A to se prosím s oudem vcelku kamarádím - a toto mi provede.
Mě lákala recenze Woody - byliny, seno dřevo, koník. A dostala jsem, co jsem nechtěla![]()
No nic, ušetřím (stejně toho mám na poličce na několik životů).
Dawn Whispers L´Entropist
...hedvábná slaďoučká ambra,
sladká teplým lahodným mlékem,
v němž ale současně vnímám něco jemně znepokojujícího...
...iritace příjemná,
přitažlivá a
kovová,
ano,
kovová s ozonem
(onen ozón způsobuje zpočátku až navalování...)
a s delikátně namléčněle nasládlým pižmem.
Sofistikovaně úchylná vůně.
K čemu ji připodobnit.?.
Chladivé gynekologické lžíce a zbytky vanilkového parfému
(nebo téměř čoko mléčně vanilkového pudinku s mikro citronovým perlením)
v kombinaci s teplým ženským tělem
u otevřeného okna
pod nímž si, až po chvíli,
všimnete
omšelé dřevěné židle...
(néé, nevoní to TAK dekadentně, ale je to ojedinělá, lahodně originální kombinace ingrediencí a jejich vzájemného vyznění)
Provokující
Naivisticky drzá a lesknoucí se jako disco koule
a
současně matná neviditelným ulpělým prachem prožitků...
Hlavní dojem - kov v teplém navanilkovělém mléce.
Základ - měkce plyšová navanilkovělá ambrová pěna s jasmínovo karamelovým nádechem.
Pryč je veškerá kontroverze
(no, pocit "...smět toho mít tak plná ústa..!."
zůstává...)
((typově, svým základem -
Code Pour Femme Giorgio Armani(EdP, Ultimate, Elixir, Absolu, Satin) L´Instant EdP Guerlain Contre Moi Louis Vuitton Alien Absolu Thierry Mugler Le Parfum Elie Saab
= čili určitě tam je jasmín, ylang, pomerančový květ.
Ovšem v úvodu je sice vodní tón, ale současně s ním i hedvábně heboučké lilie/květy, nasládlé a teplé pižmem a možná oblý, nadpozemsky éterický kosatec. Aneb - začátek, resp. jeho jistá část mi velmi připomíná Musc Ella K))

Molecule 01 + Black Tea Escentric Molecules
lahodně jemný černý čaj,
mírně, spíše neznatelně nasládlý.
Ultra jemná vůně přišpendlená těsně k tělu s podprahovými delikátně květinovými podtóny.
Krásná tělová vůně pro opatrné a pro víly...

