bonbonů se rozpustily a nyní Epic
dýchá klidně,
přimkl se k tělu -
kombinace ambry, kadidla a luxusně jemného/vymazleného oudu,
vytváří dojem sofistikovaně sálajícího pižma/živočišna z kůže,
tělesna dobarveného tichými tóny z esence růže, pačuli, dřev a pryskyřic.
Celá kompozice je umně vycentrována do ultra lahodné podoby,
do lahodného,
do jako skla absolutně průhledného, leč pružného oblázku/průzračné bubliny, jež
vás zahaluje,
halí do tiše vemlouvavého,
nenápadně narkotického objetí...
...radostná slast beze slov
V aldehydovém oparu, načajověle pižmové, teple kadidlově mohérové,
růže...
(z této vůně parfumérka Zarokain, podle mě, čerpala pak onen lahodný čajový tón i do vůní značky Jovoy...)

Leather Privilege (Novellista) - semišová kůže zhusta pokrytá popraškem ze sytého šafránu a sladkého pepře. Zahřívací "zlatá" vůně s pořádnou intenzitou a víc než solidní výdrží. Vlastně vcelku jednoduchá, nepřekombinovaná a přitom opravdu povedená.![]()
ad Her Majesty Kilian
... vůně si mi finálně sedla a je to
mix Chloé Chloé EdP 2007 a Nomade Chloé EdP
Spiced Blossom (Novellista) - otevřená dřevěná kořenka vedle sklenice s čerstvým vánočním punčem (ale není to žádná gurmánka). Koření postupně z velké části vyvanulo a zbylo kořením provoněné dřevo s lehkým medovým tabákem. V dojezdu je to taková vzdušná variace na fordovskou Tobacco Vanille (žádná napodobenina) a celkový výsledek je víc než povedený.![]()
Perfumer H Gold
Zářivé leč chladné anglické zlato. Citrusový úvod je svìravě zelený, neroli vede celou dobu, trpký oblý bergamot se připojì k listì a větvičkám, pomeranč vnášì do vůně šťavnatou sladkost. Ta se mìrnì s narůstajìcì britskou distingovanostì. Neroli zvážnì, ochladne s pomocì levandule a trvá na své kultivované čistotě způsobené bělostným tradičnìm mýdlem a kapkami svěcené vody. Parfém s vyzněnìm a výdržì kolìnské. Na kůži mi Gold ve střednì fázi evokoval pánské holičstvì. Možná potřebuje vlahé léto, aby nepůsobil odtažitě.
...četla jsem složení a naskočily mi vůně Au Masculine Lolita Lempicka 2000 a Code Ultimate Woman Giorgio Aramni 2014,
a líbil se mi flakon s méďou -
Strange Heavens Out Of The Blue Clive Christian
(ihned si uvědomujete vysokou lahodnost, kluzkost, vazkost, lesk, plnost a současně
vymazlenou bezgravitačnost vůně)
...úvod -
průtah, tlumený ale jasně přítomý,
sytý nadrcený pepř s ultra jemně delikátním dotekem kávy,
kávy černé, hladce hořké,
jak mohérové mikrochloupky nebo jak luxusní kašmírový šál a
ve chvilince se namletá, relativně drsná, velmi tmavá zrnka ohladí raw kakaovým přáškem, jenž eventuálním mnutím mezi prsty díky své hladkosti téměř vrže.
...a pak, najednou si uvědomíte, že cítíte chlast,
dobrej, fakt hooodně dobrej -
je to něco jako lepší řada rumu Don Papa, kdy zde místo tónů sušeného ovoce jsou hutné esence z pomerančových a jasmínových květů.
A nejspíš díky, ve složení uváděnými, pelyňku a opiu celá kompozice působí přímo narkoticky,
narkoticky ve dvou rovninách -
v té první jste velmi příjemně zmalátnělí luculskými hody(a není to jen o jídle...),
v té druhé máte pocit, že jste VIP, v tom nejlepším smyslu slova a dokážete, můžete mít cokoliv si zamanete
Vůně pro k***a gentlemany v nechutně drahejch hadrech a s nehorázným charismatem,
nebo klidně i pro Dámu, která, když vejde do místnosti, nebude pak důvod dívat se na kohokoliv jiného,
tak z nich, díky této kompozici bude další, voňavý luxus
i tiše dýchat...
Vycizelovaná sofistikovanost
(komu se líbí vůně třeba Close To You Coquillete, Arabica a Violet Delirium Aaron Terence Hughes, Kopi Luwak, Au Masculine Lolita Lempicka...)

...takžee - kokosové mléko.?.
Line 618 Amouage
...jo, je tam, husté, hedvábné, s vláčně prachovým heliotropinem, přirozeně nasládlé -
kokosové mléko, nebo spíše vyšlehaná smetana z nich.
Pak, do toho napadalo pár černých pepřových mikrozrnek, ale tím, že do smetany, tak bez větrové průtahovosti, ale "pouze" s vynulováním předchozí nasládlosti do hladkého, jemného nahořkla.
...a říkám si, to už nejsou jen drobounké aromatické tečky, je tam něco víc silicovitého, hutnějšího, pocitově těžšího -
yes, prý borovice,
ano, tlumená chuť rozříznutého dřeva jehličnanu a k tomu
jemná tíha podprahově zastřeného guajaku.
Stručně.?
Teple rostlinně mléčně dřevitá vůně.
Tohle nebude hromadně líbivá vůně.
Line 618 voní osobitě,
lahodně,
ale prostě jinak...
(tak, jak vyznívá na mně, si ji na ženě nedovedu dost dobře představit, přestože je vymazlená, hladká, hedvábná.
Ale na muži, na tom správném muži bych ji vnímala jako hebký polibek...)
((ananas nemám, švestku také ne))

Remain Amouage
...lahodná
fazole tonka,
sladká, navanilkověle kakaová, hlaďoučká a hedvábná,
hutná zásluhou pačuli, delikátně luxusně živočišná díky šedé ambře, bezgravitační jak letmý dotyk bíložlutých kvítků, s nepolapitelným jemně jalovcovým vánkem
(jej, odněkud to znám!..).
Velmi chutná vůně.
Je a není gurmánská.
...možná, vzdáleně
mix vůní
Addict EdP 2014, trochu Sorriso Profumum Roma a k nim Oud Maison Francis Kurkdjian Extrait
v sofistikovaném provedení.
Éto vsjo.
(zpočátku je Remain akorát sytá, jasné ingredience v celkově lahodné kompozici. Ale zanedlouho se vůně stává intimní, jemnou, jemně namléčnělou. Pořád moc pěkná, ale ta intenzita...)
Nakonec - takový, velmi tiše šeptající Musc Ravageur Frederic Malle...

Bal d´Afrique Absolu Byredo
...bergamot, černý rybíz a citron,
měkcí, poddajní,
fakt jo, ale jsou velmi kultivovaní, téměř vznešení.
Pouze přirozený odér, žádný cukr.
Pomalinku se objevuje podprahová hebká aldehydovost a s ní, ruku v ruce, poprvé trošinku, nenápadně nasládlosti z hedvábně napižmovělých fialek.
a po celou dobu vývoje vůně vnímám i jemnou dřevitost(vetiver, hoblinky cedru).
...dojem chladivého, čistého pudru,
ano, a nebo hedvábí.
(Tak ráda bych cítila pralinky!,
no, nemám to štěstí, škoda...
Nevím, proč je to spojováno s Afrikou.? Možná, leda jako africký, chladivý noční vzduch...)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.