Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 21. prosince 2025 12:36

Fleur hej, ale obe sme sa zhodli, že by to chcelo iný flakón. Niečo milé a nežné. Ale toto je len cestovné balenie (ani len ten kabelkáč), tam je to jedno.

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 21:27

Dioramour

Christian Dior

Jaro ve flakónu. Duše i tělo si po dlouhé tmě vydechne, otevřeme všechna okna dokořán, až záclony vlají, vítr nese vůni jasmínových květů, z dálky snad ve své fantazii cítím jemnou vůni růží, i světle fialový šeřík už rozkvetl…

Až zavřu okna a zklidním svou dychtivou mysl, ucítím vůni velkého kosatce, tedy tak, jak by měl vonět květ kosatce. Možná je to mámení, nebo vůně fialkového květu i s listem. Jiskřivé aldehydy, lehce vosková vůně rtěnky. Pudr v tuhém balení. Lehce chladivý, jako jemné hedvábné prádlo barvy šampaňského.

A teď teprve rozbalí svou ženskost. Svůdné pižmo, možná semišové rukavičky. Svůdná, flirtující, sexy kráska s nejkrásnější barvou šedých očí.

Vyzařuje krásu, luxus, tichou eleganci. Zároveň je lahodná, klidná a svůdná, aneb teplo a chlad v láhvi. Slečna Stříbrná a zároveň Zlatá.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 14:19

... letos jsem toho moc nezkoušela, protože život zkoušel mě, tak si jen třídím starší recenze...

UNNAMED Byredo

Návraty nejsou, není-li kam.

Přesto...

Vrátila jsem se domů.

K tobě.

Jen na chvíli.

Dveře odemykám klíčem, který mi dal J.

/One in, one out. Rovnováha zůstala zachována./

Cítím se nepatřičně.

Neměla bych.

A přesto.

A proto...

Vůně ginu mě šlehne jako bič.

Hořkost ve vzduchu, hořkost ve mně.

Mechově sametová hořkost usínající svatojánské noci.

Jak se jí nenadechnout zhluboka?

A jak se vůbec nadechnout?

Neohlížej se.

Nerozhlížej se.

Jdi.

Pár kroků a ve mně vůně, která už existuje jen ve vzpomínkách.

Pudrově sladké fialky, poprvé jsi mi malou kytičku koupil poblíž Carmen de los Mártires.

Teď si jejich vůni naloženou v dvakrát destilovaném ginu, jenž zrál v začernalém dubovém sudu, nesu s sebou jako těžké závaží.

Už jen pár kroků, než otevřu dveře do ložnice.

Co teď?

A co potom...

Fialky utopené v ginu - jemné, těžké, teskné, neživé.

Vláčná a tichá krása to je...

Taková nemá jméno.

Nemůže mít.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 14:22

Miru 

... než dokážu napsat sz, protože ještě pořád tvrdohlavě odmítám přiblížit se k čemukoli, co připomíná můj vlastní život, tak alespoň - díky, že jsi... 

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 14:25
Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 14:30

euridike 

...ten švih 

...to hořko

...ta tíha, ona závaží není potřeba táhnout s sebou,

protože

nejsou tvoje -

pusť je a

krok dostane lehkost a

pálivé švihnutí i opatrné polknutí paradoxně

prohřejí tělo k dalšímu, novému kroku -

dopředu...

...tam není strach, tam čeká dobrodružství a krásno....

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 18:46

SLOW DANCE Byredo

... Slow Dance & já, spolu, po letech...

"Will you save your last breath for me, my Juliet?"

Otázka pro velmi pomalý tanec.

Siluety dvou, kteří tančí v měkkém mléčném světle, pomalu, velmi pomalu, jejich nohy se snad ani nedotýkají prašné země, je v tom stín nostalgie, té mírné, v náznaku, nahořklé, s dozvukem pocitu lehké nepatřičnosti na patře.

/Někdo má své soukromé Idaho, já v této vůni našla moji soukromou Casablancu./

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. prosince 2025 18:50

SPICED BLOSSOM Novellista

Veřejná růže necudně skrytá pod mantilou noci. 

Bledá až na sépiovou kost.

