Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jos
příspěvků moje polička 11. prosince 2025 18:23

Tabea osobne ne ale dle popisu je to taky honic. Pracovni plemeno. Mate v planu konkretni uplatneni? Jinak jako rodinneho psa bych to moc nevidela. 

Offline Zina
6317 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 19:39

Tabea Jestli není v rodině myslivec, tak bych do toho taky nešla.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 11. prosince 2025 19:49

Tabea Měl ho soused na chalupě, myslivec.  To je pes, který fakt.musi mít tu práci a vyžití v lese.  Zdrhac myslím nebyl, byl moc hodný,  ale rodinný pes to není.  

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 20:48

Ja si jdu postěžovat. Byli jsme na 3 dny pryč a co se vrátíme tak kočka chodí po třech, dobrá jedu s ní k veterináři, dostane 2 pigára a že zítra s ní mám přijet co a jak. Dnes letím domů pro kočku a u dveří sedí kocour se zvednutou tlapičkou, super jede taky. Tak dostali oba dva 2 pigára a zítra znovu na kontrolu. Kočce netuším co se stalo, ale kocour měl pokousanou tlapku. A je to asi 3 neděle co jsem s kočkou jezdila k doktorovi, protože měla na zádech rány, které se ji zanítily a musela mít antb. Doktor už kroutí hlavou, co kočky blbnou a jestli není v okolí nová kočka/kocour... a to jsou na noc zavřený a venku lítají jen přes den...

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:07

Liesel chudence malé 

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 22:10

Toto malé keby sa rozhodlo zdrhnúť, tak prejde aj pletivom. To teda neviem čo by sme robili, našťastie jej to doma vyhovuje.

Akurát muž po celom dni s ňou povedal, že konečne môže doma kráčať bez strachu a môže pri kracani aj dvihnúť nohu od zeme, bez strachu že ju pristupi 

Offline Tabea
7500 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 23:07

Jos Zina Raduza jojo, byl by to pes pro myslivce. Ale malý děti mají taky. Měli borderterierku a ta zdrhala teda často a ráda.

Offline Marbuša
1364 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 08:40

Jos Promiň, já vím, že je to o nervy, když zdrhnou ale řehtám se, jak to teď čtu. To je na knihu My se vlastně s jedním psem strašně nudíme

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 09:13

Zdrhaca maju susedia. Krásny kríženec vlčiaka a labradora, celý čierny. Urobili plot navyše vo dvore, lebo keď išli von cez bránku, vždy sa mu podarilo nejako frnk. Teraz je z toho smutnucky,

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 10:06
Reakce na Kokoska:

Vcera jsem koukala na chlapika s borderkou. Daval ji prikazy a ta teda poslouchala jak hodinky. A jeste ten nadseny vyraz u toho! To nas pejsek blahe pameti kdyz uslysel "sedni", nejdriv se sel kouknout, jestli mame v ruce piskot, pak se rozmyslel, jestli mu to stoji za to, a kdyz usoudil, ze ne, tak si sel po svym.

​Ten váš pejsek o tom aspoň chvíli uvažoval. Zkus tohle na buldočka - nebudeš mít ani "sedni", ale ani piškot

Offline Kokoska
33985 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 10:08