Above Us, Steorra Aesop
...úvod velmi rychlý!,
chci říci, že vše, co o vůni píší, to vše tam je a třpytí se mi to v nose přesně tak, jako když by kolem vás padaly hvězdy...
Vůně se po chvíli usadí do podoby, kterou znám, někde už to je - podrahově mýdlová ambra.
(Možná si vzpomenu, kde jsem to cítila...)
Pro milovníky ambrY určitě doporučuji k vyzkoušení
...myslím, že by se Ti mohla líbit vůně
Ensang Noir L'Entropist.
Můj popis sice může působit poněkud dramaticky, ale vůně je, z mého pohledu, jakýmsi způsobem
literárně melancholická...
( má pro mě něčím blízko k Rose America a některým vůním Diptyque a náladově k Memory Motel...)
Miru Díky, že na mě myslíš! Označuji si, že chci vyzkoušet. Jestli je ten negativ v hodnocení od Tebe, tak by se mi při našich rozdílných preferencí fakt mohla líbit
.
...nee, není. Nehodnotila jsem![]()
ad DAWN WHISPERS L´Entropist
...mohla by se líbit těm, kteří rádi/y
Code Pour Femme Giorgio Armani(EdP, Ultimate, Elixir, Absolu, Satin)
L´Instant EdP Guerlain
Contre Moi Louis Vuitton
Alien Absolu Thierry Mugler
Le Parfum Elie Saab
QUEEN OF SILK Creed
Trudný život naučil Ústřičnou holčičku mnohé.
Například to, že každá, KAŽDÁ, má svého Černoústřičného myslivce. /Přinejmenším tedy každá Ústřičná holčička, že.../
A ten, ať už je to kdokoli, zhluboka vdechuje prach povstalý z vašich ústřičných kroků, upíjí z ústřičného stínu, aby vás zbylo jen půl, o každém vlčím úplňku čeká u vašich dveří a v očích má hlad.
A pak vedete řeči o ničem, o slova nejde, jen o melodii hlasu a hmatatelný dech, on řekne cíleně cosi nevhodného, aby rozbil tenkou krustu všech ochranných kouzel i rytmus rychle odříkávaného 'Ústřičníčku, můj strážníčku'.
Řekne třeba /nedbale, s lehkým zívnutím/: "Voníš jako luxusní bordel." A vy, hlasem Heddy Gabler, suše, ironicky odvětíte: "A o těch ty něco víš, viď..."
A Jupiter podléhající Ústřičnému měsíci ví, že má pravdu, že Černoústřičný myslivec trefil, jak jinak, do černého, přímo na komoru, tu malou spáleninku ve vašem srdci, která vás nutí krmit po nocích toulavé kočky a krýt se vůněmi, které lámou vaz...
"Vždycky budeš moje. Moje samaritánka bez soucitu. Perský koberec v islandským loftu. Zatajený dech bruslící na ještě nezamrzlé Seině. Tahle vůně. Vše, čím jsi & zároveň nic z toho. Oheň na střeše a led, jenž sladce plane. Yungblud a něha a lepkavý šnaps, kuchyňské sherry a kousky maracujy z plechovky, snubní prsten kopnutý pod odřené kožené sofa. Horko jak na střelnici a červotoč v popraskaném krovu, co si v pravidelném rytmu brouká 'never more'. "
That's all, folks. Tahle vůně je opulentně nevkusná, sladká, lepkavá, tmavá skvrna na koženém taburetu, sladký dřevo a hrabětovská něha. Miluju & ofrňuju se zároveň.
Krása, divnost, nepatřičnost a Dáma s čápem.
![]()
![]()
(na tu vůni jsem byla vždycky zvědavá, Creed mě nijak nebere, ale ve složení se mi líbí skoro vše - tuberoza, šafrán, oud, kadidlo, vanilka, pižmo, myrha. Spíš jsem měla obavy, aby to nebylo příliš pěkné/líbivé((magnolie, cedr, ambroxan,maracuja)).?.)
Miru ... opět jsi to instinktivně vystihla - v té vůně je opravdu všeho moc, i té líbivosti, ale kupodivu mi to nevadí, mám v té vůni takové "zvrhlé zalíbení"... Zkoušela jsem na letišti, tak na ni na cestách třeba také narazíš...
RISVELIUM Orto Parisi
... poslední ptolemaiovský měděný penízek, poznamenaný křižmem oleje z grapefruitových semínek, ztracený mezi stvoly rákosu divoce rostoucího kolem Nilu...
A otázky, jako vždy...
Co když je to oreichalkos, horská měď?
/Platóne, pomoz.../
A křižmo jen sladce nahořklá rez?
Then...
... the river is just a river...?
Nevím.
Tohle ne.
Ale vím, že to je dotýkání se čehosi primitivně dávného, prvotního, bazálního - a ta jednoduchost je naprosto dokonalá.
Olej semen plodů Citrus Paradisi, měděnkavě nahořklý i nasládlý, z něj povstávající jemný kouř vůní upomínající chladnoucí yagé.
... vůně nesvěže, vazce citrusová, nahořklá i nasládlá, měnící se v /země/dým, bylinně živicové meditativní doutnání...
//A někde v té vůni dřímá ozvěna Un Jardin sur le Nil...//
Miru ... opět jsi to instinktivně vystihla - v té vůně je opravdu všeho moc, i té líbivosti, ale kupodivu mi to nevadí, mám v té vůni takové "zvrhlé zalíbení"... Zkoušela jsem na letišti, tak na ni na cestách třeba také narazíš...
...tomu výrazu "zvrhlé zalíbení" naprosto rozumím.!.
Taky to někdy s nějakou vůní mám - nutkavá potřeba k ní neustále přičichávat, jako by se nedalo jí nabažit. Ale nosit ji.?.!(= zděšení)
Ne, nejsem to já...
(možná je to jen nanosetinové pominutí smyslů, jakože být někým NAPROSTO jiným.
Na zkoušku, na chvilku.
Ale ne.
Nakonec, v momentě si vlastně uvědomím, že nechci být nikým jiným.
A jen si teda onu "jinakost" pokoušu v chřípí a jsem ráda, že ji mohu odložit...)
..."vazkost" téměř zbožňuji - ve vůních
(ale i ve víně, v kvalitním alkoholu...),
je to promě jedna ze známek kvality, kvalitního zpracování
ad Dawn Whispers 2
...v úvodu je sice vodní tón, ale současně s ním i hedvábně heboučké lilie/květy, nasládlé a teplé pižmem a možná oblý, nadpozemsky éterický kosatec.
Aneb - začátek, resp. jeho jistá část mi velmi připomíná Musc Ella K
Louboutinova kolekce LoubiWorld Intense z roku 2021 zahrnuje tři hodně rozdílné orientálky.
Loubiprince je hřejivá kombinace pryskyřice a tonkových bobů v santalové krabičce. Je to všecko velmi pěkné, ale vonět bych takhle nechtěla.
Loubiluna je pro mě nenositelná směska. Jak na jedné straně miluji kombinaci papyru s cedrem, tak nesnesu většinu fíkových tónů. V téhle mléčné podobě je pro mě fík (na rozdíl třeba od šťavnaté Dioriviery) naprostý zabiják.
Loubicharme jsem si nechala na konec a to bylo dobře. Z kolekce LoubiWorld Intense jsem se na ni těšila nejvíc. Všechny moje milované složky pohromadě. Úvod je vražedný, ale po rozvonění nabízí opravdu krásný chypre akord s dominantní pelargonií. Neotřelé, zatraceně zajímavé! Doporučuji zkusit hlavně milovníkům pelargonií
Fleur
Testinnnng....
Bibliothéque Byredo
...hodně sladké, hodně líbivé, líbivé ovoce - asi ta švestka s broskví, trochu i zralé třešně chrupky a podprahově k tomu vláčně pudrovo pižmový akcent.
Typově jako mix vůní Lacoste Pour Femme původní, Bottega Veneta Velours a La Vie Est Belle.
Kůže.?
Nikde.
Knihovna.?
...leda v ní, zapomenuté ovocné lízátko, co má uvnitř sebe bohatě ovocnou žvýkačku/
nekomplikovaná ovocná pižmovka.
Vůně pro holčičky ze základky

Encens Suave Extrait Matiere Premiere
viz Fleur
Intenzita tělová,
výdrž - to se uvidí.
Jako pěkné, no,
podobná vůně, variace tohoto typu už tu někde je...
(osobně by mě nudila)
...znovu, po čase
Ylang 49 Le Labo
...velmi jemná, v podstatě jen, mírňounce nazelenalá, mýdlovka, s delikátním chypre podtónem.
Lahodná, leč intimní značně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.