Voní po starých odrůdách žlutých kožnatých jablek.

Cize, lákavě, kořenitě.

Je v ní do černa pražený kardamomový prach, ne nepodobný temné mouřenínské kávě.

Růže, po vzoru bájných princezen drcená mezi bělostnými zuby, zpočátku natrpkle zatrne na jazyku, ale pak už hladce plyne a tone jako mosazná lžička ve sladkých tenatech medu kanaanských včel.

Ne.

Tohle není 'můj' Proust, tohle není mé Hledání ztraceného času, román, jímž má být vůně inspirována. 

Tahle vůně je... Pěkná. Mohu vám o ní říct pár milých slov, cosi o příjemné vyváženosti květinových a kořenitých tónů, o kvalitních ingrediencích a vkusné kompozici, ale... Ale chybí jí swannovské je ne sais quoi... /A to jediné se v mém světě v tomto případě počítá./

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 26. prosince 2025 13:21

Dioramour
Christian Dior

Jaro ve flakónu. Duše i tělo si po dlouhé tmě vydechne, otevřeme všechna okna dokořán, ať záclony vlají, vítr nese vůni jasmínových květů, z dálky snad ve své fantazii cítím jemnou vůni růží, i světle fialový šeřík už rozkvetl…
Až zavřu okna a zklidním svou dychtivou mysl, ucítím vůni velkého kosatce, tedy takového, jak by měl vonět. Možná je to mámení, nebo vůně fialkového květu i s listem. Jiskřivé aldehydy, lehce vosková vůně rtěnky. Pudr v tuhém balení. Lehce chladivý, jako jemné hedvábné prádlo barvy šampaňského.
A teď teprve rozbalí svou ženskost. Svůdné pižmo, možná semišové rukavičky. Svůdná, flirtující, sexy kráska s nejkrásnější barvou šedých očí.
Vyzařuje krásu, luxus, tichou eleganci. Zároveň je lahodná, klidná a svůdná, aneb teplo a chlad v láhvi. Slečna Stříbrná a zároveň Zlatá.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 27. prosince 2025 09:49

Écorce d'Argent (Korloff Paris) - dřevité sladké kadidlo, postupně přecházející v luxusní sladce suchý vetiver s podkladem z zeleného jedlového jehličí. Intenzita i výdrž excelentní.

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 03. ledna 2026 11:32

Oud Satin Mood (EdP) 

Úvodem by bylo vhodné poznamenat, že nemám ráda oud. Tady je a není. Saténová nálada. Otevírá se krásnou kvetoucí fialkou. Fialka je výrazným prvkem, chvílemi je čerstvě rozkvetlá, později vykouknou lehce nahořklé zelené lístky a nakonec si pochutnávám na kandovaných fialkových bonbónech s lehkou mentolovou vůní. V tomto okamžiku se lehce mihnou kouřové tóny, které fialku usuší na jemný prach, který můžeme vnímat také jako pudr. Lehce dřevitá, ambra a vanilka dodávají nádech sladkosti, která je velmi jemná a působí spíše jako luxus, který představoval cukr při jeho objevení. Má zvláštní schopnost – působí jako hustá mlha nebo jakýsi opar. Chladivá i zahřívající podle nálady a počasí. Dá se nosit i v letních večerech v teplých krajinách.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 06. ledna 2026 18:17

Accento (Xerjoff) - jemná nasládle pudrově bylinně květinová pižmovka, v dojezdu s lehkým pižmově ovocným citrusovým nádechem. Vůně je to veskrze tělová - intenzita minimální, o výdrži ani nemluvě. Bohužel důsledek reformulace.

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 21:01
Reakce na woman27:

Dioramour
Christian Dior

Jaro ve flakónu. Duše i tělo si po dlouhé tmě vydechne, otevřeme všechna okna dokořán, ať záclony vlají, vítr nese vůni jasmínových květů, z dálky snad ve své fantazii cítím jemnou vůni růží, i světle fialový šeřík už rozkvetl…
Až zavřu okna a zklidním svou dychtivou mysl, ucítím vůni velkého kosatce, tedy takového, jak by měl vonět. Možná je to mámení, nebo vůně fialkového květu i s listem. Jiskřivé aldehydy, lehce vosková vůně rtěnky. Pudr v tuhém balení. Lehce chladivý, jako jemné hedvábné prádlo barvy šampaňského.
A teď teprve rozbalí svou ženskost. Svůdné pižmo, možná semišové rukavičky. Svůdná, flirtující, sexy kráska s nejkrásnější barvou šedých očí.