barbucha ja si teda vubec neumim predstavit buldocka, jak dela sedni-lehni

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 10:23

Kokoska 

No vždyť taky nedělá

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. prosince 2025 10:49

Marbuša no my pokracujeme. Ten velky previt zkousi, co vydrzim. Uz ma domaci vezeni a curat i na zahradu chodi se mnou (ja v zupanu). Proboural cast stareho plotu k sousedum, protoze vyhodnotil ze od nas se ven na ulici nedostane ale oni maji plot 60lety a chatrny. Jeste ze ma tu gpsku a clovek ho hned odhali. No tak uz je objednany na kastraci. A to mame uz za sebou jednu epizodu, co jsem nezminila. Proste chlapik vencil obriho strefoasiata u naseho pozemku a fundlak opet prekonal nekde plot. A doslo k mensi bitce. Soused, co to cele videl, volal manzelovi, ten prijel z prace a psa odchytil. Krve malicko. No a za par hodin volal uz majitel stredoasiata ze se Lancelot snazi uz nekolik hodin podhrabat vybetonovany plot. Zkratim to, stredoasiat byla stara fena co zacala harat ale majitel si myslel, ze v tomhle veku uz to ani nejde, jinak by nevencil kolem psu....Bitka zadna vlastne nebyla, fena proste psa jednou hryzla, ze nema zajem. A to nase pako se zamilovalo. My tech historek mame....vsechno je to z posledni doby, asi pohlavne dospel. Takze furt zabezpecujeme ploty aby se proboural zase jinudy. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. prosince 2025 10:52

na hanbe, nedatovano

Offline Karja
43573 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 12:16

Jos No to domácí vězení je s takovýmhle psem asi takový oboustranný trest;). Strýc měl taky jednoho takovýho utíkače,ten ale normálně chodil za kamarádkou, jako dospělou ženskou  12 km daleko. 

Offline Marbuša
1364 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 12:58

Jos Tobě přeju hodně sil a nám spoustu dalších historek Je to krasavec hebounkej. Trenérka mi vyprávěla o takovém tom elektrickém ohradníku pro psy, je to drát asi 2 cm pod zemí a pes když se přiblíží, tak to nějak cinkne v obojku. Nemůžu si vzpomenout na název ani na firmu. Není to žádný elektrický výboj jsem pochopila, jen že to toho psa upozorní, že dál nesmí. Ale myslím, že když má fakt motivaci zdrhnout, že mu v tom ten plot nezabrání. Navíc nevím, na kolik tisíc by přišel obehnat celý pozemek. Trošku jsem o tom přemýšlela, protože naše psa zdrhá k sousedům zkontrolovat komposty a sežrat jejich kočce granule. Pak se celkem hned vrátí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. prosince 2025 14:16

Marbuša my asi zkusime bezny ohradnik a pacholek ma gpsku a ja pritostly telefon k ruce. Sleduju i jeho kaloricky vydej a spanek . No proste budeme opravovat ploty a hlavne! Pujde na kastraci. Uz si podesal ortel. Jeden retrivr je taky kastrat a zajima ho v podstate jen zradlo a drzi se doma

Offline Zina
6317 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 15:29

Marbuša Když to jenom cinkne, tak mu to bude šumák, co já vím, tak to funguje většinou tak, že to jednou upozorní zvukem a možníá i zabrněním?, a když to nepomůže, tak to psa trochu kopne (je to spárovaný s elektronickým obojkem, co má na krku. Jako obecně by to asi fungovat mohlo, ale ne každej to chce na psa dát a druhak u nvf by to imo stejně přes ty chlupy fungovalo spíš náhodně.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. prosince 2025 15:35

Jos podle přehledu spánku bych chtěla být pes.

A on vypadá tak nevinně medvěd útěkář.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 12:36

Tak mám taky jednu veselou historku.  Aneb jak vytáhnout psa, kterej uviznul v půlce strmeho břehu řeky pod vymletym kořenem a nespadnout u toho do řeky.  Odpověď zní, spadnout u toho do řeky.  Jo a důvod byly kachny. Plán A byl lehnout si na břicho,  spustit se kus dolů a vytáhnout ho za ksiry.  Nevyšlo to, vůbec nespolupracoval.  Plán B dolu za ním.  Jen mi nedošlo že dole je jíl,  který klouže jako svine.  Takže jsem situaci významně vylepšila,  pes furt čuměl pod kořenem z diry a já po kolena v řece, snazic se tam nezahucet celá.  No nakonec jsem se tam nějak omotala kolem těch kořenů,  psa vytáhla z díry a vytlačila ho za zadek na břeh, není úplně lehkej.  A pak jsem se vydrapala já,  nebýt tam ty kořeny tak jsme byli úplně v háji.  Že jsem měla v kapse telefon, se kterým by asi nebylo vhodné se koupat,  mi došlo až potom.  Lovec kachen už chrape v posteli a já peru zablaceny a mokrý hadry.