Včera mi manžel ukázal Květnici na Petříně. Nikdy jsem tam nebyla, to je nádhera
rododendrony už skoro odkvétají, tak jsem je nefotila, ale ty jejich barvy, to jsem nikdy neviděla.

Včera mi manžel ukázal Květnici na Petříně. Nikdy jsem tam nebyla, to je nádhera
rododendrony už skoro odkvétají, tak jsem je nefotila, ale ty jejich barvy, to jsem nikdy neviděla.

Všechno výše ![]()
![]()
ta vistárie! A vůbec všechno nádhera.
Přijela jsem na chalupu a tam... pomrzlé a ožrané slunečnice, ožrané hvozdíky, půlmetrová tráva úplně všude, nějaký rozpínavý listí co požírá půlku zahrady. Topolovky a hvězdnice zůstávají pod zemí, kalokvět poporostl max o tři cm, z osmi česneků pokvetou asi dva. Jako přiznám se, bylo mi trochu do pláče.
Pak jsem se koukla blíž a aspoň mečíky už trošičku koukaj, sasanky se snažej. V rámci mého duševního zdraví se jelo do zahradnictví pro něco kvetoucího, takže jsem doplnila o velký zvonky, malý zvonky a bílý barvínek, žlutý řebříček, kopretiny. A taky bylinky. A clematis, modrý a bílý. Prostě další dvě bedny kytek, který když jsem zasázela, je to jako když plivne :-)

ještě spousta prostoru pro doplnění a budu doufat, že se to rozroste. Ten velký záhon sem ani nedám, tam fakt skoro nic není (teda je, ale pod zemí).
Pro vysvětlení - tu zahradu jsme vyfasovali hodně zanedbanou, staré záhony komplet zarostlé spoustou trávy, letos začínáme a postupně si to bereme zpět.
andulka01 těm barvínek to ten záhon úplně zahltí, slabší jedince zadusí a z větších rostlin jako kakostu nebo řebříčku ho už nedostaneš. Mám ho jako půdokryv pod lavičkou u ohniště a musím ho hodně usměrňovat, fakt radikálně a často, letos z jara jsem to trochu zazdila a byla to pak blbá práce ho dostat z těch kytek a zároveň je úplně nezničit.
Takže nechci ti do toho kecat, on je krásnej, ale hodí se spíš pod stromy a keře, než mezi trvalky.
Pinot Noir Plán je ho stáhnout dolu a okolo k těm kamenům a pod keř vlevo. Pokud se nebude "chovat", tak zrovna u něj nemám asi problém přemístit. Děkuji!
andulka01 ale bude to krásné, těším se.
Ovšem ti škůdci, to je fakt zlo.
A asi jsem tu chytla tu mátovou mrchu, včera jsem vařila ty lilky Banjan bourani a šla dle receptu pro deset velkých listů máty a sesbírala stěží čtyři, pidi a ohlodané k tomu! ![]()
Pinot Noir mne tu matu zerou fakt slimaci, z kazdy jich rano seberu tak 5-6
a teda ferramol letos moc nefunguje, zahony plny kulicek a hajzlove visej na jedny kazdy kytce a chroustaj
Pinot Noir Nestraš ji, zas tak dramatické to není. Teď, jako první pomoc, se hodí.
andulka01 Zatím bych nakoupila skalkové floxy, udělají ti hezké kopečky a zaplní prostor.
Sweet Potato no já jsem z něj celkem zoufalá, a to jsem ho zasadila předloni, nikomu bych to nepřála. V místě, kde jsem ho zasadila loni, jsem ho radši úplně zlikvidovala, šel ještě snadno vytrhnout, ten předloňský už je větší výzva.
Nemáte prosím tip na bíle kvetoucí trvalku na západní okno? Chci osázet truhlík a mám fialovou šalvěj a verbenu + mulenbekii a ještě to něco chce...
Sweet Potato Díky náčelníku, že ses mě zastal :-)
Barvínky miluju, takže mu dost odpustím. Ty floxy jsou ok, díky, dopořídím. Tak nějak očekávám, že tam vznikne taková džunglička, o kterou samozřejmě budu pečovat, ale dokud se mezi sebou nezačnou zabíjet, tak ok.
andulka01 V mojí džungličce se zrčitě i prolévá krev, ale já ji miluju.
Konečně mi kvete rododendron 
Pinot Noir tak som si kupila vŕbu s ružovými bahniatkami. Kam ti pošlem účet? Dufam že budu na jar fakt ružové.
Věřím, že jo! ![]()
Lúka aj tento rok husto zakvitla.
milacka aaach
milacka to je ale velká krása!!!!!
monis bílé osteospermum? Letos mám a je krásné.
Edit: pardon, trvalku! Nečetla jsem pořádně. Tak co lomikámen?
Čas orlíčků a lupin. A poprvé mám pryskyřníky.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.