​To znie neuveriteľne dobre.

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 17:17

slniecko 

Je to nádherná vůně, měla jsem jenom vzorek

Offline Woody
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 21:34

Voskanian Lonicera de nuit

Neindolický jasmìn, půvabný až nevinný, s nuancemi sladkokyselých bobulových plodů, lehce zasychajìcì zeleň, která odkazuje na aroma zeleného čaje. Uklidňujìcì jednoduchá vůně. 4 hodinky jede naplno.

Offline Woody
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 21:46

Voskanian Soir vert

Eurodike na tebe nemám a je to v pohodě, protože já tě miluju, tu tvojì verbálnì gymnastiku a fantazijnì bezbřehost. Jsem spokojený a v klidu, i když toužìm a vìm, že Vesmìr to tak chtěl. Pádit na vranìkovi jako Čingischánův generál mi bylo dáno in illo tempore. Teď mám karmu obyčejného kluka, který ve starém triku a otrhaných kraťasìch cìtì Nekonečno v tantrické iluzi rozkrojeného melounu. Cantaloupe? Piel de Sapo? 
P.S.I banalita může být geniálnì

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:54

Favonius (Nishane) - svěže zelená kůže, která poměrně rychle nabrala směr k fekálnímu oudu. Toto nemohly zachránit ani suché růže s ještě suššími bylinami, byť se hodně snažily. Paradoxně jsem uvítala dojezd, byť měl moji neoblíbenou podobu generického cedropižmového finále.

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 20:02

Ensang Noir L´Entropist

...vezměte prachovou labutěnku, jemně s ní zatřeste a

kolem ní a i kolem vás se ve vzduchu začnou vířit nano částečky vlahého pudru,

s vláčně měkoučkými mýdlovými bublinami s ultra delikátní naovocnělostí

(oscilující na hraně luxusní bonbónkovitosti),

a v něm je ukryta píseň bezgravitačně nadýchané pěny z růží se smetanovo jahodovým laděním.

Zpočátku se vůně tváří téměř naivisticky, velmi líbivě,

ovšem po chvíli si začínám uvědomovat nastupující podprahový kovový nápěv/

teplý, hřejivě hladký kovový tón obalený v mohérovém oparu z prachových pryskyřic.

...vůně téměř nepolapitelná - jako jiskřičky tančící nad plameny ohně.

A po dalších minutách dostává kompozice zvláštní tón,

jako bych se začala nenápadně dusit jistou, nově se objevivší plností.

Plností hebkou, ale pocitově drhnoucí - to možná

napřed

hladká dlaň přejíždí po kvalitním listu papíru, aby 

pak

(inkoust?..)

rozskřípaným

hrotem 

přímo

na 

aortu

jedna

rána

přesně

mířená -

se

strachem

nikdy

do

holportu,

bolestí

nikdy

zlomená -

jen její oči...

...ty oči

tiše

dlouze

vypráví

o

zmrazcích

ledového

příboje

srdce,

že

v

hlubinách

duše

nakonec

vždy

roztají...

(...pak může zas jiný brk do indiga svého nitra namočit,

a nový příběh začít psát, 

nový život 

začít

žít...)

((Fleur Danger je chladivý kov a maliny, jemně futuristický

Ensang Noir je teplý zaprášený kov, papír a růže s jahodami, jemně melancholický,

a pak i mléčný rybíz s mydlinovými bublinami))

...vůně je proměnlivá, poměrně citlivě reaguje na chemii kůže, resp. nevoní pořád stejně, voní různě

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 20:11

.

Offline slniecko admin
19253 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 20:23

jerry Hu, tak to som mala šťastie. Mne prišiel taký zelený, mierne bylinný a drevitý...proste ako väčšina vôní pre Harrods. Žiaden oud sa nekonal. Pôjdem ho otestovať ešte raz.